| |

Paahdetut perunat papusalsalla

Perunoita ja papuja. Niitä minulla on aina kaapissa tätä ruokaa varten. Perunat papusalsalla on ihanaa!

Paahdettujen perunoiden päällä on papu-tomaattisalsaa ja basilikaa

Tässä ruoassa toteutuu kaksi usein keittiössäni toteutuvaa konseptia: paahtamalla parempaa ja yksinkertaisuuden ylistys.

Näiden kahden asian lisäksi keittiöni kulmakivenä ovat helposti saatavat raaka-aineet. Jos muutamia poikkeuksia (kuten jumalainen kimchi) ei lasketa, saa kaikkiin resepteihini raaka-aineet aivan tavallisesta kaupasta. Koska arjen täytyy olla paitsi maistuvaa, myös sopivan iisiä.

Öljyllä ja suolalla hunnutettujen paahtuneiden perunoiden päälle lusikoin helppoa papusalsaa, jossa on papujen lisäksi tomaatteja ja mausteita – joskus myös kourallinen hienonnettuja yrttejä tai kuutioitu avokado. Nyt lusikoin salsan päälle vielä jogurttikastiketta, jota laitan liki kaiken ruoan päälle erityisesti kesällä.

Papusalsa on myös oivallinen tortilloiden täyte. Proteiinipitoiset pavut tuovat sekä paahdettuille perunoille että tortilloille lisää ruokaisuutta ja nälänpitävyyttä. Siksi pidän helposti syötäviä säilykepapuja aina kaapissa.

Jos olet keittänyt perunoita edellisenä päivänä liikaa, on ne täydellisiä lytättyinä ja uunissa paahdettuina. Mutta onnistuu se niinkin, että ensin paahdat perunat uunissa kypsiksi, lyttäät, paahdat halutessasi hieman lisää ja lusikoit päälle salsan.

Kokeile myös näitä perunareseptejä:

Uunivuoassa paahdettuja perunoita, papusalsaa ja päällä kekoja jogurttikastiketta ja yrttejä

Paahdetut perunat papusalsalla

Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy ihana ateria!
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys40 minutes

Raaka-aineet

  • perunoita
  • suolaa
  • oliiviöljyä

papusalsa

  • 1 prk mustapapuja
  • 250 g kirsikkatomaatteja (tai 2–3 tomaattia)
  • kourallinen yrttejä (voi jättää pois)
  • suolaa
  • hieman etikkaa tai sitruunamehua
  • hieman sokeria tai hunajaa
  • hieman oliiviöljyä

jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • suolaa
  • hieman sokeria tai hunajaa
  • yrttisilppua

Tee näin

  • Pese perunat, huiski päälle hieman öljyä ja suolaa ja paahda pestyt perunat uunivuoassa tai pellillä kypsiksi.
  • Lyttää perunat ja huiski päälle vielä oliiviöljyä. Paahda halutessasi vielä hetki.
  • Valuta mustapavut ja lisää joukkoon kuutioidut tomaatit, suola, etikka ja pieni hyppysellinen sokeria. Lisää halutessasi yrttejä ja/tai kuutioitu avokado.
  • Sekoita jogurttikastike.
  • Lusikoi papusalsa perunoiden päälle ja tarjoa jogurttikastike päälle lusikoituna tai erikseen.

Vinkit!

Voit lisätä salsaan myös kuutioidun avokadon.

Seuraatko jo Kokkipotteja Pinterestissä?