Taittinger Réserve Champagne Brut

Taittinger on varma ja loistava valinta, kun hakusessa on juhlava samppanja. Klassikkoa saa myös puolikkaassa pullossa.

Kuiva ja vivahteikas Taittinger on yksi lempi-samppanjani. Aivan erityisesti pidän siitä puolikkaassa pullossa, vaikka tiedänkin, että pikkuinen pullo ei ole samppanjan kypsyttämisessä se paras mahdollinen vaihtoehto. Mutta syyt rakastaa puolikasta samppanjapulloa vie homman vahvasti plussalle.

Puolikas samppanja on suosikkini kahdesta syystä: sen raaskii ostaa – ja avata. Lisäksi puolikas pullo on usein sopiva määrä samppanjaa kahdelle tai kolmelle, mikä (ainakin näinä aikoina) on aika usein komppanjan koko.

Muutama vuosi sitten kävin Taittingerin tilalla kellarikierroksella ja tastingissa (saatu) – käy lukemassa juttu aivan erityisesti, jos pidät historiasta (tai samppanjasta). Taittingerin päämajan alla olevien kellarien vanhimmat osat on peräisin 300-luvulta, jolloin kalkkikiveä louhittiin rakennusmateriaaliksi. Nyt samoissa tiloissa kypsyy Taittingerin lippulaivatuote, Comtes de Champagne Blanc de Blancs.

Joulun ja vuodenvaihteen juhlahumuun samppanja sopii mainiosti. Joulun kalapöytään tai pikkusuolaisten kanssa kuohuva on täydellistä. Ja on se täydellistä myös siltään kohottamaan juhlatunnelmaa.

Jos annat viinipullon lahjaksi, kokeile kietaista pullon kaulaan helppo viinipullon koriste!

MIKÄ? Taittinger Réserve Champagne Brut (0,375)

HINTA? 26,48€

MISTÄ? Alkon hyllyvalikoimasta ja verkkokaupasta

Tutustu myös aiempiin kuukauden viini -suosituksiini: