Pinaattihummus – kutsuhuuto keväälle

Raikkaan vihreä pinaattihummus ja ikkunoista tulviva valo saavat uskomaan kevään voimaan. Ehkä kevät kerää voimiaan tähtien takana tai puiden kuoren alla, missä ikinä onkin, sillä ei toden totta ole vielä näkynyt. Uskon vakaasti, että kohta se tulee valtavalla vyöryllä, hämmentää heikompia ja valloittaa koko valtakunnan. Kyllä, positiivisuus on toinen nimeni.

Pinaattihummus sai sitruunan ja suolan lisäksi mausteeksi hieman vastaraastettua muskottipähkinää ja päälleen parmesaanilastuja, pinaatin sydänystäviä molemmat.

****

Pinaattihummus

pari kolme kourallista tuoreita (baby)pinaatinlehtiä
purkillinen kikherneitä (tai noin 2 dl itsekeitettyjä)
n. 2 rkl sitruunamehua
1 (pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
loraus oliiviöljyä
tilkka vettä tarvittaessa

Pese ja kuivaa pinaatit, valuta kikherneet tarvittaessa. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkkanen vettä, jos massa vaikuttaa kuivalta. Anna koneen pyöriä kunnes hummus on tasaista. Tarkista maut, anna tekeytyä hetkinen, tarkista maut vielä kerran, sillä ja ovat tasaantuneet tekeytymisen aikana.

Tarjoa hummus esimerkiksi ruislastujen kanssa.

****

Hummushimoisten kannattaa tsekata myös nämä:

16 Comments

  1. Tahnojen kuningatar tosiaan! Nyt alan opettelemaan myös, on nimittäin tämäkin taas niin hyvän näköistä. Kevättä kohti – kivaa pääsiäisen aikaa!

  2. Heh, kun kymmenen hummusta on täynnä, laitan reseptit sulle niitattuna nippun postissa 🙂

  3. Hummusvariaatioissa taitaa olla vain mielikuvitus rajana. And I love it!

  4. Pinaatti on ylipäätään aivan ihanaa. En malta odottaa kesän oman pihan pinaatteja.

    Sinun meze-lajitelma näyttää aivan mielettömältä!

  5. 😀 Suositus hummukselle tai kuin huutomerkki: varo, koirien ruokaa!

  6. Tahnojen kuningatar on taas todistanut taitonsa, nam!

  7. Oih, kuulostaa ihanalta. Nyt odotan malttamattomana, että pihallamme kasvavat nokkoset nousevat maasta (kunhan tuo lumi sulaa ja tulee joskus plussa-asteita) ja voisin kokeilla nokkoshummusta ohjeesi mukaan.

  8. Hei Kiva idea. 🙂 Hummukseen voi tosiaan laittaa muutakin kuin sitruunaa tai punajuurta! 😉

  9. Pinaattihummus on aivan ihanaa 🙂 tutustuin siihen itse vasta tänä talvena kun surruuttelin sitä mezelajitelman yhteyteen. Sitruuna sopii siihen täydellisesti!

  10. Kysyn vaan, miksi avustajan nenä on rajattu kuvan ulkopuolelle? Sehän olisi tavallaan ollut kuin suositus tälle ruokalajille 😉 Ottajia olisi, jos vain sais. Kukaan ei olisi tiennyt, että syy on tuossa parmesanissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.