|

Pikkelöidyt jalapenot

Pikkelöidyt jalapenot viimeistelevät monet ruoat tacoista salaatteihin ja hampurilaisista arkiruokiin.

Pikkelöidyt jalapenot ovat lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin ja jalapenoviipaleita on pienessä haarukassa.

Juuri tällaisista helposti valmistuvista ja pitkään säilyvistä ruoan pienistä viimeistelijöistä tykkään. Ruokatilpehöörit katetaan pöytään, jotta jokainen voi laittaa makeanetikkaisia ja sopivan potkuisia jalapenorenkaita ruokaansa toivomansa määrän.

Parhaat pikkelöidyt jalapenot tulee mielestäni klassisella 1–2–3-liemellä. Kaava on helppo muistaa – ainekset ovat aakkosjärjestyksessä. Pikkelöintiliemi valmistuu siis yhdestä osasta etikkaa, kahdesta osasta sokeria ja kolmesta osasta vettä. Etikkana käytän pikkelöinneissä useimmiten väkiviinaetikkaa.

Voit poistaa jalapenojen siemenet ja siemenkiinnikkeet (ne vaaleat osat) joko kokonaan tai osin. Muista, että chileissä iso osa tulisuudesta on juuri siemenkiinnikkeissä – ja tietysti niissä kiinni olevissa siemenissä. Kuten kuvasta huomaat, minä jätin osan siemenistä pikkelöintiliemeen.

Olen käyttänyt jalapenosiivuja salaateissa ja hampurilaisten välissä, lusikoinut avokadoleivän ja pitasalaatin päälle ja ripotellut aivan satunnaisiin arkiruokiin pastoista keittoihin ja munakkaisiin. Ja syönyt siltään suoraan purkista. Rrrakastan.

Jos olet kaltaiseni etikkaisten asioiden ystävä, kurkkaa myös nämä reseptini:

Seuraavaksi aion kokeilla Hannan karamellisoituja jalapenoja. Luulen jääväni koukkuun.

PIkkelöidyt jalapenot on lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Pikkelöidyt jalapenot

Pikkelöidyt jalapenot on helppo ruokatilpehööri, joka viimeistelee burgerit, salaatit ja pitaleivät.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys5 mins
Valmistusaika20 mins

Raaka-aineet

  • 10 jalapenoa
  • 1/4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Tee näin

  • Leikkaa jalapenot siivuiksi.
  • Poista siemenet ja siemenkiinnikkeet joko osin tai kokonaan.
  • Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Varmista, että sokeri sulaa.
  • Laita jalapenoviipaleet lasipurkkiin ja kaada liemi päälle.
  • Anna tekeytyä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  • Säilytä jääkaapissa. Pikkelöidyt jalapenot säilyvät hyvin.

Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti