• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat Yhden astian ruoat

Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

Kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarket & Indieplace


Lihapullapelti syntyy yhden astian taktiikalla.


Lihapullapelti helppo one pot ruoka


Ai että rakastan yhden astian ruokia! Helppo lihapullapelti on one pot -ruokaa parhaimmillaan: maukasta, riittoisaa ja helposti muunneltavissa. 

Lihapullapelti helppo one pot ruoka

Lihapullapelti on saanut inspiraationsa K-Ruoka-sivuston lammaspyörykkäpellistä, mutta en malttanut olla tekemättä one pot -ruoasta omaa versiotani. Vaihdoin couscousin kvinoaan ja säädin hieman mausteita, mutta muutoin menin loistavan alkuperäisreseptin mukaan.

Kannattaa muuten kurkata K-Ruoan pääsiäisreseptisivut muutenkin. Siellä on vaikka mitä ihania kevääseen sopivia reseptejä. Vähän houkuttaisi kokeilla ainakin Kinder-kakkua – huh, mikä herkku!

Minä pysyn tietenkin pääsiäisenä kotona, kuten toivottavasti ihan jokainen teistäkin. Pääsiäisreissu suuntautuu tänä vuonna ihan kulmilla olevaan K-Supermarketiin. Onneksi valikoima on ihan yhtä runsas kuin ennenkin, sillä pääsiäisen ajan ruoista en aio tinkiä. Juhla on juhla poikkeusoloissakin! Pääsiäiseen tai pääsiäisruokiin ei meidän klaanilla kuulu suklaamunajahtia vahvempia perinteitä, mutta juuri se tekee pääsiäisestä minulle ruokajuhlista ihanimman. Voi syödä mitä vaan!

Tämä lihapullapelti on mainio vaihtoehto pääsiäiseksikin. Karitsan jauhelihan sijaan voi käyttää naudan jauhelihaa. Ja pelti muuntautuu helposti vegeksi, kun käyttää valmiita vegepullia, vaikka tässä meze-lautasella olevia pullia.

Helppo one pot ruoka kvinoa uunissa

Helppo one pot ruoka kvinoa uunissa



Resepti



Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

neljälle

lihapullat

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tuoretta minttua tai lehtipersiljaa hienonnettuna (voi jättää pois)

kvinoapeti

  • 2 dl kvinoaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 2 shalottisipulia lohkoina
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • noin 150 g fetajuustoa

jogurttikastike

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa silppuna
  • hieman tuoretta minttua silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl hunajaa
  • noin 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

lisäksi

  • tuoretta pinaattia tai lehtipersiljaa (valmiin ruoan päälle)
  • sitruunalohkoja
  • sormisuolaa

  1. Tee ensin lihapullataikina. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
  2. Huuhtele kvinoa huolellisesti kuuman juoksevan veden alla siivilässä. Näin kvinoasta häviää kitkeryys.
  3. Laita kvinoa uunivuokaan.
  4. Kaada päälle vesi, purista joukkoon sitruunamehu ja lisää suola. Sekoita.
  5. Laita shalottisipulilohkot uunivuokaan.
  6. Muotoile lihapullat ja laita pullat kvinoa päälle.
  7. Lisää vuokaan valutetut kikherneet ja kirsikkatomaatit.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Lisää fetajuusto lohkoina ja jatka paistamista vielä 15 minuutti. Ruoka on valmis, kun kvinoa on imenyt nesteen, mutta näyttää vielä mehevältä.
  9. Ruoan paistuessa sekoita kastike. Maista ja säädä suolaisuus ja makeus suuhusi sopivaksi.
  10. Laita ruoan päälle pinaattia tai lehtipersiljaa.
  11. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
  12. Kata pöytään myös sitruunalohkoja ja sormisuolaa, jotta jokainen voi lisätä niitä ruokaan halutessaan.

––––––

Tsekkaa myös nämä pääsiäiseen sopivat reseptini:

  • Paras parsarisotto
  • Vege rendang
  • Stifado eli kreikkalainen lihapata
  • Itse tehty kinder-suklaa


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Parsa-uunifetasalaatti
Next Post: Elämäni ruoka-aakkoset »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.