|

Roseeglögi

Roseeglögi on viehättävän värinen ja maultaan hehkuva. Tarvitset juomaan vain muutaman raaka-aineen!

Kuumana tai jääkylmänä maistuva roseeglögi on tiukasti kiinni yhdessä vuoden isoimmassa juomatrendissä: Roseeviini on ehdottomasti vuoden 2020 kuumin juomatrendi! Roseeviini on paitsi jatkanut voittokulkuaan, myös saanut vuoden aikana täysin uusia ulottuvuuksia.

Keväällä lanseerattu roseeriesling ja juuri ennen joulumarkkinoita Italiasta maailman valloitukseen laitettu roseeprosecco ovat nimittäin vuoden puhutuimpia viiniuutuuksia. Roseeviiniä ei ole aiemmin valmistettu riesling-rypäleestä, eikä proseccoa ole aiemmin Italian viinilainsäädännön vuoksi saanut valmistaa roseena. Nyt molemmat ovat Alkoissa. Enemmän pinkkiä on enemmän pinkkiä!

Kannattaa muuten lukea roseerieslingin hauska syntytarina – suomalaisella viinitaiturilla on nimittäin viinin synnyssä isännän rooli.

Roseeglögillä ei tosin ole juuri mitään tekemistä roseerieslingin tai roseeproseccon kanssa, mutta samaa vaalenpunaista tuulahdusta tähän kummalliseen vuoteen tämäkin on – ja voit toki valmistaa glögin myös näistä vaaleanpunaisista kaunottarista. Roseeglögin ensimmäinen versio syntyi hieman sattumalta, kun keitin jääkaappiin jääneestä roseeviinistä glögiä. Siitä tuli niin hyvää, että keitin glögiä hieman lisää. Tämä on nyt glögin hioutuneempi versio.

Voit käyttää viininä oikeastaan mitä tahansa roseeta. Mitä syvempi väri viinissä on, sitä syvemmän värin saat myös glögiin. Mausteet vain antavat aavistuksen lisää syvyyttä väriin.

Jos tarjoat glögin laseista, voit tehdä lasin reunoille sitruunamehulla ja kaneli-sokerilla hauskan maustereunan. Kanelinen reuna antaa glögille lisää mausteisuutta – kanelia en muutoin juomaan laittanutkaan.

Tykkäisitköhän myös näistä jouluresepteistä:

Lasissa on hehkuvan punaista glögiä.

Roseeglögi

Vaalenpunainen roseeglögi valmistuu nopeasti. Voit tarjoilla juoman kuumana tai kylmänä.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys20 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 1 plo plo roseeviiniä
  • 1 1/2 vaniljatankoa
  • muutama tähtianis
  • muutama kokonainen neilikka

Sokerisiirappi

  • 1 osa vettä
  • 1 osa sokeria

Tee näin

  • Valmista ensin sokerisiirappi.
  • Mittaa kattilaan saman verran vettä ja sokeria.
  • Keitä hiljalleen kunnes sokeri sulaa. Voit halutessasi heittää siirappia hieman kasaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Jätä siirappi odottamaan.
  • Kaada viini kattilaan.
  • Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet viinin sekaan. Laita myös tangot kattilaan.
  • Lisää kattilaan myös muut mausteet.
  • Keitä viiniä hiljalleen noin 15 minuuttia. Voit hieman kikkailla mausteiden kanssa ja esimerkiksi poistaa neilikat muita mausteita aiemmin, jos haluat.
  • Makeuta glögi sopivalla määrällä sokerisiirappia. Jos siirappia jää yli, voi säilyttää sen jääkaapissa puhtaassa purkissa.
  • Maista ja siivilöi mausteet pois.
  • Tarjoa glögi kuumana tai kylmänä.

Vinkit!

Jos tarjoat glögin kylmänä, lisää sokerisiirappi vasta viilennettyyn juomaan, jotta saat makeuden varmasti kohdalleen.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?