Savustettu munakoisotahna
Savustettu munakoiso on kesän ihanin lisäke!

Savustetun munakoison valmistus on helppoa: munakoisot savustimeen ja kypsä hedelmäliha surautetaan tahnaksi yrttien kanssa. Mausteeksi riittää suola ja pieni puristus sitruunan mehua. Voit myös valmistaa munakoisotahnaa ilman savustinta – kurkkaa vinkkini reseptikortista.
Munakoisotahna sopii lisäkkeeksi melkein kaiken kesäruoan kanssa. Uudet perunat, salaatit, kalat ja grillissä tiristetyt lihat tai paahteista pintaa saaneet kasvikset suorastaan kutsuvat munakoisotahnaa viereensä. Savustettu munakoiso sopii nautittavaksi myös leivän päällä.
Yksi suosikkitapani käyttää savustettua munakoisotahnaa on levittää sitä ohuen leivän päälle salaatin ja valkosipulisen jogurttikastikkeen kanssa. Myös pitaleivän täytteenä tahna on herkullista.
Jos olet kaltaiseni munakoison ystävä, kokeile myös näitä ihania reseptejäni:
- Täytetyt munakoisot
- Munakoisoa teriyakikastikkeessa
- Melanzane alla parmigiana eli italialainen munakoisovuoka
- hampurilaiset grillissä Välimeren twistillä
Oletko muuten kokeillut savustaa perunoita? Savustetut perunat on helppo herkku, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Savustettu munakoisotahna
Välineet
- savustin
- leppäpuruja
Raaka-aineet
- 2 munakoisoa
- 2 tl sitruunamehua (noin)
- suolaa
- oliiviöljyä
- hieman hienonnettua lehtipersiljaa
Tee näin
- Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi.
- Laita savustimeen kourallinen savustuspuruja ja esilämmitä savustinta hetki.
- Laita munakoisot savustimeen.
- Anna savustua tunnin verran.
- Ota munakoisot savustimesta ja varmista haarukalla, onko munakoisojen hedelmäliha varmasti kypsää. Kypsä hedelmäliha on täysin pehmeää.
- Kun munakoisot ovat kypsiä, kaavi hedelmäliha kuorista, mausta suolalla, pienellä määrällä sitruunamehua sekä lorauksella oliiviöljyä.
- Voit surauttaa tahnan tasaiseksi sauvasekoittimella. Karkeampaa tahnaa saat, jos muussaat munakoisotahnan haarukalla.