| |

Tattitahna

Tattitahna on täynnä metsän tummanpuhuvaa maagisuutta. Sipaise leivälle tai sekoita pastaan.

Pyöreällä puualustalla lasipurkissa tummaa tattitahnaa. Alustalla on myös timjamia.

Tattitahnaan tarvitaan vain muutama raaka-aine: tatteja, oliiviöljyä, suolaa ja parmesaania. Voit varmasti kuvitella, että ainesosat ovat enemmän kuin osiensa summa.

Jos olet sienten ystävä, luule, että rakastut tähän tahnaan. Ja jos et ole sienten ystävä, suosittelen silti kokeilemaan sienitahnaa. Sileäksi surautetussa tahnassa sienten koostumus on samettinen, eikä monen vieroksumaa tateille tyypillistä rakennetta – tai rakennettomuutta – ole.

Sienitahna sopii ihanasti leivän päälle. Aivan erityisesti tahna tykkää paahdetusta vaaleasta leivästä. Myös pestomaisesti pastan seassa tahna on erinomainen. Olen käyttänyt sitä myös täytetyissä leivissä, salaatin seassa ja, tietenkin, syönyt purkista suoraan.

Katso myös nämä sienireseptini:

Tattitahna on lasipurkissa pyöreällä puualustalla, jolla on myös nippu timjamia.

Tattitahna

Samettinen tattitahna on metsänjumalten levitettä.
Esivalmistelu30 minutes
Annokset: 4

Välineet

  • sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 2 –3 dl paistettuja tatteja vajaa litra tuoreita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen parmesaaniraastetta
  • pieni valkosipulinkynsi
  • suolaa

Tee näin

  • Paista tatteja kunnes neste on liki haihtunut. Voit tehdä tahnan mistä tahansa syötävistä tateista.
  • Laita kaikki ainekset sopivaan kulhoon.
  • Suristele sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Tarjoa hyvän leivän tai pastan kanssa.

Vinkit!

Sienitahna säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa pari päivää.

Muista seurata Kokkipotteja myös Pinterestissä ja Instagramissa!