|

Wallenbergin pihvit kalasta

Wallenbergin pihvit kalasta tehtynä on hienostunut mutta helppo. Kalana käytän ahventa, mutta yhtä hyvin rapeapintainen pihvi syntyy hauesta tai kuhasta.

Se on sisältä silkkisen pehmeä ja suussasulavan mehevä, pinnalta rouskuvan rapeaksi paistettu. Se on täydellinen!

Ja vaikka monesti varoitellaan wallenbergin valmistukseen liittyvistä vaaroista helposti kiinnileikkaavine massoineen, ei se oikeasti kovin vaativaa ole. Kun pitää mielessä, että laittaa massaan vain jääkaappikylmää kalaa ja kermaa, ei varaa juurikaan ole.

Olen tehnyt wallenbergin pihvit kalasta ainakin kaksikymmentä kertaa, ja aina pihvimassasta on tullut täydellistä. Ensin en ymmärtänyt varoa kiinnileikkaamista, sittemmin olen huomannut, että ei se nyt niin helposti tapahdukaan. Toimeen vaan!

Kalawallenbergareiden kanssa täydellistä on perunamuussi ja herneet. Kesällä tietysti muussin sijasta sopii myös uudet perunat. Sitruunalohko vielä kylkeen, että halutessaan kalapihvin päälle saa puristaa lisää happoa.

Kokeile myös näitä ihania kalareseptejäni:

Wallenbergin pihvi kalasta sekä perunamuussia. Päällä on herneitä.

Wallenbergin pihvit kalasta

Hienostunut mutta helppo, suussasulavan pehmeä sisältä ja rouskuvan rapea päältä. Täydellistä!
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 8 –12 kpl

Välineet

  • tehosekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

  • 500 g ahvenfileitä (tai haukea tai kuhaa)
  • 2–3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • puolikkaan sitruunan kuori (keltainen osa)
  • reilu 1 tl suolaa
  • noin 3 dl pankojauhoja
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

  • Varmista, että kala ja kerma ovat jääkaappikylmiä.
  • Pilko kalafileet tehosekoittimen kulhoon.
  • Surauta kala karkeaksi massaksi.
  • Kaada kylmää kermaa ohuena nauhana kalamassan joukkoon. Anna koneen käydä samalla. Usein 2 dl riittää, mutta joskus 2 1/2 dl kermaa on sopiva määrä. Huomaat kyllä, kun massa on sopivannäköistä.
  • Mausta pihvimassa sitruunamehulla, raastetulla sitruunankuorella (vain keltainen osa) ja suolalla.
  • Muotoile kostutetuin käsin massasta 8–12 pihviä.
  • Laita pankojauhot lautaselle ja pyörittele kalapihvit jauhoissa joka puolelta.
  • Paista rypsiöljyssä molemmin puolin keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Varo polttamasta.
  • Laita pihvit uunivuokaan ja 150 asteiseen uuniin noin 10–15 minuutiksi.
  • Tarjoa perunamuussin, herneiden ja sitruunalohkon kanssa. Myös puolukka tai etikkaiset kurkut sopivat lisäkkeeksi mainiosti.

Vinkit!

Gluteenittomat pihveistä saat, kun leivität pihvit murskatuilla gluteenittomilla corn flakes -muroilla.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?