| | | |

Hernepestopasta

Hernepestopasta valmistuu vartissa. Raikas ja helppo arkiruoka syntyy muutamasta raaka-aineesta – sellaisia ne parhaat arjentaklaajat ovat.

Hernepestopasta on tehty spaghettiin. Ruoan päällä on basilkanlehtiä ja lautasen reunalla sitruunaviipale.

Tähän ruokaan kannattaa pitää ainekset kaapissa aina. Herneet säilyvät hyvin pakastimessa ja pasta kuiva-ainekaapissa. Eikä yksinkertaiseen mutta loistavaan pastaan kovin montaa muuta raaka-ainetta tarvitakaan.

Hernepesto valmistuu sulatetuista pakasteherneistä helposti joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Usein sulatan herneet nopeasti joko juoksevan veden alla tai mikrossa. Eikä herneiden tarvitse täysin sulia ollakaan; ne soseutuvat kyllä hieman kohmeisinakin.

Herneiden lisäksi laitan pestoon kourallisen basilikaa tai lehtipersiljaa (myös hieman nuutuneet yrtit käyvät pestoon oikein hyvin) sekä sitruunamehua, öljyä, auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Loppusilaus vielä suolalla ja pippurilla, aika usein valkosipulillakin, ja pesto onkin valmis. Pastaksi sopii oikeastaan mikä pasta tahansa spaghetista fusilliin ja orecchiettesta tagliatelleen.

Hernepestopasta on keväisen raikas ja makumaailmaltaan lempeä ja hieman hienostunut. Vähän makujuhlaa arkeen, katsokaas. Pasta päälle raastan usein vielä rakkautta, jota myös pecorinoksi tai parmesaaniksi kutsutaan.

Kokeile myös näitä helppoja, arkeen sopivia pastoja, joista olen saanut toistuvasti ylistävää palautetta:

Hernepestopasta on tehty speghetista. Ruoan päällä on basilikanlehtiä ja valkoisen, sinireunuksisen lautasen reunalla on sitruunaviipale.

Hernepestopasta

Raikas, helppo ja nopea. Sellainen on hernepestopasta, joka on loistava arkiruoka.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika15 minutes
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 200 g herneitä 1 pss
  • kourallinen basilikaa tai lehtipersiljaa
  • 3 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 3/4 dl auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • noin 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • pieni valkosipulinkynsi
  • pastaa (noin 350 g)
  • parmesaania tai pecorinoa (esim. vegaaninen)

Tee näin

  • Sulata herneet.
  • Laita kaikki peston ainekset sauvasekoittimenlle sopivaan kulhoon tai blenderiin. Aja tasaiseksi. Maista ja säädä tarvittaessa makua.
  • Keitä pasta al denteksi ja valuta.
  • Sekoita kuumaan pastaan pesto ja tarjoa heti.
  • Raasta päälle halutessasi (vegaanista) parmesaania.

Joko seuraat Kokkipottilan seikkailuja Instagramissa?