|

Tabbouleh-salaatti kvinoalla

Lähi-idän keittiöstä tuttu tabbouleh-salaatti on raikas lisäke. Kvinoalla siitä tulee vieläkin parempaa – ja käyttötavoiltaan monipuolisempaa.

Lautasella on tabbouleh-salaatti, joka on tehty kvinoasta. Koristeena yrttejä.

Rakastan tabbouleh-salaattia aivan erityisesti kesällä, kun tomaatit ovat makeita ja kurkut meheviä. Ja kun pihalla kasvaa yrttejä, voi niitä laittaa yhden kourallisen sijaan vaikka kolme kourallista. Tosin kyllä ruokaisa salaatti maistuu myös talvella – tomaatit ja kurkut saavat salaatissa maukkaan yrttikylvyn.

Perinteisesti tabbouleh-salaatti (tai taboulehiin) tehdään siten, että yrtteinä on lehtipersiljaa ja minttua, mutta usein laitan sekaan myös basilikaa. Talvella voi käyttää niitä yrttejä, jotka näyttävät parhailta – salaatti kyllä maistuu hyvältä vaikka joku kolmesta uupuisikin.

Teen tabboulehin usein vehnäisen bulgurin sijaan kvinoaan, joka on maultaan upean pähkinäinen ja sävykkäämpi. Kvinoa on myös varsin proteiinipitoinen, joten salaatti on ruokaisa ja pitää hyvin nälkää.

Voit syödä salaatin lisäkkeenä, pitaleivän välissä tai vaikka kevyenä lounaana siltään. Tänä kesänä olen syönyt tabboulehia useimmiten savustettujen perunoiden kanssa. Paistettu halloumi tai feta sopii päälle loistavasti. Voit myös koota Lähi-idän keittiön helmistä. Älä unohda ainakaan hummusta! Löydän blogista ainakin nämä hummukset:

Lautasella on kvinoasta tehtyä tabbouleh-salaattia.

Tabbouleh-salaatti kvinoalla

Tabbouleh kvinoalla on raikas lisäke tai kevyt lounas.
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 4 –6 annosta

Raaka-aineet

  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä
  • hitunen suolaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kesäsipuli
  • 2 avomaankurkkua TAI puolikas tavallinen kurkku
  • kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • puoli kourallista tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 –3 rkl vahvaa minttua hienonnettuna
  • 2 –3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • hieman mustapippuria
  • suolaa
  • tarvittaessa hieman hunajaa tai sokeria

Tee näin

  • Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä. Näin kvinoasta lähtee pois kitkerä, saippuamainen maku.
  • Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli, kurkut ja tomaatit.
  • Hienonna myös yrtit. Voit varioida yrttien määrää saatavuuden mukaan.
  • Sekoita kypsä ja jäähdytetty kvinoa, pilkotut kasvikset ja yrtit.
  • Mausta sitruunamehulla, öljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
  • Anna makujen tekeytyä hetki ja maista uudelleen. Säädä suolaisuuden ja hapon tasapaino sinulle sopivaksi.

Vinkit!

Jos tomaatit eivät ole makeita, pyöristä makua pienellä määrällä hunajaa tai sokeria. Usein vajaa teelusikallinen tekee jo ihmeitä.

Seuraathan jo Kokkipotteja Pinterestissä!