| | |

Paahdetut, mausteiset kikherneet

Onko teillä tänään leffalauantai? Sipsien tai poppareiden tilalle napostelukippoon sopivat paahdetut ja mausteiset kikherneet. Ne syntyvät vähällä vaivalla, kuin itsestään. Yksi asia täytyy kuitenkin ottaa huomioon: kikherneisiin jää koukkuun.

****

Paahdetut, mausteiset kikherneet

4 dl kypsiä kikherneitä
1 tl korianterinsiemeniä (tai jauhetta)
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä (tai jauhetta)
1/2 – 1 tl paprikajauhetta
(ripaus cayannepippuria tai chilijauhetta)
reilu 1/2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Kuumenna uuni noin 180 asteeseen (ei-kiertoilmainen uuni voi olla 200). Valuta, huuhdo ja valuta kikherneet huolella, jos käytät säilöttyjä kikherneitä. Levitä kikherneet leivinpaperilla päällystetylle pellille yhteen kerrokseen ja laita uuniin. Anna kikherneiden kuivahtaa uunissa noin viitisen minuuttia, heiluttele välillä peltiä.

Kun kikherneet kuivuvat, tee mausteseos jauhamalla huhmareessa kuivat aineet (tai kipossa sekoittaen, jos käytät jauheita). Sekoita noin puolet mausteseoksesta öljyn kanssa tahnaksi. Ota kikherneet uunista ja levitä tanha niiden päälle mahdollisimman tasaisesti – kädet ovat kätevä apuri. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda noin 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Kikherneet ovat valmiita, kun ne ovat rapeita. Varo polttamasta!

Ripottele juuri uunista tulleiden palleroiden päälle lisää kuivaa mausteseosta. Sekoita ja nauti.

****