|

Kokin ura – haaveet todeksi huippukoulutuksella

Kaupallisessa yhteistyössä Ahlmanin kanssa.

Onko sinulle mielessä kokin ura? Tai haluatko vaihtaa alaa? Entä haaveiletko tekemällä oppimalla? Tämä postaus on sinulle.

Pienenä pellavapäänä haaveilin olevani taidemaalari, joka asuu raidallisessa talossa ja ajaa kuplalla. Vähän isompana päätin, että liikunnanopettaja on minun ammattini. Näiden välissä haaveilin saavani leipoa aina suklaamuffinseja.

Täytetyt leivät ravintolan pöydällä

Vaikka haaveilinkin leipomisesta, ei ura ruoan parissa ollut oikein koskaan haaveissani – vähänpä tiesin. Olen tehnyt ruuan parissa töitä hyvän tovin ja vastikään törmäsin koulutukseen, joka nostatti entisestään henkisiä innostuskierroksiani. Avainsanoina olivat: ravintolat, keittiö, oma polku ja Italia. Kuulostaa vähän minulta, eikö totta!

Kyse on Helsingissä toteutuvasta huippukokki-koulutuksesta, jossa kokin tutkinto suoritetaan pääosin työelämässä oppimalla. Ahlmanin, Olo groupin & Food Camp Finlandin yhteistyössä järjestämä koulutus on opiskelijoille sopivaksi räätälöitävä koulutus, jossa yhtenä kulmakivenä on työssä oppiminen Helsingin huippuravintoissa.

Opiskeluun kuuluu, kuten Ahlmannilla usein muutenkin, upea työssäoppimisjakso ulkomailla, tällä kertaa Italiassa. Miltä kuulostaisi?

Huippukokki-koulutuksen lisäksi Ahlmanilla on kokkikoulutus – huippu sekin –, joka toteutuu Ahlmanilla. Ahlman on oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta käytännön tekijöille Tampereen keskustan tuntumassa.

Italialainen ravintola Bolognassa
Tryffelipasta, pikkelöityjä kasviksia ja salaatti

Haaveet todeksi?

Tässä elämäntilanteessa ei minulle Ahlmanilla Tampereella järjestettävä kokkikoulutus eikä Helsingissä toteutettava huippukokki-koulutus ole mahdollisia, vaikka tutkinnon osat (sekin on Ahlmanilla mahdollista) ja uuden oppiminen loistavien opettajien luotsaamana kieltämättä kiinnostaisivatkin. Mutta kuulin ahlmanilaisten kanssa jutellessa monta mielenkiintoista tarinaa aikuisiällä kokkikoulutukseen lähteneistä opiskelijoista, joiden tekemisestä loistaa ilo ja into.

Ahlmanilla opiskelussa parasta on mahdollisuus muokata omat opinnot juuri sellaisiksi, kun itse haluaa. Valinnaisten opintojen ja itse valittujen harjoittelupaikkojen kautta saa juuri sellaista osaamista, mistä on itselle eniten hyötyä.

Ahlmanilla opiskellessa aikaisempaa työ- ja koulutushistoriaa voi hyödyntää, jaa vahvuuksiesi tueksi voit hankkia juuri sitä osaamista, jota tarvitset. Samaa sanoivat haastattelemani kokkiopiskelijat.

Yhdellä on taustalla kauppatieteiden maisterin tutkinto, toinen on tehnyt pitkän uran optisen alan yrittäjänä. Kolmas on diplomi-insinööri ja toiminut johtotehtävissä Nokialla. Ja nyt he ovat tekemässä haaveita todeksi ja opiskelemassa kokiksi Ahlmanilla.

Ahlmanilla osataan ottaa huomioon aikaisempi kokemus työelämästä ja sovittaa se opintoihin. Lisäksi opetuksen aloitus on helppoa ja osaamisen kartuttamiseen laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.
Ravintolapöydässä on kaksi huurteista olutlasia ja ruokalautasten kulmia.

Opiskelijoiden vastauksissa korostui paitsi työssä oppiminen, jokaisen omat opintopolut ja opintojen joustavuus myös opettajien osaaminen ja Ahlmanilla vallitseva yhteishenki. Myös Ahlmanin alueen viehättävyys mainittiin – ei ole yhdentekevää millaisessa ympäristössä päivänsä viettää. Ehkä Helsingissä toteuttavan huippukokki-koulutuksen opiskelijatkin pääsevät käymään Tampereella Ahlmanin lintukodossa.

Hae nyt!

Haku on auki 1.2.–31.5.2021 ja opinnot alkavat 9.8.2021.

Postauksen kuvat on otettu kokkien työpaikoilta, ravintoloista, sekä Suomesta että Italiasta.