Limettiposset vadelmilla

Pääsiäisen jälkiruoka on mielestäni parhaimmillaan keväinen ja helppo, keväinen ja itsestääntekeytyvä sekä keväinen ja raikas. Jälkiruoan täytyy myös jaksaa odottaa ruokailijoita, jotka innostuvat laskemaan vielä ihan vaan pari mäkeä tai suksimaan ihan vaan pari lisäkilometriä.

Limettiposset jaksaa odottaa. Se on myös tavattoman helppo ja raikas. Lisäksi se tietää, että parilla mäellä tai kilometrillä on nimikin: keväthankien vastustamaton voima.

****

Limettiposset
2-4 annosta

2 dl kuohukermaa
3 rkl ruokosokeria
1/2 dl limetin mehua (noin 2 limettiä)

suomalaisia vadelmia

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja varmista, että sokeri on sulanut. Purista limeteistä mehut ja sekoita mehu kerma-sokeriseokseen. Maista ja ihastele (säädä tarvittaessa makeutta tai happoa). Kaada seos annosastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Saat annoksesta kaksi reilua tai neljä pientä jälkiruoka-annosta.

Tarjoa limettipossetin kanssa kotimaisia vadelmia.

****

Vadelmat sopivat limetin ja täyteläisen kerman pariksi erinomaisesti. Myös mango on limetti possetin lisäkkeeksi valloittava vaihtoehto – katso mallia vaikka Jonnan mangolisäkkeestä

Hyviä vaihtoehtoja pääsiäisen jälkiruoaksi ovat myös:

11 Comments

 1. Mahtavaa, Chef Jones, että vierailit! Tervetuloa uudestaan!

  Possetit on kertakaikkiaan herkkuja.

 2. Hei, tuo on hyvä syy ostaa tuota samaa sarjaa oleva lasagnevuoka. Tuommonen neliönmallinen iso vuoka on haaveissa mun.

 3. Keväthangille ja kesäpoluille on tarvetta, todella. Mutta possetit on herkkua! Huomenna mennään mangolla.

 4. Vietä mukavat vapaat (kompuran ja ankan kanssa)!
  Possetit on ihanat vapaalla, mutta niin helpot kyllä, että arkikin sulostuu helposti.

 5. Huippu herkullista ja possetit on nii vaivattomia valmistaakin 😀 en tiedä missä tynnyrissä olen kasvanut,mut tää oli eka kerta ku vierailen täällä. Tosin ei viimeinen 🙂

  Maukasta pääsiäistä!

 6. Minäkin tykkään noista kupposista! Ja possetista! Herra Kokille teet seuraavalla kerralla lasagnevuokaan tuon, jos se sitten riittäisi 🙂

 7. Jonkinverran keväthankien vastustamatonta voimaa tarvitaankin noiden tuhoamiseen. Mutta on ne vaan hyviä. kaikissa muodoissa kaikkien lisukkeiden kanssa.

 8. Minullakin on posset vielä kokeilematta, mutta nythän olisi sille oikein sopiva aika, kun yhden työvuoron jälkeen alkaa kivat vapaat!

 9. Ämpärit kuulostavat niin meidän perheeltä jälkiruoasta puhuttaessa… vaikka nuo kipot ovat kyllä tosi suloiset.

  Minun on kyllä nyt ihan pakko tehdä posset jossain välissä.

 10. Kipposet on niin minun suosikkeja, että voisin syödä niistä vaikka lihakeittoa 🙂 Herra Kokki vähän valitteli, että on liian pieni jälkiruokaastiaksi. Pitää ostaa ehkä ämpäreitä 😉

 11. Aivan ihastuttavat pienet kipposet! Ja en epäile limepossetinkaan viehätystä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.