|

Kuukauden viini: Moshi Moshi Organic

Moshi moshi organic 2019 on monivivahteinen kevättä lupailevan raikas valkoviini, joka sopii mausteisten ruokien kaveriksi.

Pöydällä on viinilaseja ja viinipullo, jota nainen on juuri avaamassa.

Olen monesti sanonut, että jos minun pitäisi juoda yhden viinialueen viinejä loppuelämä, saattaisin päätyä Alsaceen. Pääosin valkoviinejä tuottava alue on Ranskassa, Saksan ja Sveitsin kainalossa. Viinit ovat upeita – eikä Alsacen upeine kukkaistutuksineen ja pienine kylineen häviä viineille lainkaan.

Muutama vuosi sitten vietin alueella viikon. Se oli ehkä yksi ihanimmista lomista ikinä. Päivisin pyöräiltiin viinitiloille, eksyttiin vuoroin viinitarhoille ja vuoroin kirsikkapuiden katveessa oleviin kahviloihin. Viinitiloilla tutustuttiin talon viineihin, joista parhaat tuotiin mukanamme Suomeen. Lue Alsacesta lisää tästä jutusta:

Moshi moshi on kuin läpileikkaus Alsacen viinialueesta, sillä siinä on käytetty liki kaikkia alueella sallittuja rypäleitä. Pidän viinin mehevästä makumaailmasta, joka on kuitenkin raikas ja sopivan hapokas.

MITÄ RUOKAA VIININ KANSSA?

Viini on tietenkin parhaimmillaan hyvin viilennettynä ja se sopii aivan erinomaisesti vaikka seurusteluviiniksi. Mutta ruokaviininäkin Moshi moshi on mainio. Ja koska viinissä on hieman jäännössokeria, sopii se erinomaisesti esimerkiksi mausteisten ja hippusen tulistenkin ruokien kaveriksi – tämä nyrkkisääntö kannattaa muuten muistaa valkkarihyllyllä.

Valitsin Kokkipottilan reseptiarkistosta muutaman ruoan, jonka ajattelisin sopivan Moshi Moshi organic -viinille. Mutta muista, että paras match on se, joka sopii sinun makuhermoille.

MIKÄ? Moshi Moshi Organic 2019

HINTA? 12,98€

MISTÄ? Alkon hyllyvalikoimasta

Kurkkaa myös nämä kuukauden viinit:

Joko seuraat Kokkipottilaan Instagramissa?