Paahdetut perunat papusalsalla
Perunoita ja papuja. Niitä minulla on aina kaapissa tätä ruokaa varten. Perunat papusalsalla on ihanaa!

Tässä ruoassa toteutuu kaksi usein keittiössäni toteutuvaa konseptia: paahtamalla parempaa ja yksinkertaisuuden ylistys.
Näiden kahden asian lisäksi keittiöni kulmakivenä ovat helposti saatavat raaka-aineet. Jos muutamia poikkeuksia (kuten jumalainen kimchi) ei lasketa, saa kaikkiin resepteihini raaka-aineet aivan tavallisesta kaupasta. Koska arjen täytyy olla paitsi maistuvaa, myös sopivan iisiä.
Öljyllä ja suolalla hunnutettujen paahtuneiden perunoiden päälle lusikoin helppoa papusalsaa, jossa on papujen lisäksi tomaatteja ja mausteita – joskus myös kourallinen hienonnettuja yrttejä tai kuutioitu avokado. Nyt lusikoin salsan päälle vielä jogurttikastiketta, jota laitan liki kaiken ruoan päälle erityisesti kesällä.
Papusalsa on myös oivallinen tortilloiden täyte. Proteiinipitoiset pavut tuovat sekä paahdettuille perunoille että tortilloille lisää ruokaisuutta ja nälänpitävyyttä. Siksi pidän helposti syötäviä säilykepapuja aina kaapissa.
Jos olet keittänyt perunoita edellisenä päivänä liikaa, on ne täydellisiä lytättyinä ja uunissa paahdettuina. Mutta onnistuu se niinkin, että ensin paahdat perunat uunissa kypsiksi, lyttäät, paahdat halutessasi hieman lisää ja lusikoit päälle salsan.
Kokeile myös näitä perunareseptejä:
- Savustetut perunat
- Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa
- Litistetyt perunat fetakastikkeella

Paahdetut perunat papusalsalla
Raaka-aineet
- perunoita
- suolaa
- oliiviöljyä
papusalsa
- 1 prk mustapapuja
- 250 g kirsikkatomaatteja (tai 2–3 tomaattia)
- kourallinen yrttejä (voi jättää pois)
- suolaa
- hieman etikkaa tai sitruunamehua
- hieman sokeria tai hunajaa
- hieman oliiviöljyä
jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- suolaa
- hieman sokeria tai hunajaa
- yrttisilppua
Tee näin
- Pese perunat, huiski päälle hieman öljyä ja suolaa ja paahda pestyt perunat uunivuoassa tai pellillä kypsiksi.
- Lyttää perunat ja huiski päälle vielä oliiviöljyä. Paahda halutessasi vielä hetki.
- Valuta mustapavut ja lisää joukkoon kuutioidut tomaatit, suola, etikka ja pieni hyppysellinen sokeria. Lisää halutessasi yrttejä ja/tai kuutioitu avokado.
- Sekoita jogurttikastike.
- Lusikoi papusalsa perunoiden päälle ja tarjoa jogurttikastike päälle lusikoituna tai erikseen.