Kanarendang – se paras kanapata
Kaupallisessa yhteistyössä Jyväbroiler
Kanarendang on maailman paras kanapata. Joko olet kokeillut?

Rendang on maailman paras ruoka. On siinä ruoalla meriittiä! Ajattele, että kaikista maailmaan mahtuvista makuista juuri rendang-padan makuyhdistämät ovat niitä, jotka hivelevät hellimmin makuaistejamme – näin äänestystulos kertoo. Lupaan, että ymmärrät mistä on kyse, kun teet tätä kanarendangia. Se on nimittäin aivan järjettömän hyvää.

Perinteisesti rendang tehdään naudanlihasta, mutta sitä sääntöä olen rikkonut ennenkin. Jätin myös pataan hieman tavallista enemmän lientä, sillä liemi on niin maukasta, että sitä lusikoi mielellään vaikka siltään. Se oikea rendang on kaiketi liki liemetöntä.
Tein kanarendangia padallisen viikonloppuna, kun vanhempani olivat käymässä. Äiti touhusi tuttuun tapaan keittiössä, leipoi sämpylöitä ja putsasi kaikkea kaapinovista liesituulettimeen, ja tuon tuosta lusikka livahti rendangin liemeen. Koska se on niin k o u k u t t a v a n hyvää. Rendangin kanssa tarjosin riisiä (liemi tekee muuten riisistä ihan mykistävän hyvää) ja kaurafraichesta tehtyä korianteridippiä. Kauradippi toi kanapadalle ihanaa lisäraikkautta.



Kanarendang
Raaka-aineet
maustetahna
- 2 salottisipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 3–4 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2–4 tuoretta punaista chiliä tai maun mukaan chilitahnaa
- 2 sitruunanruohoa (8–10 cm tyvestä)
- 2 tl kurkumaa
pataan
- 2 rkl kookosöljyä
- noin 600 g broilerin lihaa
- 1 rkl kookosöljyä
- 4 dl kookosmaitoa
- 6 kaffirlimetin lehteä
- 2 rkl rkl soijakastiketta
- yhden limetin mehu
- 1 1/2 tl suolaa
- hieman mustapippuria
- 2 rkl hunajaa tai kookossokeria
- keitettyä riisiä
- tuoretta korianteria
- limetinlohkoja
- tuoretta chiliä
dippi
- 1 prk kaurafraichea
- iso kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
- yhden limetin mehu
- suolaa
- sokeria
Tee näin
- Valmista ensin maustetahna.
- Kuori ja pieni sipulit ja valkosipulinkynnet, inkivääri, chili sekä sitruunaruoho.
- Laita tahnan ainekset mortteliin tai tehosekoittimeen ja työstä tahnaksi.
- Paista kuutioitu broileri padassa kookosöljyssä.
- Lisää tahna, kookosmaito, soija, kaffirlimetin lehdet ja sekoita.
- Hauduta pienellä lämmöllä kannen alla ainakin tunti, mielellään pidempään.
- Voit myös laittaa padan uuniin (noin 120 astetta) useammaksi tunniksi.
- Mausta limetinmehulla, sokerilla ja suolalla.
- Tarjoa rendang keitetyn riisin kanssa ja viimeistele annos tuoreella korianterilla ja chilillä.
- Sekoita dipin ainekset. Purista limetin mehua halutessasi annoksen päälle.