Glögissä haudutettu punakaali
Glögissä haudutettu punakaali on vielä ihanampaa miltä se kuulostaa. Täydellistä joulupöytään!

Tämä herkullinen lisuke on ihanaa joulupöydässä vaikka kalkkunan, kinkun, seitanin tai paistetun tofun kanssa. Kaali on raikasta mutta maultaan mehevää, joten se antaa joulun perinteisille mauille kaivattua kontrastia.
Jouluruokien lisäksi haudutettu punakaali sopii erinomaisesti myös tacojen väliin. Kokeilin ja hämmästyin. Yhdistelmä oli ihana! Ehkä kokeiletkin kaalia jämäkinkun kanssa tacoissa? Myös kalatacoja kokatessa glögikaali kannattaa muistaa.
Jouluisen punakaalin ohje on yksinkertainen: punakaali, sipuli, glögi ja mausteet muhitetaan joko al denteksi tai kypsäksi kattilassa tai pannulla. Helppoa ja nopeaa!

Glögissä haudutettu punakaali valmistuu nopeasti, etenkin jos pidät rapeaksi jäävästä kaalista. Silloin kaali saa hautua vartin verran. Punakaali on ihanaa myös täysin kypsänä – silloin aikaa menee tietysti enemmän.
Punakaalin syvä väri saa lisää intensiivisyyttä glögistä. Joulupöydän väripilkku on myös maultaan mehevän syvää, kun glögin mausteisuus yhdistyy kaalin omaan makumaailmaan. Halutessasi voit lisätä jouluisia mausteita, vaikka kanelia, valmiiseen kaaliin. Minä ripottelin kanelia vain kaalin päälle pöydässä.
Nämä joulupöydän klassikot kannattaa pitää myös mielessä. Ruoat sopivat mainiosti glögikaalin kanssa samaan pöytään.

Glögissä haudutettu punakaali
Raaka-aineet
- noin 400 g punakaalia
- 1 banaanisalottisipuli
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 dl glögiä (juomavalmista glögiä)
- hieman sitruunamehua
- suolaa
- hieman mustapippuria
- ripaus kanelia (voi jättää pois)
Tee näin
- Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi.
- Hienonna sipuli.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kaalia ja sipulia öljyssä muutama minuutti.
- Lisää glögi sekä mausteet.
- Laita kansi päälle ja hauduta matalalla lämmöllä vähintään vartti, pidempään, jos haluat pehmeää kaalia.