• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Ravintolat Yleinen

Kokin ura – haaveet todeksi huippukoulutuksella

Kaupallisessa yhteistyössä Ahlmanin kanssa.

Pienenä pellavapäänä haaveilin olevani taidemaalari, joka asuu raidallisessa talossa ja ajaa kuplalla. Vähän isompana päätin, että liikunnanopettaja on minun ammattini. Näiden välissä haaveilin saavani leipoa aina suklaamuffinseja.

Täytetyt leivät ravintolan pöydällä

Vaikka haaveilinkin leipomisesta, ei ura ruoan parissa ollut oikein koskaan haaveissani – vähänpä tiesin. Olen tehnyt ruuan parissa töitä hyvän tovin. Ja vastikään törmäsin koulutukseen, joka nostatti entisestään henkisiä innostuskierroksiani. Avainsanoina olivat: ravintolat, keittiö, oma polku ja Italia. Kuulostaa vähän minulta, eikö totta!

Kyse on Helsingissä toteutuvasta huippukokki-koulutuksesta, jossa kokin tutkinto suoritetaan pääosin työelämässä oppimalla. Ahlmanin, Olo groupin & Food Camp Finlandin yhteistyössä järjestämä koulutus on opiskelijoille sopivaksi räätälöitävä koulutus, jossa yhtenä kulmakivenä on työssä oppiminen Helsingin huippuravintoissa.

Opiskeluun kuuluu, kuten Ahlmannilla usein muutenkin, upea työssäoppimisjakso ulkomailla, tällä kertaa Italiassa. Miltä kuulostaisi?

Huippukokki-koulutuksen lisäksi Ahlmanilla on kokkikoulutus – huippu sekin –, joka toteutuu Ahlmanilla. Ahlman on oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta käytännön tekijöille Tampereen keskustan tuntumassa.

Italialainen ravintola Bolognassa
Tryffelipasta, pikkelöityjä kasviksia ja salaatti

Haaveet todeksi?

Tässä elämäntilanteessa ei minulle Ahlmanilla Tampereella järjestettävä kokkikoulutus eikä Helsingissä toteutettava huippukokki-koulutus ole mahdollisia, vaikka tutkinnon osat (sekin on Ahlmanilla mahdollista) ja uuden oppiminen loistavien opettajien luotsaamana kieltämättä kiinnostaisivatkin. Mutta kuulin ahlmanilaisten kanssa jutellessa monta mielenkiintoista tarinaa aikuisiällä kokkikoulutukseen lähteneistä opiskelijoista, joiden tekemisestä loistaa ilo ja into.

Ahlmanilla opiskelussa parasta on mahdollisuus muokata omat opinnot juuri sellaisiksi, kun itse haluaa. Valinnaisten opintojen ja itse valittujen harjoittelupaikkojen kautta saa juuri sellaista osaamista, mistä on itselle eniten hyötyä.

Ahlmanilla opiskellessa aikaisempaa työ- ja koulutushistoriaa voi hyödyntää, jaa vahvuuksiesi tueksi voit hankkia juuri sitä osaamista, jota tarvitset. Samaa sanoivat haastattelemani kokkiopiskelijat.

Yhdellä on taustalla kauppatieteiden maisterin tutkinto, toinen on tehnyt pitkän uran optisen alan yrittäjänä. Kolmas on diplomi-insinööri ja toiminut johtotehtävissä Nokialla. Ja nyt he ovat tekemässä haaveita todeksi ja opiskelemassa kokiksi Ahlmanilla.

Ahlmanilla osataan ottaa huomioon aikaisempi kokemus työelämästä ja sovittaa se opintoihin. Lisäksi opetuksen aloitus on helppoa ja osaamisen kartuttamiseen laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.
Ravintolapöydässä on kaksi huurteista olutlasia ja ruokalautasten kulmia.

Opiskelijoiden vastauksissa korostui paitsi työssä oppiminen, jokaisen omat opintopolut ja opintojen joustavuus myös opettajien osaaminen ja Ahlmanilla vallitseva yhteishenki. Myös Ahlmanin alueen viehättävyys mainittiin – ei ole yhdentekevää millaisessa ympäristössä päivänsä viettää. Ehkä Helsingissä toteuttavan huippukokki-koulutuksen opiskelijatkin pääsevät käymään Tampereella Ahlmanin lintukodossa.

Hae nyt!

Kesähaku sekä huippukokki-koulutukseen (Helsinki) että kokkikoulutukseen (Tampere) on nyt auki. Haku on auki 17.7.2020 saakka.

Postauksen kuvat on otettu kokkien työpaikoilta, ravintoloista, sekä Suomesta että Italiasta.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Yrttien kasvatus – näillä vinkeillä onnistut
Next Post: Savustettu munakoisotahna »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.