• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Joulu Juhlat Kastikkeet ja tahnat

Paras joulusinappi

Itse tehty sinappi kruunaa joulupöydän – tällä reseptillä tulee paras joulusinappi. Sinappi sopii hyvin myös lahjaksi. Tällä helpolla ohjeella onnistut varmasti!

Paras joulusinappi

Itse tehty sinappi kuuluu meidän joulupöydän tähtikaartiin. Sinappi on helppo tehdä – ainekset vain kiehautetaan kattilassa – ja se sopii jouluruokien kanssa loistavasti. Eikä hätää, vaikka sinappia jäisikin. Paras joulusinappi on ihanaa myös juhannusmakkaran kanssa.

Tein äidin joulusinappia ensimmäistä kertaa itse, kun ujutin omasta mielestäni maailman parhaan sinapin salaa suureen sinappitestiin. Jännitin ihan hulluna. Entä jos muut kulinaristit pitäisivätkin itse tehtyä sinappia kamalana. Aivan turhaan jännitin. Kyllä erinomainen oli erinomainen muidenkin mielestä.

Tulisen makea sinappi on parhaimmillaan juuri joulupöydässä makeiden ja tuhtien ruokien parina ja se kruunaa ehdottomasti kinkkuvoileivän. Parhaimmillaan se leimahtaa nenäonteloihin, mutta makeus taittaa tulisuuden nopeasti. Koska resepti helppo ja nopea, on sinappi on purkissa vartissa.

Joulun aikaa ajatellen kannattaa vilkaista myös nämä suositut reseptini. Kolme ensimmmäistä linkkiä toimivat myös ruokalahjoina.

  • saaristolaisleipä
  • gluteeniton saaristolaisleipä
  • yrttiset suolakeksit
  • suolaiset joulutortut
  • lakkajäädyke & suolakaramellikastike
  • suklaajäädykekakku

Paras joulusinappi

Tällä reseptillä teet parhaan joulusinapin itselle tai lahjaksi.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins

Raaka-aineet

  • 1 prk (113 g) sinappijauhetta (Colman's)
  • 3–4 dl sokeria
  • 4 tl perunajauhoa
  • 1 tl tl suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tee näin

  • Mittaa kuivat aineet kattilaan. Sekoita.
  • Lisää kattilaan kerma ja etikka.
  • Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää se seokseen.
  • Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sinappi pulpahtaa kerran tai pari.
  • Ota kattila pois liedeltä, lisää öljy ja sekoita vispilällä voimakkaasti kunnes sinappi on tasaista.
  • Kaada kuuma sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  • Säilytä jääkaapissa, tarjoa mielellään huoneenlämpöisenä.

 
Paras joulusinappi äidin reseptillä

annoksesta tulee sinappia 6 dl

  • 1 prk (113 g) sinappijauhetta (Colman’s)
  • 3 – 4 dl sokeria
  • 4 tl perunajauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa 
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl mietoa öljyä
  1. Mittaa kuivat aineet kattilaan. Sekoita. 
  2. Lisää kattilaan kerma ja etikka. 
  3. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää se seokseen. 
  4. Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sinappi pulpahtaa kerran tai pari. 
  5. Ota kattila pois liedeltä, lisää öljy ja sekoita vispilällä voimakkaasti kunnes sinappi on tasaista.
  6. Kaada kuuma sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. 
  7. Säilytä jääkaapissa, tarjoa mielellään huoneenlämpöisenä.


3 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Suuri sinappitesti – mikä on paras sinappi joulupöytään?
Next Post: Glögisangria »

Reader Interactions

Comments

  1. Saara says

    15.12.2020 at 15:28

    Kauan tuote säilyy?

    Reply
  2. Hannele says

    14.12.2015 at 21:25

    Tulisen makea on minunkin juttu, erityisesti joulusinapissa. Kokeile! Tein puoli annosta (=3 dl). Muuten tietysti ihan helppo puolittaa, mutta puolikkaan kananmunan laittaminen vaati vaakahommia 🙂

    Reply
  3. Heidi says

    14.12.2015 at 16:54

    Mä en ole koskaan tehnyt sinappia itse, mutta nyt ehkä on pakko kokeilla 🙂 Tulisen makea on just mun juttu, tulihan se testattuakin!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.