| | | | |

Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

Lihapullapelti on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.

Lihapullapelti syntyy yhden astian taktiikalla. Helppoa ja herkullista!

Lihapullapelti helppo one pot ruoka

Ai että rakastan yhden astian ruokia! Helppo lihapyörykkäpelti on one pot -ruokaa parhaimmillaan: maukasta, riittoisaa ja helposti muunneltavissa. Ota resepti talteen!

Lihapullapelti helppo one pot ruoka

Lihapullapelti on saanut inspiraationsa K-Ruoka-sivuston lammaspyörykkäpellistä, mutta en malttanut olla tekemättä one pot -ruoasta omaa versiotani. Vaihdoin couscousin kvinoaan ja säädin hieman mausteita, mutta muutoin menin loistavan alkuperäisreseptin mukaan.

Tämä yhden pellin ruoka on mainio vaihtoehto vaikka pääsiäiseksi – tai oikeastaan ihan minkä viikonlopun ruoaksi tahansa. Karitsan jauhelihan sijaan voi käyttää naudan jauhelihaa. Ja pelti muuntautuu helposti myös vegeksi, kun käyttää valmiita vegepullia, vaikka tässä meze-lautasella olevia pullia. Voit myös tehdä vege-pullat vege-jauhiksesta ohjetta muutoin noudattaen.

Helppo one pot ruoka kvinoa uunissa

Jos etsit inspiraatiota pääsiäiseksi, katso myös nämä herkulliset reseptini:

Helppo one pot ruoka kvinoa uunissa

Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

Helppo lihapullapelti sopii arkeen ja viikonloppuun!
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika50 mins
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

Lihapullat

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tuoretta minttua tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Kvinoa-peti

  • 2 dl kvinoaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 2 shalottisipulia lohkoina
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g fetajuustoa

Jogurttikastike

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa silppuna
  • hieman tuoretta minttua silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • tuoretta pinaattia tai lehtipersiljaa
  • sitruunalohko
  • sormisuolaa

Tee näin

  • Tee ensin lihapullataikina. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
  • Huuhtele kvinoa huolellisesti kuuman juoksevan veden alla siivilässä. Näin kvinoasta häviää kitkeryys.
  • Laita kvinoa uunivuokaan.
  • Kaada päälle vesi, purista joukkoon sitruunamehu ja lisää suola. Sekoita.
  • Laita shalottisipulilohkot uunivuokaan.
  • Muotoile lihapullat ja laita pullat kvinoa päälle.
  • Lisää vuokaan valutetut kikherneet ja kirsikkatomaatit.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Lisää fetajuusto lohkoina ja jatka paistamista vielä 15 minuutti. Ruoka on valmis, kun kvinoa on imenyt nesteen, mutta näyttää vielä mehevältä.
  • Ruoan paistuessa sekoita kastike. Maista ja säädä suolaisuus ja makeus suuhusi sopivaksi.
  • Laita ruoan päälle pinaattia tai lehtipersiljaa.
  • Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
  • Kata pöytään myös sitruunalohkoja ja sormisuolaa, jotta jokainen voi lisätä niitä ruokaan halutessaan.

Vinkit!

Voit käyttää karitsan jauhelihan sijasta naudan jauhelihaa.
Vege-version ruoasta saa käyttämällä valmiita vege-pullia tai tekemällä pullat vege-jauhiksesta.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa? Tule mukaan!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating