| |

Suolainen bostonkakku

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Suolainen bostonkakku Välimereltä tutuilla mauilla on täydellinen retkieväs, piknikruoka tai kahvipöydän suolainen herkku.

Koko komeus on valmis puolessa tunnissa, sillä tämä suolainen bostonkakku valmistuu valmiista croissant-taikinasta. Taikinalevy täytetään herkuilla, rullataan kääretörtun tapaan, leikataan paloiksi ja paistetaan vuoassa ihanaksi suolaiseksi herkuksi.

Bostonin – tai täytetyn nyhtöleivän – tuoksu on hurmaava, sillä laitoin väliin hienonnettuja oliiveja ja artisokansydämiä sekä reilun kourallisen tuoretta basilikaa. Myös aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset sopisivat täytteeksi hyvin. Kun täytteet ja mehevä mutta reunoiltaan rapea croissant-taikina kietoutuvat lämmössä yhteen, on tuoksun lisäksi maku aivan vastustamaton.

Bostonkakku on helppo pakata mukaan mökille juhannusjuhliin, päivävaellukselle tai rannalle. Näyttävä nyhtöleipä on loistava tarjottava myös kahvipöydässä tai yhteisellä iltapalalla, sillä siitä on helppo irroittaa rulla kerrallaan syötäväksi. Jos leivän päälle laittaa runsaasti kauniita yrttejä tai syötäviä kukkia, kaunistuu suolainen tarjottava myös juhlapöytään sopivaksi.

Suolainen bostonkakku on puisella pyöreällä lautasella.

Danerolles Croissants Classic on varmasti liki kaikille tuttu tuote. Kätevällä plop-avausmekanismilla varustettu taikinapurkki löytyy ruokakaupasta kylmähyllystä, ja se on tärkeä säilyttää riittävän viileässä myös kotona. Tuote on saatavilla laajasti K- ja S-ryhmien kaupoista.

Danerolles Croissants -taikina on aivan tosi monikäyttöinen. Perinteisten, esimerkiksi brunssi valloittavien croissanttien lisäksi taikina taipuu vaikka mihin. Suosittelen ottamaan Instagramissa seurantaan Danerollesfi-tilin, josta löydät valtavasti erilaisia tapoja käyttää taikinaa. Minä laitan testaukseen ainakin Annin uunissa -blogin jäätelöllä täytetyn croissantkakun. Myös Danerolles Mini Pizza -taikinaa kannattaa kokeilla. Se helpommaksi ei pikkupizzat muutu!

Kurkkaa myös nämä loistavat pikkusuolaiset:

Suolainen bostonkakku on puisella pyöreällä lautasella.

Suolainen bostonkakku

Suolainen bostonkakku on helppo ja se valmistuu noin puolessa tunnissa kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Villiinny täytteistä ja tee tätä.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 1 prk Danerolles Croissant Classic -taikinaa
  • kourallinen mustia oliiveja
  • noin 100 g marinoituja artisokansydämiä (valutettu paino)
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Avaa taikinapurkki ja rullaa taikina auki.
  • Leikkaa avattu taikinarulla puoliksi ja yhdistä leivonta-alustalla suorakaiteen malliseksi levyksi.
  • Nipistele sauma sekä mahdolliset reiät kiinni.
  • Voit kaulita taikinaa hieman ohuemmaksi.
  • Hienonna oliivit, valutetut artisokansydämet sekä basilikanlehdet.
  • Rouhaise päälle hieman mustapippuria.
  • Levitä täytteet taikinan päälle.
  • Rullaa löyhästi kuten kääretorttu.
  • Leikkaa paloiksi ja asettele palat pieneen uunivuokaan pystyyn lähekkäin. Uunivuoan voit tarvittaessa vuorata leivinpaperilla. Jos vuoka on liian suuri, voit laittaa reunoille esim foliosta tehdyn tuen tai hieman rutisteltua leivinpaperia.
  • Paista 20–25 minuuttia eli kunnes suolaisen bostonkakun reunat ovat saaneet selvästi väriä ja kakku vaikuttaa kypsältä.
  • Tarjoa haaleana esimerkiksi salaatin kanssa.