|

Siideriglögi

Siideriglögi on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. 

Glögi on kristallilasissa. Lasi on puisella laudalla ja laudalla on kanelitankoja sekä tähtianiksia.

Siideriglögi on mainio vaihtoehto perinteiselle glögille. Sen raikkaus ja omenainen aromikkuus on hurmaavaa. Kupillinen kuumaa huomaa maistuu myös ennen ja jälkeen joulunajan, vastaiskuna pimeydelle ja kylmyydelle.

Pohjaksi sopii hyvin kuiva, vahvanmakuinen siideri, jonka maussa on paljon syvyyttä. Voit tehdä glögin myös matala-alkoholillisesta tai alkoholittomasta siideristä.

Runsas maustekattaus takaa glögin hehkuvan mausteisuuden. Tykkään keittää mausteet pienemmässä määrässä siideriä ja lisätä sitten lopun siiderin lopuksi, jotta osa siiderin pirskahtelevuudesta jää glögiin.

Siideristä tehty glögi on ihanaa esimerkiksi naposteltavien kanssa – laitoin alle muutaman herkullisen reseptin sinulle kokeiltavaksi tai inspiraarioksi. Muista myös hurmaavat pikkuruiset piparkakkutalot, jotka sopivat glögikupin reunalle tai vaikka kakun koristeiksi.

Siideriglogi on lasissa, joka on puulaudalla. Laudalla on myös tähtianiksia ja kaksi kavelitankoa. Kuva on yleisilmeeltään raikas ja vaalea.

Siideriglögi

Siideriglögi on ihanan raikas vaihtoehto perinteiselle glögille.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika20 mins
Annokset: 2

Raaka-aineet

  • 5 dl omenasiideriä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 10 neilikkaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • ruokosokeria maun mukaan

Tee näin

  • Mittaa noin puolet siideristä kattilaan ja laita mausteet sekaan.
  • Keitä vähintään 10 minuuttia. Jos aikaa on, voit jättää keitoksen maustumaan joksikin aikaa, näin makua tulee enemmän. Kaada joukkoon loppu siideri sekä sokeri.
  • Kuumenna ja tarkista makeus.
  • Siivilöi juoma glögilaseihin.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa!

4 Comments

  1. Totta! Jos omppumehussa keittelisi pidempään, ei menettäisi siiderin pirskahtevaisuutta.

    Harjoitellakseni kommenttilootalinkitystä totean lisää siideriglögiasiaa löytyvän Chocochilistä

  2. Tai sitten niitä voi keitellä vähän reippaammin ja pitemmin vaikka omppumehussa ja rojauttaa sitten mausteliemen siiderin ja vaan lämmittää.

    Oikeastaan aika kiva, että voi tehdä joka satsista vähän erilaisen. Eipä niitä kaupan glögejä tule paljoa ostettua…

  3. Korianteri toimi hyvin, kiitos vinkistä!

    Seuraavalla kerralla jätän mausteet lillumaan keitokseen selvästi pidemmäksi aikaa; mausteiden makua olis saanu olla enemmänkin.

  4. Miten toimi sun mielestä tuo korianteri? 🙂

    Hyvä muistutus tuo kardemumma, meilläkin on kaapissa iso pussillinen kardemumman siemeniä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti