|

Kuukauden viini: Wolfberger Crémant d’Alsace Brut

Wolfberger crémant d’Alsace brut on luottokuoharini, joka ilahduttaa ruokapöydässä ja sopii skoolailuun juhlissa tai piknikillä.

Wolfberger Crémant d'Alsace brut -viini on Kokkipottilan kuukauden viinisuositus. Kuvassa pullo on naisen kädessä. Kädessä on myös kaksi viinilasia.

Crémant-kuohuviinit ovat perinteisellä kuohuviinien valmistusmenetelmällä tehtyjä kuplajuomia eli juomat kypsytetään samoissa pulloissa kuin ne lopulta myydäänkin. Samalla klassisella menetelmällä valmistetaan tietysti samppanjat ja esimerkiksi espanjalaiset cavat.

Aiemmin crémantit olivat Champagne-alueen ulkopuolella valmistettuja ranskalaisia kuohareita, mutta nykyisin crémant-termiä saa käyttää myös muualla Euroopassa, kuten Saksassa ja Itävallassa, valmistetuista kuohareista.

Taitaa kuitenkin olla edelleen niin, että useimmiten crémantit ovat ranskalaisia. Tunnetuin crémant-alue on Alsace, mutta termiä on käytetty myös esimerkiksi Juran, Burgundin, Bordeauxin ja Loiren alueella valmistetuista kuohuviineistä.

Alsace viinialue

Wolfberger crémant d’Alsace brut on, kuten nimi kertoo, alsacelainen kuohuviini. Kuiva ja raikas kuohuvainen sopii hyvin vaikka kevään juhlien skoolailuun, piknikille pikkunaposteltavien kanssa tai vaikka salaattien seuraksi. Alkon appi (loistava muuten!) suosittelee kuoharia myös kevyiden kalaruokien kaveriksi. Alla on muutama linkki Kokkipottilan arkiston resepteihin, joita tämä viinin kanssa kokeilisin.

Wolfbergerin viinitalo sijaitsee pienessä ja aivan tosi viehättävässä Eguisheimin kylässä, joka kannattaa pitää mielessä, jos matka kulkee joskus Alsaceen. Eguisheim on pienen pyöräilymatkan päässä Alsacen pääkaupungista Colmarista, eikä Wolfbergerin viininmaistelu- ja myymälärakennusta voi olla kylään tullessa huomaamatta (yllä olevassa kuvassa on tosin aivan muu rakennus samalta seudulta).

Kurkkaa myös Alsacen viinialueesta kirjoittama juttuni!

Wolfberger crémant

Nämä ruoat voisivat toimia hyvin Wolfberger crémant d’Alsace brut kanssa:

Ja kannattaa muistaa myös muut Kokkipottilan kuukauden viinit: