• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Suupalat & naposteltavat

Tzatziki-hummus paahdetuilla tomaateilla

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä KitchenAidin kanssa

Tzatziki-hummus maistuu kesän kaipuulle, mutta paahdetut pienet tomaatit juurruttavat ruoan vahvasti pimeään vuodenaikaan.

Hummushimo iski jälleen. Että ei mitään uutta ruokarintamalla. Kikhernetahna on niitä ruokia, joita kehoni kaipaa säännöllisesti oli kesä tai talvi, joulu tai juhannus. Hummus on pikaruoka – ja monitoimiruoka –, jota varten ainekset ovat aina kaapissa. 

Nyt tein ihanaa tzatziki-hummusta, joka on yksi suosikeistani. Rakastan hummuksen lisäksi myös tzatzikia, joten suosikin asema on aika helppo ymmärtää. Tahnassa yhdistyy hummuksen juureva maku ja jogurtin raikkaus. Kurkun sekoitan joskus tahnan joukkoon, usein tarjoan sen tahnan päällä trendikkäästi kulhoruokamaisesti kuten nyt.

Sillä aikaa kun tomaatit paahtuivat oliiviöljykylvyssä uunissa, raastoin kurkun ja surautin tahnan. Ikinä, ei  i k i n ä  ole ollut homma näin helppoa. Tein nimittäin sekä raastamisen että surautuksen KitchenAid 1,7l -monitoimikoneella, joka nimensä mukaisesti tekee vaikka ja mitä.

Kaunis ja linjakas kone raastaa, viipaloi, jauhaa, soseuttaa ja kuutioi. Kaikki samalla kaunottarella. Tykkään siitä, että kaikki monitoimikoneen osat voi säilyttää koneen sisällä. Ja luulen että olet kanssani yhtämieltä, sillä mikään ei ole niin rasittavaa kuin puuttuvien osien etsiminen. Pidän myös siitä, että kone on samanvärinen kuin vuosikausia palvellut KitchenAid -yleiskoneklassikkoni, joka on vaivannut pizza- ja focacciataikinoita ehkä satoja kertoja. 

Kun tiesin kokemuksesta, että KitchenAid pitää minkä lupaa, oli itsestään selvää vastata kyllä, kun KitchenAid pyysi minua mukaan yhteistyöhön 1,7l monitoimikoneen tiimoilta. Tämä postaus on siis toteutettu kaupallisessa yhteistyössä KitchenAidin kanssa. Tzatziki-hummuksen lisäksi olen tehnyt monitoimikoneella pestoja, kastikkeita ja – tietenkin, tahnamuija kun olen – erilaisia tahnoja. Ja kone pelittää kuin unelma!

Tzatziki-hummus paahdetuilla tomaateilla sopii todella hyvin vaikka pikkujoulujen tai uudenvuoden pöytään. Raskaiden jouluruokien välissä on välillä ihana tarjota kulhollinen raikkautta. Ladoin hummuksen päälle kurkkuraasteen lisäksi paahdettuja tomaatteja, tuoretta pinaattia, persiljaa ja artisokan sydämiä. Myös oliivit ja kaprikset sopivat ruokaan hyvin.

Hummuskulhon lisänä voi tarjota paahdettua leipää, jolla herkkuja voi lusikoida suuhun. Jos ruoasta haluaa maidottoman ja siten vegaanisen, on jogurtti helppo vaihtaa kasvipohjaiseen jogurttiin. Jos taas juustohiiriä on pöytä täynnä, sopii hummuksen päälle erinomaisesti murusteltu feta (paahda halutessasi samaan aikaan tomaattien kanssa) tai pannulla paistettu halloum-juusto.

Testaa myös näitä Lähi-itä-henkisiä reseptejäni:

  • Tabbouleh-salaatti kvinoalla
  • Savustettu munakoisotahna
  • Vöner-pitasalaatti
  • Pitasipsit ja harissahummus
  • Porkkanahummus & pistaasidukkah

Resepti

Tzatzikihummus paahdetuilla tomaateilla

2–4 annosta

  • noin 200 g kikherneitä (säilyke)
  • hieman kikherneiden lientä
  • 3/4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3/4 tl suolaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • puolikas kurkku
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • muutama artisokansydän
  • persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
  1. Huiskauta tomaattien päälle hieman öljyä. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.
  2. Valuta kikherneet, ota osa liemestä talteen.
  3. Laita kikherneet, jogurtti, viipaloidut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, hieman kikherneiden lientä, suola ja öljy monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Maista ja säädä tarvittaessa makua. Tahnan paksuutta voit säätää kikherneiden liemellä ja öljyllä. Sitruunasta saat lisää hapokkuutta.
  4. Raasta kurkku. Valuta kurkkua siivilässä hetki halutessasi.
  5. Kaada tahna kulhoon tai syvälle lautaselle. Laita paahdetut tomaatit, kurkkuraaste, pinaatti ja artisokansydämet hummuksen päälle. Viimeistele persiljalla. Tarjoa heti.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Patatas bravas maa-artisokasta
Next Post: Seljankukkaglögi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT