|

Juustoburgeripasta

Juustoburgeripasta on juuri niin hämmentävän ihanaa, miltä se kuulostaakin. Se on pasta, joka saa makunsa juustohampurilaisesta tutuista aineksista.

Pastan voi valmistaa lihaversiona jauhelihasta tai vegeversiona tummasta soijarouheesta. Molemmat toimivat pastassa oikein mainiosti. Minulla on aina kaapissa jälkimmäistä, joten kuvassa oleva pasta on burgeripastan vegeversio.

Juustoburgeripasta on periaatteessa kuin jauheliha-makaronimössö. Tiedätte, se makaronilaatikon esiaste, joka aina välillä tulee syötyä siltään (makaronilaatikko on aika monta kertaa mystisesti kutistunut, kun joku on vetänyt välistä).

Mutta kun jauhelihan ja pasta sekoitukseen lisätään koukuttavan ihana cheddar-juustokastike ja se tarjoillaan tomaattien ja maustekurkkujen kanssa, saadaankin kerrassa ihana burgeripasta. Kuka tätä nyt muka voisi vastustaa.

Ja koska kyseessä on pikaruoka, juustokastikkeen kanssa vedetään mutkat suoriksi. Valion Koskenlaskija ruoka&dippi cheddar sopii pastaan ihanasti. Se tuo ruokaan täyteläisyyttä ja hampurilaisen välissä sulavan juuston tuntua.

Kokeile myös näitä nopeita arkeen ja lomaan sopivia ruokavinkkejä:

Lautasella on juustoburgeripastaa, jota koristaa persilja ja puolitetut kirsikkatomaatit. Pienessä kupissa vieressä on minisuolakurkkuja

Juustoburgeripasta

Juustoburgeripasta on nopea arkiruoka, joka hurmaa hampurilaisesta tutuilla mauilla.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • noin 350 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa (tai 2 dl tummaa soijarouhetta + paketin ohjeen mukaan vettä)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl tl paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • 1 rkl balsamicoa tai punaviinietikkaa
  • 250 g (prk) Koskenlaskija ruoka&dippi cheddar -juustokastiketta
  • tomaattia
  • maustekurkkuja

Tee näin

  • Hienonna sipuli ja kuullota sipulia öljyssä keskilämmöllä viitisen minuuttia.
  • Lisää lämpöä ja ruskista ja mausta jauheliha.
  • Jos käytät soijarouhetta, lisää suola ja mausteet ensin pannulle kuivan rouheen kanssa, kuumenna, lisää vasta sitten vesi ja sekoittele kunnes rouhe on murumaista.
  • Keitä pasta al denteksi.
  • Lisää pastaan jauhelihaseos sekä juustokastike. Pyöräytä sekaisin.
  • Tarjoa tomaattien ja maustekurkkujen kanssa.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa ja Pinterestissä?

Similar Posts

One Comment

  1. Oot sitte antanu perus nistipadalle/makaroonimössölle vähä hienomman nimen. ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating