| | | |

Savustettu munakoisotahna

Savustettu munakoiso on kesän ihanin lisäke!

Kulhossa savustettua munakoisotahnaa. Kuvassa on lisäksi kaksi muuta kulhoa, joissa jogurttikastiketta ja tomaatti-sipulisalaattia.

Savustetun munakoison valmistus on helppoa: munakoisot savustimeen ja kypsä hedelmäliha surautetaan tahnaksi yrttien kanssa. Mausteeksi riittää suola ja pieni puristus sitruunan mehua. Voit myös valmistaa munakoisotahnaa ilman savustinta – kurkkaa vinkkini reseptikortista.

Munakoisotahna sopii lisäkkeeksi melkein kaiken kesäruoan kanssa. Uudet perunat, salaatit, kalat ja grillissä tiristetyt lihat tai paahteista pintaa saaneet kasvikset suorastaan kutsuvat munakoisotahnaa viereensä. Savustettu munakoiso sopii nautittavaksi myös leivän päällä.

Yksi suosikkitapani käyttää savustettua munakoisotahnaa on levittää sitä ohuen leivän päälle salaatin ja valkosipulisen jogurttikastikkeen kanssa. Myös pitaleivän täytteenä tahna on herkullista.

Jos olet kaltaiseni munakoison ystävä, kokeile myös näitä ihania reseptejäni:

Oletko muuten kokeillut savustaa perunoita? Savustetut perunat on helppo herkku, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kulhossa savustettua munakoisotahnaa. Kuvassa on lisäksi kaksi muuta kulhoa, joissa jogurttikastiketta ja tomaatti-sipulisalaattia.

Savustettu munakoisotahna

Herkullinen ja helppo savustettu munakoisotahna valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.
Esivalmistelu15 mins
savustus1 hr
Valmistusaika1 hr 15 mins
Annokset: 4

Välineet

  • savustin
  • leppäpuruja

Raaka-aineet

  • 2 munakoisoa
  • 2 tl sitruunamehua (noin)
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • hieman hienonnettua lehtipersiljaa

Tee näin

  • Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi.
  • Laita savustimeen kourallinen savustuspuruja ja esilämmitä savustinta hetki.
  • Laita munakoisot savustimeen.
  • Anna savustua tunnin verran.
  • Ota munakoisot savustimesta ja varmista haarukalla, onko munakoisojen hedelmäliha varmasti kypsää. Kypsä hedelmäliha on täysin pehmeää.
  • Kun munakoisot ovat kypsiä, kaavi hedelmäliha kuorista, mausta suolalla, pienellä määrällä sitruunamehua sekä lorauksella oliiviöljyä.
  • Voit surauttaa tahnan tasaiseksi sauvasekoittimella. Karkeampaa tahnaa saat, jos muussaat munakoisotahnan haarukalla.

Vinkit!

Jos sinulla ei ole savustinta, voit paahtaa munakoisot kypsiksi uunissa (noin 180 astetta, noin 40 minuuttia) ja lisätä savun makua tilkalla nestemäistä savuaromia.

Joko seuraat Kokkipottien ruokaseikkailuja Instagramissa?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating