• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat

Glögisangria

Glögisangria on kahden klassikon yhdistelmä. Sangriasta tutut jutut saavat sekaansa jouluiset maut!

Glögisangria

Glögisangria yhdistää kaksi klassikkodrinkkiä. Mausteensa juoma saa glögistä, tuorepuristettu sitrusmehu on taas tutumpi sangriamaljasta. Punaviini kuuluu osana molempiin esikuviinsa, ja se yhdistää osat kuin ne olisivat aina kuuluneet yhteen. Vähän eteläistä leveyspiiriä ja auringon hehkua pimeimpään vuodenaikaan tekee hyvää, eikä joulujuoman tarvitse aina olla lämmin.

Pienet sitrukset ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten puristin glögisangrian mehun klementiineistä. Myös appelsiinimehu sopii juomaan hyvin. Tirskaus sitruunaa tekee juomasta sopivan raikkaan.

Testaa myös nämä glögireseptit:

  • Roseeglögi
  • Seljankukkaglögi

Jouluinen glögisangria

Glögisangria on kahden klassikkojuoman upea yhdistelmä
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys20 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1-2 tähtianista
  • 5-8 kokonaista neilikkaa
  • ohut siivu tuoretta inkivääriä
  • 2 dl tuorepuristettua appelsiinin tai klementiinin mehua
  • 3-4 dl punaviiniä
  • limen tai sitruunan mehua
  • kivennäisvettä
  • jääpaloja
  • klementiinisiivuja

Tee näin

  • Mittaa kattilaan vesi ja sokeri sekä kanelitanko, tähtianis, kokonaiset neilikat ja siivu tuoretta inkivääriä.
  • Kiehauta ja vähennä lämpöä, anna maustesiirapin tekeytyä 10–15 minuuttia.
  • Ota kattila pois liedeltä ja anna mausteliemen jäähtyä.
  • Jos haluat hyvin intensiivisen maun, laita liemi mausteineen yöksi jääkaappiin.
  • Jäähdytä myös viini jääkaapissa.
  • Siivilöi maustesiirappi.
  • Purista appelsiinin tai klementiinien mehu.
  • Sekoita mausteliemi, mehu ja viini.
  • Lisää maun mukaan limen tai sitruunan mehua.
  • Voit jatkaa drinkkiä halutessasi hieman kivennäisvedellä.
  • Tarjoa glögisangria jääpalojen ja klementiinisiivujen kanssa.
Glögisangria

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Paras joulusinappi
Next Post: Piparipuffet-jäätelö »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    15.12.2015 at 11:49

    Niin. Joulukalenterin toki voisi aloittaa vaikka syyskuussa. Tai en tiedä, en ole kokeillut 😉

    Reply
  2. Riikka says

    15.12.2015 at 11:34

    Ja täytyy olla vähän hullu, jotta rupeaa tekemään joulukalenteria tässä vaiheessa vuotta. 🙂 Täällä sentään on valoa pari tuntia enemmän.

    Reply
  3. Hannele says

    15.12.2015 at 10:05

    Kokeile! Makeutta ei tässä glögissä ole kovin paljoa ja sitruksilla sitä saa säädettyä vieläkin vähäisemmäksi. Kummia tyyppejä siellä, jos eivät tälle lämpiä 😉

    Reply
  4. Héléna / Chez Héléna says

    15.12.2015 at 09:40

    Ihana! Tätä pitääkin kokeilla. Olen yrittänyt juottaa glögiä tutuille täällä Etelä-Ranskassa, mutta monet pitävät sitä liian makeana. Tässä nuo sitrushedelmät ehkä voisi tuoda kaivattua happamuutta.

    Reply
  5. Héléna / Chez Héléna says

    15.12.2015 at 09:40

    Ihana! Tätä pitääkin kokeilla. Olen yrittänyt juottaa glögiä tutuille täällä Etelä-Ranskassa, mutta monet pitävät sitä liian makeana. Tässä nuo sitrushedelmät ehkä voisi tuoda kaivattua happamuutta.

    Reply
  6. Hannele says

    15.12.2015 at 08:27

    Kiva kuulla <3
    Tässä joulukuun valossa on jotain mystisen kivaa ja pehmeää. Pitää vaan olla ihan älynopea, että ehtii kuvata klo 11.54-12.38 välillä 😀

    Reply
  7. Riikka says

    15.12.2015 at 07:35

    Tämä kuulostaa ja NÄYTTÄÄ ihan mielettömältä! Ihanat kuvat!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT