• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Joulukalenteri Juomat

Roseeglögi

Roseeglögi on viehättävän värinen ja maultaan hehkuva. Tarvitset juomaan vain muutaman raaka-aineen!

Kuumana tai jääkylmänä maistuva roseeglögi on tiukasti kiinni yhdessä vuoden isoimmassa juomatrendissä: Roseeviini on ehdottomasti vuoden 2020 kuumin juomatrendi! Roseeviini on paitsi jatkanut voittokulkuaan, myös saanut vuoden aikana täysin uusia ulottuvuuksia.

Keväällä lanseerattu roseeriesling ja juuri ennen joulumarkkinoita Italiasta maailman valloitukseen laitettu roseeprosecco ovat nimittäin vuoden puhutuimpia viiniuutuuksia. Roseeviiniä ei ole aiemmin valmistettu riesling-rypäleestä, eikä proseccoa ole aiemmin Italian viinilainsäädännön vuoksi saanut valmistaa roseena. Nyt molemmat ovat Alkoissa. Enemmän pinkkiä on enemmän pinkkiä!

Kannattaa muuten lukea roseerieslingin hauska syntytarina – suomalaisella viinitaiturilla on nimittäin viinin synnyssä isännän rooli.

Roseeglögillä ei tosin ole juuri mitään tekemistä roseerieslingin tai roseeproseccon kanssa, mutta samaa vaalenpunaista tuulahdusta tähän kummalliseen vuoteen tämäkin on – ja voit toki valmistaa glögin myös näistä vaaleanpunaisista kaunottarista. Roseeglögin ensimmäinen versio syntyi hieman sattumalta, kun keitin jääkaappiin jääneestä roseeviinistä glögiä. Siitä tuli niin hyvää, että keitin glögiä hieman lisää. Tämä on nyt glögin hioutuneempi versio.

Voit käyttää viininä oikeastaan mitä tahansa roseeta. Mitä syvempi väri viinissä on, sitä syvemmän värin saat myös glögiin. Mausteet vain antavat aavistuksen lisää syvyyttä väriin.

Jos tarjoat glögin laseista, voit tehdä lasin reunoille sitruunamehulla ja kaneli-sokerilla hauskan maustereunan. Kanelinen reuna antaa glögille lisää mausteisuutta – kanelia en muutoin juomaan laittanutkaan.

Tykkäisitköhän myös näistä jouluresepteistä:

  • Glögisangria
  • Seljankukkaglögi
  • Piparitalo glögikupin reunalle
  • Glögi-vadelmajuustokakku
Lasissa on hehkuvan punaista glögiä.

Roseeglögi

Vaalenpunainen roseeglögi valmistuu nopeasti. Voit tarjoilla juoman kuumana tai kylmänä.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys20 mins
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 1 plo plo roseeviiniä
  • 1 1/2 vaniljatankoa
  • muutama tähtianis
  • muutama kokonainen neilikka

Sokerisiirappi

  • 1 osa vettä
  • 1 osa sokeria

Tee näin

  • Valmista ensin sokerisiirappi.
  • Mittaa kattilaan saman verran vettä ja sokeria.
  • Keitä hiljalleen kunnes sokeri sulaa. Voit halutessasi heittää siirappia hieman kasaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Jätä siirappi odottamaan.
  • Kaada viini kattilaan.
  • Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet viinin sekaan. Laita myös tangot kattilaan.
  • Lisää kattilaan myös muut mausteet.
  • Keitä viiniä hiljalleen noin 15 minuuttia. Voit hieman kikkailla mausteiden kanssa ja esimerkiksi poistaa neilikat muita mausteita aiemmin, jos haluat.
  • Makeuta glögi sopivalla määrällä sokerisiirappia. Jos siirappia jää yli, voi säilyttää sen jääkaapissa puhtaassa purkissa.
  • Maista ja siivilöi mausteet pois.
  • Tarjoa glögi kuumana tai kylmänä.

Vinkit!

Jos tarjoat glögin kylmänä, lisää sokerisiirappi vasta viilennettyyn juomaan, jotta saat makeuden varmasti kohdalleen.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Itse tehty joulusuklaa
Next Post: Harissamantelit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT