Pikkelöidyt jalapenot
Pikkelöidyt jalapenot viimeistelevät monet ruoat tacoista salaatteihin ja hampurilaisista arkiruokiin.

Juuri tällaisista helposti valmistuvista ja pitkään säilyvistä ruoan pienistä viimeistelijöistä tykkään. Ruokatilpehöörit katetaan pöytään, jotta jokainen voi laittaa makeanetikkaisia ja sopivan potkuisia jalapenorenkaita ruokaansa toivomansa määrän.
Parhaat pikkelöidyt jalapenot tulee mielestäni klassisella 1–2–3-liemellä. Kaava on helppo muistaa – ainekset ovat aakkosjärjestyksessä. Pikkelöintiliemi valmistuu siis yhdestä osasta etikkaa, kahdesta osasta sokeria ja kolmesta osasta vettä. Etikkana käytän pikkelöinneissä useimmiten väkiviinaetikkaa.
Voit poistaa jalapenojen siemenet ja siemenkiinnikkeet (ne vaaleat osat) joko kokonaan tai osin. Muista, että chileissä iso osa tulisuudesta on juuri siemenkiinnikkeissä – ja tietysti niissä kiinni olevissa siemenissä. Kuten kuvasta huomaat, minä jätin osan siemenistä pikkelöintiliemeen.
Olen käyttänyt jalapenosiivuja salaateissa ja hampurilaisten välissä, lusikoinut avokadoleivän ja pitasalaatin päälle ja ripotellut aivan satunnaisiin arkiruokiin pastoista keittoihin ja munakkaisiin. Ja syönyt siltään suoraan purkista. Rrrakastan.
Jos olet kaltaiseni etikkaisten asioiden ystävä, kurkkaa myös nämä reseptini:
Seuraavaksi aion kokeilla Hannan karamellisoituja jalapenoja. Luulen jääväni koukkuun.

Pikkelöidyt jalapenot
Raaka-aineet
- 10 jalapenoa
- 1/4 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl vettä
Tee näin
- Leikkaa jalapenot siivuiksi.
- Poista siemenet ja siemenkiinnikkeet joko osin tai kokonaan.
- Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Varmista, että sokeri sulaa.
- Laita jalapenoviipaleet lasipurkkiin ja kaada liemi päälle.
- Anna tekeytyä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- Säilytä jääkaapissa. Pikkelöidyt jalapenot säilyvät hyvin.
Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!