Vegaaninen tonnikalatahna
Vegaaninen tonnikalatahna on kuin tonnikalatahna mutta ilman kalaa. Laita leivän päälle, uuniperunan täytteeksi tai vaikka ruislastujen dipiksi.

Kalatahna on klassikko, joka maistuu arjessa, juhlissa ja retkellä. Helppo ja herkullinen tahna onnistuu mainiosti myös ilman kalaa – silloin tahna sopii myös kala-allergikoille ja kasvissyöjille. Vegaanisen tahnasta saa, kun majoneesiksi valitsee vegaanisen vaihtoehdon.
Voit tehdä kalattoman tonnikalatahnan joko kikherneistä tai valkopavuista. Molemmista säilykepalkokasveista tulee yhtä hyvää. Tahnan rakenne saa jäädä hieman karkeaksi, joten tahna syntyy sekoittamalla tilsittyjen kikherneiden tai valkopapujen joukkoon muut ainekset.
Tarjoa tahna leivän päällä tai kerrosleivän välissä, lyttyperunoiden tai uuniperunoiden kanssa, kuppimaisten ruislastujen täytteenä tai vaikka dippinä.
Kokeile myös näitä herkullisia ja monikäyttöisiä tahnoja:

Vegaaninen tonnikalatahna
Raaka-aineet
- 1 prk kikherneitä tai valkopapuja (säilyke)
- 1 1/2 dl majoneesia (esim. vegaaninen)
- reilusti tilliä hienonnettuna
- 2 rkl pieniä kapriksia
- 1 rkl sitruunamehua
- tilkka kapristen lientä (voi jättää pois)
- 2 tl Dijon-sinappia
- mustapippuria rouhittuna
- suolaa
Tee näin
- Valuta kikherneet tai valkopavut.
- Tilsi kikherneet tai valkopavut karkeaksi muusiksi haarukalla.
- Hienonna tilli. Voit jättää muutaman töyhdön koristeeksi.
- Rouhi halutessasi kapriksia hieman pienemmiksi.
- Sekoita kaikki ainekset.
- Maista ja säädä makua tarvittaessa.
- Voit tehdä tahnan valmiiksi jääkaappiin. Tahna säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.