• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kala- ja merenelävät Yhden astian ruoat

Helppo kalapata

Kastikeainekset kaadetaan purkeista uunivuokaan ja pian perään ladotaan kalaa. Välimeren kalapadan kaverina voi tarjota vaaleaa leipää, perunoita tai vaikka riisiä.

Uunivuoassa on tomaattinen kastike, jossa on ahvenfileitä. Päällä tuoretta persiljaa ja sitruunaviipaleita

Idea tomaattiseen, uunissa valmistettavaan kalaruokaan syntyi, kuten aika monen ruoan idea: yhden pääraaka-aineen ja tutun reseptin yhdistelmästä.

Ahvenia oli uinut isän katiskoihin iso määrä, ja vaikka rakasta simppeleitä suolassa paistettuja ahvenfileitä, halusin tehdä kaloista jotain muuta. Yksi suosikkiruoistani taas on parin vuoden takainen tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla, joka oli tätä ruokaa suunnitellessani mielessä.

Lopulta kävi, kuten aika usein käy: ei tomaatti-fenkolivuoalla ja kalapadalla ole juuri muuta yhteistä kuin tomaattinen pohja – ja se, että kala toimii molemmissa ruoissa erinomaisesti.

Välimeren henkeä huokuva kalapata on ehkä iisein ikinä: uunivuokaan kaadetaan tomaattimurskaa ja/tai säilöttykä kirsikkatomaatteja (usein laitan purkin molempia), oliiveja, artisokansydämiä ja hieman mausteita. Kastiketta muhitetaan uunissa tovi ennen kalafileiden lisäämistä.

Lopuksi päälle laitetaan tuoreita yrttejä ja halutessasi sitruunaviipaleita. Ahvenfileiden sijasta ruokaan sopii varmasti mikä tahansa vaalea kala, vaikka pakastesei – käytä sitä mikä poppoollesi uppoaa ja mitä saatavilla on.

Samalla reseptillä voi tehdä myös kanapadan broilerin rintafileistä, tosin silloin lihan voi laittaa uuniin yhtä aikaa kastikkeen kanssa. Myös kasvispata kikherneille on ihanaa!

Muista myös nämä yhdessä astiassa syntyvät ruoat:

  • One pot -pasta – helppo kasvisruoka Härkiksestä
  • One pot -lihapullapasta
  • Lihapullapelti
  • Sitruunaista dijonkanaa
  • Kokonaiset ahvenet uunissa
Uunivuoassa on tomaattinen kastike, jossa on ahvenfileitä. Päällä tuoretta persiljaa ja sitruunaviipaleita

Helppo kalapata

Välimereltä lainatut maut maistuvat helpossa ja nopeassa kalapadassa ihanilta!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 800 g (2 prk) tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1/2 dl vettä (huuhdo tomaattipurkit)
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa tai sokeria
  • 2 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • hieman mustapippuria myllystä
  • kourallinen oliiveja
  • 1 prk artisokansydämiä (pieni tarvittaessa)
  • 300–400 g ahvenfileitä (tai muuta vaaleaa kalaa)
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • sitruunaviipaleita (voi jättää pois)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita uunivuokaan tomaattimurska ja/tai säilötyt kirsikkatomaatit, kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, vesi, öljy, suola, pippuri ja hunaja. Sekoita.
  • Lisää kivettömät oliivit ja artisokat ilman lientä. Sekoita.
  • Laita uuniin ja paista 20 minuuttia.
  • Kuivaa tarvittaessa kalafileet ja ripottele niille hieman suolaa.
  • Lado kalat kastikkeen päälle ja painele osa kaloista uimaan kastikkeeseen.
  • Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  • Lisää persiljasilppu ja halutessasi sitruunaviipaleet.
  • Tarjoa kalapata vaalean leivän, riisin tai perunoiden kanssa. Leivällä on ihana pyyhkiä lautaselle tai vuokaan jäänyt kastike.

Vinkit!

  • Artisokansydämiä myydään öljyyn ja veteen säilöttyinä. Itse suosin öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä. Voi käyttää reseptiin myös marinoituja artisokkia. Oma suosikkini on grillatut, öljyyn säilötyt artisokansydämet.
  • Voit laittaa proteiiniksi kalan sijasta broileria tai vaikka kikherneitä. Laita broilerinfileet tai kikherneet kastikkeen sekaan heti. Voit pieniä broilerin fileitä, jotta ne saavat tasaisemmin makua.
  • Jos päätät jättää oliivit pois, lisää suolaa 1/2 tl.

Muistathan seurata Kokkipottia myös Pinterestissä!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tattitahna
Next Post: Itse tehty yrttisuola »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT