| | |

Avokadohummus

Avokadohummus on tahnojen aatelia: samettisen pehmeä ja täyteläinen. Käytä dippinä tai laita pitaleivän väliin tai salaattiin. Sopii myös lisäkkeeksi arkiruoille!

Avokadohummus – helppo ja herkullinen. Hummus on aaltoilevareinaisessa kulhossa. Kulho on puisen pienen leikkuulaudan päällä. Tahnan päällä on savupaprikajauhetta, ja tahnaan on upotettu lusikka.

Kun rakastaa avokadoa ja himoitsee hummusta, on avokadohummus pala taivasta. Tahnaa voi laittaa tortillan tai pitaleivän sisään, siihen voi dipata kasviksia, sipsejä tai maissilastuja – tai syödä sellaisenaan kulhollisen lounaaksi.

Avokadohummus on myös ihana lisä ruokaisaan salaattiin. Tai ehkä teet hummusplatterin ja laitat hummuksen päälle esimerkiksi oliiveja, uunissa kuivattuja tomaatteja, paahdettuja kikherneitä ja (vege)fetaa.

Tahnat ovat niin monikäyttöisiä, että niitä olisi hyvä olla aina jääkaapissa. Lusikallinen tai kaksi melkein minkä tahansa ruoan kaveriksi, ja ateria saa aivan uuden ulottuvuuden.

Hummushimoisen kannattaa muistaa myös nämä reseptini:

Avokadohummus on helppo lisäke tai dippi. Tahna on aaltoilevareunaisessa kulhossa, joka on puisen pienen leikkuulaudan päällä. Tahnan päällä on savupaprikaa koristeena sekä lusikka, joka osoittaa kello kuuteen.

Avokadohummus

Helppo ja samettisen pehmeä avokadohummus sopii dipiksi tai lisäkkeeksi. Kokeile myös pitaleivän välissä!
Esivalmistelu10 mins
Valmistusaika10 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 kypsä avokado
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 2 rkl rkl oliiviöljyä (+ päälle hieman lisää)

Tee näin

  • Kuori avokado, poista siemen.
  • Huuhdo ja valuta kikherneet.
  • Kuori ja pieni valkosipulinkynsi.
  • Laita kaikki ainekset belnderiin tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Surauta tasaiseksi.
  • Maista ja säädä suola ja sitruuna suuhusi sopivaksi.
  • Huiskauta päälle hieman oliiviöljyä.

Seuraathan Kokkipottilaa Instagramissa!

6 Comments

  1. Olkaas hyvä, Ulla! Ootko muuten kokeillut avokadon kasvatusta? Ois aika mellevä:)

  2. Kiitos vinkistä! Meillä syödään hummusta kilokaupalla, joten mukava kokeilla välillä vähän uudenlaista versiota.

  3. Äkkiä avokadon kimppuun, Camppis! Ja hummuksen! Niin hyvää!

    Kaikki taimet on olleet kasvihuoneessa nyt puolitoista viikkoa. Ensin oli kaksinkertainen harso, nyt yksinkertainen, ettei tule raukoille valoshokki. Pöhötin termostaatteineen käynnistyy, jos kylmyys uhkaa. Palaan aiheeseen (jos muistan, Köpiskin jäi), kävin juuri kameran kanssa pihalla heilumassa.

  4. Ihan vieras juttu minulle, olen lähes vieras avokadonkin kanssa. Mites muuten kasvihuonehommat, joko taimia on päässyt lasikoppiin? Meillä alkaa olla yhtä jos toista pientä ja sievää. öisin pitää vielä lämmittää, pakkasöitä ollut vielä.

  5. Pieni määrä tahinia sopisi joukkoon varmasti. Jostain syystä meidän makuhermoihin tahna osuu paremmin ilman tahinia.
    Mutta kyllä: mmmmm!

  6. mmmmmmmm…oletko kokeillut laittaa tuohon tahinia? Peittäisiköhän se avocadon hennomman maun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti