| |

Tomaatti-kikhernepata

Tomaatti-kikhernepata valmistuu helposti uunissa. Kaikki ainekset laitetaan pataan, ja uuni saa tehdä tunnin verran taikojaan. Ihanan helppoa!

Tomaatti-kikhernepata on kahvallisessa punaisessa padassa. Ruoan päällä on lehtipersiljaa sekä tuoretta chiliä renkaina. Kuvan alareunassa on pienissä astioissa vihertävää kastiketta sekä limen lohkoja.

Yhden astian ruoat ihastuttavat helppoudellaan, eikä tämä Lähi-idästä makuvivahteita saanut tomaatti-kikhernepata tee poikkeusta. Kasvispata on myös aivan super herkullista!

Kikhernepata sopii syötäväksi siltään vaikka vaalean leivän kanssa. Voit myös tarjota ruoan riisin, kauran tai kvinoan kanssa. Ja yhtälailla tämä helppo kasvispata sopii osaksi brunssipöytää tai meze-kattausta. Tarjoa pata lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Suositun Ottlenghin ohjeesta muokattu resepti saa olla uunissa kaikessa rauhassa lempeässä lämmössä. Varaa siis aikaa ruoan valmistumiseen ainakin tunti. Pata on herkullista myös lämmitettynä, joten voit tehdä ruoan jo etukäteen ja lämmittää sen nopeasti hellalla.

Kokeile myös näitä ihania pataruokia:

Tomaatti-kikhernepata on kahvallisessa punaisessa padassa. Ruoan päällä on lehtipersiljaa sekä tuoretta chiliä renkaina. Kuvan alareunassa on pienissä astioissa vihertävää kastiketta sekä limen lohkoja.

Tomaatti-kikhernepata

Tomaatti-kikhernepata on helppo kasvispata, joka valmistuu uunissa. Super herkullista!
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys1 hour
Valmistusaika1 hour 5 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 prk kikherneitä (säilyke)
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 3×4 cm pala inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 punainen chili TAI hieman chilirouhetta
  • 2 tl sokeria
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)

jogurttikastike

  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia (tai vegejugua)
  • kourallinen mintunlehtiä
  • kourallinen korianteria
  • 1/2-1 limen mehu
  • suolaa
  • ripaus sokeria

Tee näin

  • Huuhtele ja valuta kikherneet sekä kirsikkatomaatit.
  • Hienonna yksi valkosipulinkynsi. Laita muut kynnet pataan kokonaisina, kuorittuina toki.
  • Kuori inkivääri ja tee siitä pieniä tulitikun kokoisia paloja tai hienonna inkivääri.
  • Laita kannelliseen uunivuokaan tai pataan kaikki kasvispadan ainekset. Sekoita.
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen ja anna padan hautua uunissa tunnin verran. Sekoita puolessa välissä, jotta maut sekoittuvat.
  • Tee jogurttikastike laittamalla ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Tarjoa kasvispata jogurttikastikkeen kanssa. Ruoka on ihanaa siltään tai esimerkiksi riisin tai vaalean leivän kanssa.

Vinkit!

Voit laittaa halutessasi chiliä enemmän tai laittaa pöytään tarjolle chilirouhetta tai -kastiketta.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?