Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka
Lihapullapelti on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.
Lihapullapelti syntyy yhden astian taktiikalla. Helppoa ja herkullista!

Ai että rakastan yhden astian ruokia! Helppo lihapyörykkäpelti on one pot -ruokaa parhaimmillaan: maukasta, riittoisaa ja helposti muunneltavissa. Ota resepti talteen!


Lihapullapelti on saanut inspiraationsa K-Ruoka-sivuston lammaspyörykkäpellistä, mutta en malttanut olla tekemättä one pot -ruoasta omaa versiotani. Vaihdoin couscousin kvinoaan ja säädin hieman mausteita, mutta muutoin menin loistavan alkuperäisreseptin mukaan.
Tämä yhden pellin ruoka on mainio vaihtoehto vaikka pääsiäiseksi – tai oikeastaan ihan minkä viikonlopun ruoaksi tahansa. Karitsan jauhelihan sijaan voi käyttää naudan jauhelihaa. Ja pelti muuntautuu helposti myös vegeksi, kun käyttää valmiita vegepullia, vaikka tässä meze-lautasella olevia pullia. Voit myös tehdä vege-pullat vege-jauhiksesta ohjetta muutoin noudattaen.

Jos etsit inspiraatiota pääsiäiseksi, katso myös nämä herkulliset reseptini:
- Paras parsarisotto
- Sitruunarisotto
- Vege rendang tai Kanarendang
- Stifado eli kreikkalainen lihapata
- Itse tehty kinder-suklaa


Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka
Raaka-aineet
Lihapullat
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1 rkl tuoretta minttua tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Kvinoa-peti
- 2 dl kvinoaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 prk kikherneitä (säilyke)
- 2 shalottisipulia lohkoina
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 150 g fetajuustoa
Jogurttikastike
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- kourallinen tuoretta lehtipersiljaa silppuna
- hieman tuoretta minttua silppuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- tuoretta pinaattia tai lehtipersiljaa
- sitruunalohko
- sormisuolaa
Tee näin
- Tee ensin lihapullataikina. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kuuman juoksevan veden alla siivilässä. Näin kvinoasta häviää kitkeryys.
- Laita kvinoa uunivuokaan.
- Kaada päälle vesi, purista joukkoon sitruunamehu ja lisää suola. Sekoita.
- Laita shalottisipulilohkot uunivuokaan.
- Muotoile lihapullat ja laita pullat kvinoa päälle.
- Lisää vuokaan valutetut kikherneet ja kirsikkatomaatit.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Lisää fetajuusto lohkoina ja jatka paistamista vielä 15 minuutti. Ruoka on valmis, kun kvinoa on imenyt nesteen, mutta näyttää vielä mehevältä.
- Ruoan paistuessa sekoita kastike. Maista ja säädä suolaisuus ja makeus suuhusi sopivaksi.
- Laita ruoan päälle pinaattia tai lehtipersiljaa.
- Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
- Kata pöytään myös sitruunalohkoja ja sormisuolaa, jotta jokainen voi lisätä niitä ruokaan halutessaan.
Vinkit!
Vege-version ruoasta saa käyttämällä valmiita vege-pullia tai tekemällä pullat vege-jauhiksesta.
Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa? Tule mukaan!