| |

Tabbouleh-hummus

Kahden suosikin yhdistelmä on hurmaava. Tabbouleh-hummus on juuri tällainen tapaus.

Lähi-idän keittiön maut ovat olleet meillä jo pitkään suosikkien joukossa. Hummushimoinen Hannele on aivan tuttu tapaus näillä kulmilla, joten kikhernetahnaa tulee tehtyä usein lisäkkeeksi tai lounaaksi.

Toinen suosikkimme on tabbouleh-salaatti, jossa viljanjyvät – couscous, bulgur tai kvinoa – hukkuvat vihannes ja yrttitulvaan. Ruokaisa tabbouleh-hummus on yhdistelmä suosikeistamme. Tätä kutsun neroudeksi.

Kaksi ruokaa yhdistävä idea tuli vastaan Pinterestin kuvavirrassa, jota selatessa inspiroidun joka ikinen kerta. En klikannut tabbouleh-hummuksen alkulähteelle, mutta kyseessä lienee ollut Foxes love lemons -blogista pinnattu kuva. Alla oleva resepti on oma sovellukseni – sinä voit yhdistää omat tabbouleh- ja hummussuosikkisi.

Tabbouleh tuo hummukseen salaattimaisuuden, ronskia rakennetta ja rouskuvuutta sekä yrttien huumaavuuden. Kokonaisuus on valmis ruoka yksinkin, mutta se sopii myös pitaleivän väliin suosikkitäytteiden pariksi tai lisäkkeeksi kalalle, tofulle tai lihalle.

Kokeile myös näitä tabbouleh- ja hemmusreseptejäni:

Tabbouleh-hummus

Tabbouleh-hummuksessa yhdistyy kaksi suosikkia – lopputulos on hurmaava!
Esivalmistelu30 mins
Annokset: 4

Välineet

  • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

tabbouleh

  • 1 dl täysjyväcouscousta
  • 1/2 dl kylmää vettä
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 1/2 kurkku
  • 1 suippopaprika
  • 1 puntti lehtipersiljasilppua
  • 1/2 punttia minttusilppua
  • mustapippuria
  • muutama tippa srirachaa tai muuta chilikastiketta

hummus

  • 1 prk (n. 200g) keitettyjä kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • hieman sitruunamehua
  • hieman vettä tai kikherneiden lientä tahnan notkistamiseen
  • 1/2 rkl tahini-tahnaa (voi jättää pois)

Tee näin

  • Sekoita couscousin joukkoon vesi, öljy, sitruunamehu sekä muutama pyöräytys suolaa myllystä. Jätä tekeytymään. Silppua aivan pieneksi kuutioiksi kurkku sekä paprika, josta on poistettu siemenet kiinnikkeineen.
  • Sekoita vihannessilput couscousin joukkoon.
  • Hienonna tuoreet yrtit ja lisää seokseen.
  • Mausta mustapippurilla sekä muutamalla tipalla chilikastiketta.
  • Valuta kikherneet ja lisää joukkoon muut ainekset.
  • Aja tahnaksi ja notkista tarvittaessa vedellä tai kikherneiden liemellä.
  • Sekoita noin puolet tabbouleh-salaatista hummuksen joukkoon.
  • Maista ja säädä maut kohdilleen – lisää tarvittaessa happoa tai suolaa, joskus ripaus sokeriakin tekee ihmeitä.
  • Kumoa hummus tarjoiluastiaan ja lusikoi loppu tabbouleh päälle.
  • Ripottele päälle vielä hieman yrttejä.

Katso myös nämä reseptit:

7 Comments

  1. Olipa ihana idea, mietin juuri miten valmistan ruokaisaa kasvisruokaa / salaattia hummuksesta mitä oli ja tää kombo toimi tosi hyvin! Käytin punaista kvinoaa tabbouleh pohjana 🙂

  2. Tämä oli kiva, minulle uusi kokeilu. Maut toimivat hyvin yhteen ja rakenteet tukivat toisiaan. Mutta erikseenkin molemmat ovat ihania!

  3. Hauska idea yhdistää nuo kaksi.Vaikka kyllä kuitenkin tykkään syödä hummuksen erikseen;D

  4. Molemmat reseptit toimivat yksinäänkin, mutta siis myös yhdessä.
    Skool hummushimolle! On sitä pahempiakin himoja maailmassa.

  5. Ihana yhdistelmä! Miks mä en ole keksinyt tuota? Love,love 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating