• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kastikkeet ja tahnat

Ylihelppo porotahna

Kaksi peräkkäistä tarinaa lakritsijuuresta ja vähän niinku kaksi porosta. Ai minäkö jumitun raaka-aineisiin? En myönnä mitään.

Joka tapauksessa tämä savuporotahna aivan ylihelppo ja älynopea. Tahna sopii uuniperunoihin, palttoonnappeihin, rieskaan rullattavaksi tai leivän päälle (ja suoraan kupista lusikoitavaksi). Porona voi käyttää joko kylmä- tai lämminsavustettua sarvipäätä. Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun kaataa kylmäsavupororouhetta suoraan pussista.

*****

Kylmäsavuporotahna

240g (2 pientä purkkia) smetanaa
75-100g kylmäsavupororouhetta (tai muuta savuporoa)
1 pieni sipuli tai puolikas suuremmasta
1-2 tl (makeaa) sinappia
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Kuori sipuli ja silppua se niin pieneksi piperrykseksi kuin osaat. Yhdistä kaikki aineet. Jos aikaa on, anna tekeytyä jääkaapissa hetki.

****


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Lakritsijuurikastike
Next Post: Suklaa-chilikeksit toffeetäytteellä »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonyymi says

    1.2.2012 at 15:40

    Kiitos tiedosta!

    Reply
  2. Hannele says

    31.1.2012 at 13:24

    Arvioisin, että tahnaa tulee noin 3,5 dl. Jos laittaisi ruokalusikallisen tahnaa per suupala, riittäisi se reilulle parillekymmenelle suulliselle.

    Reply
  3. Anonyymi says

    31.1.2012 at 11:03

    Paljonko tuosta ohjeesta tulee määrällisesti valmista tahnaa? Ajatuksena olisi tehdä tahnaa tupareihin esim. ruisnappien tai maalaisleipäpalojen päälle laitettavaksi, joten mietin vain moneenko suupalaan tuo tahnamäärä riittäisi?

    Reply
  4. Hannele says

    18.12.2011 at 18:12

    Juhlaa juhlan perään! Onnea ihanalle!

    Reply
  5. Anonyymi says

    18.12.2011 at 14:12

    Sitäpaisi sairaan hyvvää! NAMMMMM! Johanna

    Reply
  6. Anonyymi says

    18.12.2011 at 13:43

    Tämä lähti nyt valkopipulisten palttoonappien päälle täytteeksi. Jos ei ole tullut ajoissa ajatelleksi miten tuskallista on, kun lapsi on syntynyt pari päivää ennen joulua, joutuu turvautuun juuri näihin ÄLYHELPPOIHIN hommeleihin!!!:)Johanna

    Reply
  7. Hannele says

    15.12.2011 at 07:25

    Poro on kyllä hyvvää!

    Reply
  8. Sari - CampaSimpukka says

    14.12.2011 at 16:55

    Meillä menisi tämä varmasti hyvin, sillä emme arastele syödä Petteri Punakuonoa:))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.