| | |

Paahdetut, mausteiset kikherneet

Onko teillä tänään leffalauantai? Sipsien tai poppareiden tilalle napostelukippoon sopivat paahdetut ja mausteiset kikherneet. Ne syntyvät vähällä vaivalla, kuin itsestään. Yksi asia täytyy kuitenkin ottaa huomioon: kikherneisiin jää koukkuun.

****

Paahdetut, mausteiset kikherneet

4 dl kypsiä kikherneitä
1 tl korianterinsiemeniä (tai jauhetta)
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä (tai jauhetta)
1/2 – 1 tl paprikajauhetta
(ripaus cayannepippuria tai chilijauhetta)
reilu 1/2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Kuumenna uuni noin 180 asteeseen (ei-kiertoilmainen uuni voi olla 200). Valuta, huuhdo ja valuta kikherneet huolella, jos käytät säilöttyjä kikherneitä. Levitä kikherneet leivinpaperilla päällystetylle pellille yhteen kerrokseen ja laita uuniin. Anna kikherneiden kuivahtaa uunissa noin viitisen minuuttia, heiluttele välillä peltiä.

Kun kikherneet kuivuvat, tee mausteseos jauhamalla huhmareessa kuivat aineet (tai kipossa sekoittaen, jos käytät jauheita). Sekoita noin puolet mausteseoksesta öljyn kanssa tahnaksi. Ota kikherneet uunista ja levitä tanha niiden päälle mahdollisimman tasaisesti – kädet ovat kätevä apuri. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda noin 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Kikherneet ovat valmiita, kun ne ovat rapeita. Varo polttamasta!

Ripottele juuri uunista tulleiden palleroiden päälle lisää kuivaa mausteseosta. Sekoita ja nauti.

****

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

22 Comments

  1. Kiitos, Thuja! Parasta, että palasit kommentoimaan – teit lauantai-illasta erityisen hyvän 🙂

  2. Kuulostaa melkosen paljon terveellisemmältä kuin vaikkapa jäähallissa täällä hotkittavat höyrymakkarat, hodarit, lihapiirakat ja hillomunkit. Uh.

  3. Juu täällä on tapana nautiskella seurassa ja etenkin urheilun yhteydessä paljon paahdettuja siemeniä,pähkinöitä ja tuollaisi kikherneitäkin.Sellaisia saakin useasta paikasta.Itse suosin kyllä enennäm ei paahdettuja versioita.

  4. Nam – näitä pitää kokeilla. Laatikosta löytyykin juuri sopivasti vielä puoli pussillista kuivattuja kikherneitä hummushimon jäljiltä…

  5. Nämä olivat ta-jut-to-man hyviä!!!! Monin, monin verroin parempia kuin sipsit ikinä. Uhmaan koukutusvaroitusta ja teen näitä ihan varmasti.

  6. Ja mielenkiintoa lisää se, että mausteiden lisäämisessä, vaihtamisessa ja säätämisessä on mielikuvitus rajana!

  7. Nämä on rapeampia kuin sipsit tai popparit ja suutuntumalta hauskoja – kokeile ihmeessä!

  8. Ruisleivästä tehdyt snäksit on kyllä ihania (mutta niin on minusta nämäkin)!

  9. Kiitos!
    Siellä on varmasti vähän erilainen kulttuuri naposteltavien(kin) suhteen 🙂 Olisipas kiva päästä joskus testaamaan!

  10. En ole koskaan tykännyt sipseistä enkä poppareista mutta näistä tykkäisin ihan varmasti!

  11. Aivan mahtava idea! meillä on syöty ruiskrutonkeja / sipsejä niitä kaupan pussisipsejä vältellessä, mutta nämä voisivat tuoda vähän vaihtelua löhöiltoihin 🙂

  12. Ihana kuva! Täällä paahdettuja kikherneitä näkyy monessa kioskissa ,joissa myydään paahdettua pähkinöitä ja siemeni,mutta ei ne varmaan ihan noin hyviä ole;D

  13. Voi mikä loistoidea taas kerran! Näitä on ihan pakko kokeilla, voisikin keittää huomenna kik-hreneitä, voisi tehdä hummusta ja osan kuivata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.