Perunaveneet
Perunaveneet on yksi helpoimmista ja ihanimmista lisäkkeistä tai pikkuruoista. Puolitetut puikulat saavat ylleen ranskankermaa, sipulisilppua ja mätiä tai merilevämätiä. Täydellistä.

Tämä helppo lisäke tai pikkuruoka sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja melkein kaikkiin tilanteisiin. Kesällä valitsen perunoiksi uudet perunat, syksyllä ja talvella puikulat. Puikuloissa viehättää muodon lisäksi myös mehevä sisus, joka piiloutuu rapeaksi paahtuneen kuoren alle. Toki voit valita melkein minkä tahansa perunalajikkeen.
Perunaveneiden täytteeksi sopii sinun lemppari tahna tai kuvassa oleva, klassinen kolmikko: ranskankerma, sipulisilppu ja mäti. Ranskankerman sijasta voit tietenkin käyttää kaurafraichea ja mädin sijasta merilevämätiä. Kokeile täytteinä myös näitä tahnoja:
Perunaveneet on tietenkin parhaimmillaan lämpiminä, mutta ne maistuvat myös huoneenlämpöisinä.

Perunaveneet
Raaka-aineet
- puikulaperunoita
- suolaa
- oliiviöljyä
lisäksi
- ranskankermaa
- salottisipulia silppuna
- mätiä
- sormisuolaa
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pese perunat ja puolita ne pitkittäin.
- Laita perunat leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan.
- Huiski päälle oliiviöljyä ja suolaa.
- Paista kunnes perunat ovat kullanruskeita, noin 30 minuuttia.
- Tarjoa perunat esimerkiksi ranskankerman, salottisipulisilpun ja mädin (tai merilevämädin) kanssa.
- Laita tarjolle myös sormisuolaa, jos kokonaisuus kaipaa suolaa ripauksen lisää.