• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Juhlat Salaatit

Sienisalaatti

Sienisalaatti on helppo ja perinteinen, useimmiten säilötyistä rouskuista valmistettu salaatti

Sienisalaatti on herkku, joka kuuluu aina joulupöytäämme – ja aika monesti muuhunkin juhlakattaukseen. Joskus sienisalaatti kohottaa arjenkin juhlaksi. Sieniä säilötään syksyllä aivan erityisesti joulua ajatellen, ja edellisen vuoden sienistä säästetään aina purkki tai pari siltä varalta, että seuraava sienivuosi on erityisen huono.

Vaikka rakastan reseptien muokkaamista ja tuunaamista, ei perinteiseen sienisalaattiin ole mitään tarvetta koskea. Se on täydellistä juuri näin, kaikessa yksinkertaisuudessaan: suolasieniä, sipulia ja kuohukermaa. Ei muuta. 

Testaa myös nämä joulun klassikkoreseptit:

  • Lanttulaatikko
  • Paras joulusinappi
  • Saaristolaisleipä
  • Gluteeniton saaristolaisleipä

Sienisalaatti

Sienisalaatti valmistuu kolmesta raaka-aineesta. Helppoa ja herkullista!

Raaka-aineet

  • suolaisia sekasieniä esim. rouskuja
  • keltasipulia
  • kuohukermaa

Tee näin

  • Liota sienet tarvittaessa kylmässä vedessä. Jos olet umpioinut sienet, voit joutua myös lisäämään suolaa. Luota siis makuaistiisi.
  • Hienonna sienet.
  • Hienonna kuorittu sipuli. Lisää sipulia sienten joukkoon vähitellen ja maistele välillä, jotta saat sienten ja sipulin suhteen sinulle sopivaksi.
  • Lisää joukkoon kerma. Lisää kermaa sen verran, että seos on kosteaa. Pohjalle ei tarvitse kuitenkaan valua kermaa.

 

 


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tropiikki juomalasissa
Next Post: Mausteista kanaa maidolla mureutettuna »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonyymi says

    17.12.2016 at 19:38

    Itse tehty sienisalaatti on niin hyvää. En ole tiennyt, että kermaa voisi käyttää vatkaamatta.

    Reply
  2. Maija says

    17.12.2016 at 18:46

    Tää on mulle lähes pyhä asia. Tosin mä vähän vatkaan tota kermaa tai käytän smetanaa. Ja meillä kanssa pantataan noita sieniä aina sienettömän syksyn varalle:)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT