• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Liharuoat

Kanarendang – se paras kanapata

Kaupallisessa yhteistyössä Jyväbroiler

Kanarendang on maailman paras kanapata. Joko olet kokeillut?

Rendang on maailman paras ruoka. On siinä ruoalla meriittiä! Ajattele, että kaikista maailmaan mahtuvista makuista juuri rendang-padan makuyhdistämät ovat niitä, jotka hivelevät hellimmin makuaistejamme –  näin äänestystulos kertoo. Lupaan, että ymmärrät mistä on kyse, kun teet tätä kanarendangia. Se on nimittäin aivan järjettömän hyvää.

Perinteisesti rendang tehdään naudanlihasta, mutta sitä sääntöä olen rikkonut ennenkin. Jätin myös pataan hieman tavallista enemmän lientä, sillä liemi on niin maukasta, että sitä lusikoi mielellään vaikka siltään. Se oikea rendang on kaiketi liki liemetöntä.

Tein kanarendangia padallisen viikonloppuna, kun vanhempani olivat käymässä. Äiti touhusi tuttuun tapaan keittiössä, leipoi sämpylöitä ja putsasi kaikkea kaapinovista liesituulettimeen, ja tuon tuosta lusikka livahti rendangin liemeen. Koska se on niin k o u k u t t a v a n hyvää. Rendangin kanssa tarjosin riisiä (liemi tekee muuten riisistä ihan mykistävän hyvää) ja kaurafraichesta tehtyä korianteridippiä. Kauradippi toi kanapadalle ihanaa lisäraikkautta.

Kanarendang

Kanarendang on ällistyttävän herkullinen ruoka. Ehkä paras kanaruoka, mitä olet koskaan maistanut.
Esivalmistelu30 mins
Kypsennys2 hrs
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

maustetahna

  • 2 salottisipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3–4 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2–4 tuoretta punaista chiliä tai maun mukaan chilitahnaa
  • 2 sitruunanruohoa (8–10 cm tyvestä)
  • 2 tl kurkumaa

pataan

  • 2 rkl kookosöljyä
  • noin 600 g broilerin lihaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 6 kaffirlimetin lehteä
  • 2 rkl rkl soijakastiketta
  • yhden limetin mehu
  • 1 1/2 tl suolaa
  • hieman mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa tai kookossokeria
  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • limetinlohkoja
  • tuoretta chiliä

dippi

  • 1 prk kaurafraichea
  • iso kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
  • yhden limetin mehu
  • suolaa
  • sokeria

Tee näin

  • Valmista ensin maustetahna.
  • Kuori ja pieni sipulit ja valkosipulinkynnet, inkivääri, chili sekä sitruunaruoho.
  • Laita tahnan ainekset mortteliin tai tehosekoittimeen ja työstä tahnaksi.
  • Paista kuutioitu broileri padassa kookosöljyssä.
  • Lisää tahna, kookosmaito, soija, kaffirlimetin lehdet ja sekoita.
  • Hauduta pienellä lämmöllä kannen alla ainakin tunti, mielellään pidempään.
  • Voit myös laittaa padan uuniin (noin 120 astetta) useammaksi tunniksi.
  • Mausta limetinmehulla, sokerilla ja suolalla.
  • Tarjoa rendang keitetyn riisin kanssa ja viimeistele annos tuoreella korianterilla ja chilillä.
  • Sekoita dipin ainekset. Purista limetin mehua halutessasi annoksen päälle.

Joko seuraat Kokkipottilaan Instagramissa?


3 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Nopea arkiruoka: Sienibolognese
Next Post: Ananas-limetartaletti »

Reader Interactions

Comments

  1. Rommirusina says

    11.4.2018 at 11:04

    Kiitos ihanasta reseptistä. 🙂 Poika nukkui eilen tavallista pidemmät päikkärit ja ehdin kerrankin kokkailla kunnolla. Tein tätä ja tuli tosi hyvää!

    Reply
  2. Hannele says

    25.3.2018 at 20:49

    Kiitos! Minäkin tykkään tosi paljon!

    Reply
  3. anne says

    21.3.2018 at 18:23

    Ihana, uusi freesi lookki! <3

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT