| | |

Sienisalaatti

Sienisalaatti on helppo ja perinteinen, useimmiten säilötyistä rouskuista valmistettu salaatti

Sienisalaatti on herkku, joka kuuluu aina joulupöytäämme – ja aika monesti muuhunkin juhlakattaukseen. Joskus sienisalaatti kohottaa arjenkin juhlaksi. Sieniä säilötään syksyllä aivan erityisesti joulua ajatellen, ja edellisen vuoden sienistä säästetään aina purkki tai pari siltä varalta, että seuraava sienivuosi on erityisen huono.

Vaikka rakastan reseptien muokkaamista ja tuunaamista, ei perinteiseen sienisalaattiin ole mitään tarvetta koskea. Se on täydellistä juuri näin, kaikessa yksinkertaisuudessaan: suolasieniä, sipulia ja kuohukermaa. Ei muuta. 

Testaa myös nämä joulun klassikkoreseptit:

Sienisalaatti

Sienisalaatti valmistuu kolmesta raaka-aineesta. Helppoa ja herkullista!

Raaka-aineet

  • suolaisia sekasieniä esim. rouskuja
  • keltasipulia
  • kuohukermaa

Tee näin

  • Liota sienet tarvittaessa kylmässä vedessä. Jos olet umpioinut sienet, voit joutua myös lisäämään suolaa. Luota siis makuaistiisi.
  • Hienonna sienet.
  • Hienonna kuorittu sipuli. Lisää sipulia sienten joukkoon vähitellen ja maistele välillä, jotta saat sienten ja sipulin suhteen sinulle sopivaksi.
  • Lisää joukkoon kerma. Lisää kermaa sen verran, että seos on kosteaa. Pohjalle ei tarvitse kuitenkaan valua kermaa.

 

 

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

2 Comments

  1. Itse tehty sienisalaatti on niin hyvää. En ole tiennyt, että kermaa voisi käyttää vatkaamatta.

  2. Tää on mulle lähes pyhä asia. Tosin mä vähän vatkaan tota kermaa tai käytän smetanaa. Ja meillä kanssa pantataan noita sieniä aina sienettömän syksyn varalle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti