Sitruunarisotto
Sitruunarisotto on kevään raikkain risotto. Upea yhdistelmä kermaisuutta ja raikkautta.

Risotto on mainettaan helpompi ruoka – ja se on loputtomasti varioitavissa. Sitruunarisotto on
Sitruunaisen risoton kaveriksi sopii hyvin kala tai äyriäiset. Sulata katkarapuja, paista muutama kampasimpukka tai vaikka mehevä ahvenfile. Yhtä hyvin risotolle sopii kaveriksi vaikka laadukas liha – ja voihan risoton syödä italialaisittain siltäänkin.

Valmistusvinkit
Risotto-ohje on takuuvarma, mutta muutama juttu kannattaa pitää mielessä:
- Käytä luomusitruunaa, jos mahdollista, koska mukaan raastetaan myös sitruunan keltaista kuorta, ja juuri siinä on eniten kemikaaleja. Pese aina sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä.
- Sitruunaisuutta on helppo säätää omaan suuhun sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä sitruunamehun ja kuoriraasteen määrää.
- Lusikallinen tai pari ranskankermaa tai smetanaa pyöristävät upeasti risoton makua – myös loraus kermaa ajaa saman asian. Parmesaanin tilalla voi käyttää myös pecorinoa, mutta silloin suolan kanssa täytyy olla erityisen tarkkana, koska pecorino on suolaista.
- Muista sekoittaa risottoa etenkin valmistuksen alkuvaiheessa voimakkaasti, jotta saat risoton rakenteesta täydellistä.
Jos muuten sinäkin olet kaltaiseni risotonrakastaja, kurkkaa myös nämä parhaat risottoreseptit:

Sitruunarisotto
Raaka-aineet
- 4 dl risottoriisiä
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- noin 2 rkl sitruunamehua
- noin 8 dl kasvislientä (kuumana)
- 1/2 luomusitruunan kuori raastettuna (keltainen osa)
- kourallinen parmesaania raastettuna
- suolaa
- 2 rkl ranskankermaa (voi jättää pois)
Tee näin
- Kuumenna kasvisliemi valmiiksi toisessa kattilassa.
- Hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
- Lisää risottoriisi ja pyörittele minuutti tai pari.
- Kaada joukkoon valkoviini sekä sitruunamehu, sekoita voimakkaasti ja anna nesteen imeytyä riisiin.
- Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan.
- Sekoita (liki vatkaa) välillä voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä, näin rakenteesta tulee kermaisempi.
- Anna liemen aina haihtua ennen seuraavaa kauhallista.
- Kun risotto on liki valmista, lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Sekoita.
- Lisää parmesaani, sekoita.
- Mausta suolalla.
- Lisää halutessasi ranskankermaa.
- Muista jättää risotto valuvan löysäksi.
- Tarjoile heti esimerkiksi katkarapujen kanssa.
Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä! Löydät sieltä paljon kiinnostavia reseptejä ja ideoita.