| |

Perunaveneet

Perunaveneet on yksi helpoimmista ja ihanimmista lisäkkeistä tai pikkuruoista. Puolitetut puikulat saavat ylleen ranskankermaa, sipulisilppua ja mätiä tai merilevämätiä. Täydellistä.

Perunaveneet on soikealla lautasella. Puolikkaiden paahdettujen puikulaperunoiden päällä on ranskankermaa, sipulia ja merilevämätiä.

Tämä helppo lisäke tai pikkuruoka sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja melkein kaikkiin tilanteisiin. Kesällä valitsen perunoiksi uudet perunat, syksyllä ja talvella puikulat. Puikuloissa viehättää muodon lisäksi myös mehevä sisus, joka piiloutuu rapeaksi paahtuneen kuoren alle. Toki voit valita melkein minkä tahansa perunalajikkeen.

Perunaveneiden täytteeksi sopii sinun lemppari tahna tai kuvassa oleva, klassinen kolmikko: ranskankerma, sipulisilppu ja mäti. Ranskankerman sijasta voit tietenkin käyttää kaurafraichea ja mädin sijasta merilevämätiä. Kokeile täytteinä myös näitä tahnoja:

Perunaveneet on tietenkin parhaimmillaan lämpiminä, mutta ne maistuvat myös huoneenlämpöisinä.

Perunaveneet on soikealla lautasella. Puolikkaiden paahdettujen puikulaperunoiden päällä on ranskankermaa, sipulia ja merilevämätiä.

Perunaveneet

Perunaveneet eli paahdetut puolitetut perunat ovat täydellisiä lisäkkeitä tai suupaloja. Tarjoa suosikkitäytteittesi kanssa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys30 minutes
Valmistusaika40 minutes

Raaka-aineet

  • puikulaperunoita
  • suolaa
  • oliiviöljyä

lisäksi

  • ranskankermaa
  • salottisipulia silppuna
  • mätiä
  • sormisuolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pese perunat ja puolita ne pitkittäin.
  • Laita perunat leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan.
  • Huiski päälle oliiviöljyä ja suolaa.
  • Paista kunnes perunat ovat kullanruskeita, noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa perunat esimerkiksi ranskankerman, salottisipulisilpun ja mädin (tai merilevämädin) kanssa.
  • Laita tarjolle myös sormisuolaa, jos kokonaisuus kaipaa suolaa ripauksen lisää.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?