| | | |

Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta on vaivaton ja aivan tavattoman maukas arkiruoka, joka on valmis puolessa tunnissa. Pastan kastike syntyy joko uunissa tai grillissä.

Kesäkurpitsapasta on Arabian vanhalla lautasella, jonka reuna on aaltoileva ja kukkaisa. Pastan päällä on pinjansiemeniä ja pienilehtistä basilikaa.

Kesäkurpitsa on raaka-aine, joka antaa helposti itsestään hieman hankalan vaikutelman. Rakenne jää helposti mitäänsanomattomaksi ja maku vaisuksi. Lempeä maku toki onkin, mutta se on ehdottomasti kesäkurpitsan vahvuus. Hyödyntämällä kesäkurpitsan vahvuuksia, lempeää makua ja kuumennettuna kermaisen pehmeää rakennetta, se on täydellistä.

Tämä kesäkurpitsapasta onnistuu kastikkeen osalta joko uunissa tai kesäisesti grillissä. Lämmössä tapahtuu kesäkurpitsalle ja tomaatille taikoja: kesäkurpitsat saavat paahteisuutta ja tomaatit mehevyyttä. Yhdistelmästä tulee ihana, etenkin kun sekaan laitetaan vielä hieman kapriksia sekä loraus kapristen lientä. Rouskuvuutta ja napakkaa suutuntumaa pasta saa pinjansiemenistä tai mantelilastuista.

Ja tiedättekö mitä. Tämä pasta ei kaipaa edes parmesaania tai peconiroa. Aika harva pasta pystyy samaan. Kapristen tuoma suolaisuus tuo pastaan samankaltaista makujen harmonisuutta mikä usein saavutetaan kourallisella kovaa ja suolaista juustoa.

Suosittelen pitämään mielessä myös nämä erinomaiset pastat ja kesäkurpitsaruoat:

Kesäkurpitsapasta on Arabian vanhalla lautasella, jonka reuna on aaltoileva ja kukkaisa. Pastan päällä on pinjansiemeniä ja pienilehtistä basilikaa.

Kesäkurpitsapasta

Helppo ja raikas kesäkurpitsapasta on jumalainen yhdistelmä lempeyttä ja hapokkuutta. Pasta on valmis puolessa tunnissa.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 2 reilua annosta

Raaka-aineet

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 rkl pieniä kapriksia
  • 1 rkl rkl kapristen säilöntälientä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 3 rkl rkl pinjansiemeniä (paahdettuna tai siltään)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • noin 180 g pastaa (esim spagettia)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin siivuiksi.
  • Laita siivut leivinpaperin päälle pellille tai suureen uunivuokaan ja sivele oliiviöljyllä (osa oliiviöljystä käytetään myöhemmin). Mausta kesäkurpitsasiivut myös suolalla.
  • Paista kesäkurpitsoita ensin 10 minuuttia.
  • Lisää tomaatit ja huiski niiden päälle hieman oliiviöljyä.
  • Paista vielä 10–15 minuuttia eli kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet selvästi väriä ja tomaatit ovat hieman mehustuneet.
  • Keitä pasta al denteksi kasvisten ollessa uunissa.
  • Sekoita kesäkurpitsat, tomaatit, kaprikset ja kapristen liemi yhteen ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
  • Lisää seos valutetun pastan joukkoon.
  • Lisää päälle paahdetut pinjansiemenet ja basilikaa.

Joko olet liittynyt hurmaavien IG-seuraajieni joukkoon? Hyppää mukaan!