| | | |

Sitruuna-parsapasta

Kaupallinen yhteistyö Oatlyn kanssa

Sitruuna-parsapasta hurmaa raikkaudellaan. Kahden suosikkipastan yhdistelmä on helppo ja nopea valmistaa.

Sitruuna-parsapasta on kauniilla lautasella. Pasta päällä on tuoreita basilikanlehtiä sekä parmesaania. Pöytä on vaaleaa marmoria. Kuvassa on myös roseviinilasi sekä basilkaruukku.

Tällaisia pastoja rakastan: raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja ruoka on valmista heti, kun pasta on kypsynyt. No okei, rakastan kyllä aivan kaikenlaisia pastoja, mutta nopeat ja helpot reseptit ovat arjessa kaikkein ilahduttavimpia.

Sitruuna-parsapasta on yhdistelmä kahdesta suosikkipastastani: täyteläisen raikkaasta sitruunapastasta ja yksinkertaisesta mutta herkullisesta parsapastasta. Pastan kypsyessä keitetään sitruunainen kastike, joka sakeutuu juuri sopivasti, kun hieman napakaksi jätetyt pastat kaadetaan kastikkeen sekaan. Parsat heitän usein kypsymään pastan kanssa samaan kattilaan pastan viimeisen keitinminuutin ajaksi.

Sitruuna-parsapasta on helppo arkiruoka. Pastan päällä on basilikan lehtiä.

Ja tiedättekö mitä olen huomannut! Kasvipohjaisista ruoanlaittotuotteista, kuten tässä pastassa käytetystä Oatlyn iMatista, on alkanut tulla minulle uusi normaali. Tartun niihin yhä useammin kermojen sijaan. Ja luulenpa, että jos tarjoaisin tätä kasvipohjaista pastaa vieraille, ei kukaan huomaisi mitään eroa.

Oatlyn kauragurttia olen käyttänyt paitsi aamiaisella myös esimerkiksi ihanassa Välimeren piirakassa, joka maistuu aivan etelän rantaviivan hehkulle. Kannattaa tutustua myös muiden ruokataitureiden hurmaaviin herkkuihin kuten Hannan ihaniin pyöryköihin ruskealla kastikkeella, Saaran upeaan raparperi-toscakakkuun ja Kimmon kesäkeittoon.

Ja kaltaisteni pastahirmujen kannattaa lisäksi ottaa haltuun nämä aivan mahtavat pastareseptit, jotka kuuluvat niihin suosittuihin arjentaklaajiin. Näitä pastoja kokkailen kotona aivan tuon tuosta:

Sitruuna-parsapasta on raikas ja helppo. Pastan päällä on tuoretta basilikaa ja vegaanista parmesaania.

Sitruuna-parsapasta

Sitruuna-parsapasta on raikas ja helppo ruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys12 minutes
Annokset: 3 –4 annosta

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa
  • 2 1/2 dl iMat:ia
  • yhden sitruunan raastettu kuori keltainen osa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • noin 3/4 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 250 g vihreää parsaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • vegaanista parmesaania

Tee näin

  • Laita pastan keitinvesi kiehumaan.
  • Poista parsasta puisevat kannat. Leikkaa parsa pieniksi paloiksi.
  • Keitä pasta suolatussa vedessä liki al denteksi. Jätä pastan keitto pari kolme minuuttia vajaaksi, sillä pasta kypsyy loppuun kastikkeessa.
  • Lisää parsat pastan kanssa samaan kattilaan pastankeiton viimeiseksi minuutiksi.
  • Pese sitruuna huolellisesti ja raasta pienellä terällä sitruunan kuoren keltainen osa. Muista, että valkoinen osa on kitkerää, älä raasta sitä.
  • Laita kattilaan tai paistinpannulle iMat, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja suola.
  • Anna keittyä kymmenisen minuuttia.
  • Mausta mustapippurilla.
  • Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  • Pyörittele pastaa kattilassa kuumalla levyllä, kunnes pastan tärkkelys saostaa kastikkeen sopivan kermamaiseksi.
  • Maista suola ja viimeistele tuoreella basilikalla ja vegaanisella parmesaanilla.

Joko olet mukana seuraamassa Kokkipottilan ruokaseikkailuja Instagramissa? Ja haethan inspiraatiota Pinterest-kansioistani!