T(h)aivaallinen alkupala kuivalihasta

Kokkipottilan Facebookin puolella keulinkin jo ennen pääsiäistä, että aurinko, tuuli ja pakkanen ovat panneet parastaan ja kuivalihat ovat valmiita. Tänk juu veri meni kauniista kevätkeleistä, vaikka korkeapaine on tiennytkin kylmyyttä ja kevään viivästymistä. Kaikilla asioilla tuppaa olemaan vähintään kaksi katsantokantaa.

Osa lihoista pakattiin pääsiäisretkelle Leville ja osa, ne mitä ei ole vielä syöty, majailee pakastimessa. Sopivasti mediumiksi räystään alla kypsyneet kulmapaistipalat pysyvät pakastimessa parhaiten mehevinä, vaikka vähän jatkavatkin kypsymistään.

Kun boxit ja pressit*, bläkit ja ladut oli otettu haltuun, maistui carpacciomainen alkupala taivaalliselta, limetin ja chilin ansiosta vienosti thaivaalliseltakin. Pääruoaksi oli, perinteiseen pääsiäistapaan, sanomalehtilammasta, jälkiruoaksi limettipossettia. Ihana pääsiäinen ja ihana ateria!

****

Carpacciomainen alkupala

babypinaattia
ohueksi leikattua kuivalihaa tai ohueksi leikattua muuta lihaa
limettisiivuja
parmesaanilastuja
mietoa tuoretta chiliä
(avokado)öljyä
sormisuolaa
(oliiveja)

Leikkaa liha aivan ohuiksi viipaleiksi. Lado kaikki ainekset lomittain lautaselle, huiskauta päälle öljyä ja sirottele hieman sormisuolaa

****

*Osa meistä ländäsi boxit ja pressit vähän kyljelleen, osa suksilleen ja osa ei tainnut ländätä lainkaan. Mutta rinteestä ei kukaan päässyt pois ilman SnowParkkausta. Kaikkea sitä.