| |

Huevos rancheros

Huevos rancheros -resepti on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oikia sipsin kanssa.

Huevos rancheros on meksikolainen aamupala- tai brunssiruoka. Aamiaisklassikko vie nälän ja tuo hyvää mieltä.

Huevos rancheros on meksikolainen aamupala. Kuvassa tomaattikastike on

Tuhti mutta raikas aamiainen koostuu yksinkertaisimmillaan kananmunasta, tomaattikastikkeesta ja tortillasta tai paistetuista tortillakolmioista eli nachoista, mutta yhtä oikeaa tapaa tehdä huevos rancheros ei taida edes olla olemassa.

Ruoan nimi tarkoittaa maanviljelijän munia. Kyseessä lienee monen muun klassikon kaltainen tapaus: ruokaan on laitettu sitä mitä kaapissa on. Samalla tavalla ovat syntyneet myös paella, pizza tai kotoinen pyttipannu.

Huevos Rancheros on helppo ruoka. Kuvassa ruoka on valurautapannussa. Lisäksi kuvassa on limen lohkoja, Oikia kauranaksuja ja avokadoa. Pannua pidetään kiinni kahdella kädellä.

Tämä versio klassikosta on hieman rönsyilevämpi ja ruokaisampi, sellainen, joka toimii täydellisesti täyttävänä aamiaisena, brunssilla tai lounaana. Mikä ettei myös illlallisena tai yön huikopalanakin. Maukkaassa tomaattikastikkeessa paistetut kananmunat jätin hieman valuviksi, koska niin ne ovat mielestäni parhaimmillaan.

Ja arvaa mitä! Ruoassa on on suklaata. JA SIPSEJÄ!

Aivan tosi herkulliset ja rapeat Oikian sipsit ovat täydellisiä myös tähän ruokaan. Makumaailmaltaan meksikolaistyyppiseen annokseen kuin luodut jalapeno ranch -kauranaksut on valmistettu kotimaisesta kaurasta. Lunttasin pussin takaa, että näihin naksuihin käytetty kaura on kasvatettu tässä aivan Oulun kyljessä, Tupoksella.

Suosittelen muuten kokeilemaan näitä kauranaksuja myös nachopeltiä tai nachovuokaa tehdessä – toimii! Kotimaiset kauranaksut ovat erinomainen valinta nachojen sijaan myös naposteluun vaikka salsan kanssa.

Kurkkaa lisäksi nämä Oikialle tekemäni reseptit:

Huevos rancheros on meksikolainen aamupala

Huevos rancheros

Meksikosta inspiraationsa saanut huevos rancheros on täydellinen aamupala tai brunssiherkku.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 2 –3 annosta

Raaka-aineet

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • hieman vettä (huuhtele säilykepurkki)
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 2 palaa tummaa suklaata
  • suolaa
  • hieman hunajaa (tarvittaessa)
  • 2–3 kananmunaa
  • Jalapeno ranch -kauranaksuja (Oikian Oatis)
  • avokadoa
  • jalapenoa renkaina tai säilykkeenä
  • korianteria tai lehtipersiljaa

Tee näin

  • Valmista tomaattikastike.
  • Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli.
  • Kuullota sipulisilppuja öljyssä keskilämmöllä kunnes sipulit ovat hieman pehmenneitä.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, suklaa ja mausteet.
  • Hauduta noin 20–30 minuuttia miedolla lämmöllä. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Tee kastikkeeseen kananmunille kolot ja riko munat koloihin.
  • Anna kananmunien kypsyä.
  • Tarjoa kauranaksujen, avokadon ja jalapenon sekä tuoreen korianterin tai lehtipersiljan kanssa.

Joko olet mukana Kokkipottilan Instagram-seikkailuissa? Tule ja seuraa!

Similar Posts

33 Comments

  1. Anteeksi maalaisuuteni mutta MIHIN tuossa ohjeessa nuo kaksi palaa tummaa suklaata tulee? 😀

    1. Moikka Emppu! Pahoittelut, suklaa oli epähuomiossa tullut niputetuksi mausteisiin ohjeessa. Eli suklaa tulee tomaattikastikkeeseen. Se sopii siihen aivan tosi hyvin.

  2. Ei hyviä papureseptejä ole liikaa tarjolla.. Siitä vaan luomukset kansien sisään!

  3. Oooh, teillä on ollu bad day. Mutta uppomunat ja pavut kuulostaa kyllä melko mojovalta aamiaiselta sekin.

  4. Kyllä vaan, sama ongelma. Ärsyttävää!
    Luin jostain, että periaatteessa lähimpänä kasvavat avokadot (Espanja, Egypti) alkavat nyt olla sesongissa. Keväällä ja silleen herkut raahataan Perusta ja muualta maailman ääristä.

  5. Kiitos Riikalle kaikesta avusta ja vastauksista, puspus sulle.

    Mitään käänteentekeviä ihmeitä Lightroomilla ei tietty voi tehdä, mutta hyvä se silti on, erinomainen suorastaan monessakin asiassa, mm. just kuvan värin säädössä ja osin valonkin säädössä. Mutta pimeet kuvat on pimeitä vaikka voissa paistas 🙂

  6. Pavut on herkkua, mutta lokakuussa niitä on tullut syötyä kyllä enaripaljon.
    Kirja muka, hehee 😀

  7. Kiitos Riikka! Aion tutustua ohjelmaan, josko se ratkaisisi mun viimeaikaiset valo-ongelmat 🙂

  8. Olen huomannut. Osa on ihan mauttomia. Ja eilen kahdesta ostamastani avokadosta kummastakin hajosi kivi, kun yrtitin ihan normaalisti poistaa sen…hmmm…mulla ei ole hajuakaan niitten sesongista.

    Hannele: addiktoivien ruoka-aineiden listalla oli niitten perus kahvi, sokeri ym lisäksi liha. Mikä oli mulle ainakin vähän yllättävä tieto.

  9. Nam! Sulla on kohta näitä hienoja papureseptejä vaikka kirjaksi asti..

  10. Juu, ei ollut meidän aamu tämä. Törmättiin samaan ilmiöön kuin Riikka, eli tarkkaan tutkimani avokado olikin sisältä ihan huono. Enkä ollut muistanut ostaa tortilloja. Plan B oli beans on toast, mutta chefin oliivileipä oli homeessa. Syötiin siis uppomunaa ja mustapapuja. Mutta hyvää sekin oli!

  11. Avokadoista puheenollen, oletteko muut huomanneet saman, että viime aikoina on ollut tosi paljon huonoja avokadoja. Siis melkein puolet meille raahatuista avokadoista on aivan huonoja. Onko nyt avokadojen antisesonki? (Koska ne on sesongissa?)

  12. Sofia, Lightroom on Adoben kuvankäsittelyohjelma, joka on varsin helppokäyttöinen (ja toimintaperiaatteeltaan aika erilainen kuin esim. Photoshop). Suosittelen lämpimästi – auttaa talvimasikseen paljon paremmin kuin korvalamput ja kirkasvalohoidot. 🙂

  13. Taatusti luennoitsija vain unhoti ne tai sitten hän on täysin väärässä. Mutta olispas mielenkiintoista tietää, mitkä ruoka-aineet luennoitsija listasi addiktoiviksi.

  14. Jos oikeasti söisi aamulla aina näin tukevasti, voisi lounas olla tosi kevyt ja silti jaksaisi iltaan. Ehkä otan tämän tavaksi!

  15. Mikä on Lightroom? Joku kuvankäsittelyohjelmako? Voiko se auttaa mua saamaan edes kohtuullisia kuvia tässä jokavuotisessa pimeysjaksossa?

  16. Ystäväni kävi luennon, jossa puhuttiin addiktoivista ruoka-aineista. Siellä ei mainittu avokadoa tai papuja. Mutta mä uskon, että se luennoitsija vaan unohti mainita ne. Ainakin mun kohdalla ne ovat todella koukuttavia.

  17. Jumaliste sitä tuntee itsensä hölmöksi heti aamutuimaan :D! Kyllähän vanhan fingerporilukijan ois tää pitänyt tajuta.

  18. Sanonpa vaan syvällä tissiäänellä, että onpahan hyvännäköistä settiä.
    Ihminen tarvitsee talvella tuhteja aamiaisia, tästä voisin aloittaa.

  19. Exporttaa ihan tavallisesti ja sitten esikatselussa tallenna nimellä -> png. En tiedä tosin ratkaiseeko ongelman, itse muutan ne lähinnä silloin kun kuvassa on valkoinen tausta, jonka blogger on alkanut muuttaa harmahtavaksi.

  20. Sinulla on, Ulla, paha aukko ostoskorissa. Paikkaa se äkkiä-äkkiä!

  21. Kiitos, Chef! Setti on todettu melko monta kertaa toimivaksi. Yksinkertaista, mutta hyvää.

  22. Aivan huippu hyvännkönen setti! Jälleen …. Ja varmasti makukin kohdillaan 🙂

  23. Ui, kun näyttää hyvältä. Jotenkin nuo mustapavut ovat välttyneet päätymästä ostoskoriin, mutta sehän täytyy korjata pikimmiten!

  24. Kiitos vinkistä! Mutku minun Lightroom ei ymmärrä PNG-muotoa, sitä eksporttausmahdollisuutta ei ole, pitäisi kuulema ladata joku lisäosa…
    Välillä vaiva on pienempi, välillä niin rrrrrrrrasittava.

  25. Ihanalta tämä näyttää joka tapauksessa! Ootko kokeillut vaihtaa kuvan ennen lataamista vaikkapa PNG-muotoon? Jostain syystä Blogger ja JPG:t ei diggaile toisistaan.

  26. Tätä onkin pitänyt tehdä jo pitkään mutta mikä ihme on syvä tissiääni?

  27. Tekstissä luki oikeesti ensin farmarin munat, mutta sitten sentään vähän siistin kielenkäyttöä 😀

    Ootan jo sinun mexico-aamiaisjuttua, olispas kiva lukea vähän autenttisemmasta meiningistä! Vanhoja juttuja on todella jännittävää lukea. Just katoin yhtä, sinänsä loistavaa, keittoreseptiä, jonka kuva oli niiiiin kamala, että nauroin ääneen. Muistan, että en ollu kuvaan tyytyväinen silloinkaan, mutta en vaan osannu yhtään säätää kameraa, enkä kyllä näemmä mitään muutakaan.

    Kuvista puheen ollen. Tämä on taas semmonen kuva, joka näyttää paljon paremmalta koneella kuin bloggerissa, höh.

  28. Mua hihityttää tuo suomennoksesi karjafarm(ar)in munat!
    Just yks päivä mietin näitä mehikolaisia aamiaisia ja että pitäis laittaa blogiin niistä juttua. Ja ehkä päivittää muutenkin guakkis- ja salsareseptit, niissä on nimittäin niin järkyt kuvat, että oksat pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating