| | |

Savuporotahna

Savuporotahna on helppo ja nopea tehdä. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Tahna tai mousse on juhlien pelastaja ja täydellistä vaikka uuniperunoiden kanssa.

Savuporotahna on mustassa pienessä kulhossa, joka on pyöreällä puutarjottimella. Tahnassa on puulusikka.

Savuporotahna sopii uuniperunoihin, palttoonnappeihin, rieskaan rullattavaksi, blinien päälle tai leivälle. Monikäyttöinen tahna on ihanaa myös tuulihattujen täytteenä. Tee tahna silloin smetanasta, jotta saat siitä mahdollisimman jähmeää.

Tahna syntyy kätevimmin pussissa myytävästä kylmäsavupororouheesta, joka on monikäyttöinen tuote. Tässä muutama ihana pororesepti rouheen käyttöön:

Savuporotahna on mustassa pienessä kulhossa, joka on pyöreällä puutarjottimella. Tahnassa on puulusikka.

Savuporotahna

Savuporotahna on helppo ja nopea tehdä. Nauti uuniperunoiden, blinien tai palttoonappien kanssa.
Esivalmistelu10 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 100 g kylmäsavupororouhetta
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 tl sinappia
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Tee näin

  • Kuori sipuli ja silppua se aivan pieneksi silpuksi.
  • Yhdistä kaikki aineet.
  • Anna savuporotahnan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia, että maut tasaantuvat.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!

Katso myös nämä reseptit:

8 Comments

  1. Arvioisin, että tahnaa tulee noin 3,5 dl. Jos laittaisi ruokalusikallisen tahnaa per suupala, riittäisi se reilulle parillekymmenelle suulliselle.

  2. Paljonko tuosta ohjeesta tulee määrällisesti valmista tahnaa? Ajatuksena olisi tehdä tahnaa tupareihin esim. ruisnappien tai maalaisleipäpalojen päälle laitettavaksi, joten mietin vain moneenko suupalaan tuo tahnamäärä riittäisi?

  3. Tämä lähti nyt valkopipulisten palttoonappien päälle täytteeksi. Jos ei ole tullut ajoissa ajatelleksi miten tuskallista on, kun lapsi on syntynyt pari päivää ennen joulua, joutuu turvautuun juuri näihin ÄLYHELPPOIHIN hommeleihin!!!:)Johanna

  4. Meillä menisi tämä varmasti hyvin, sillä emme arastele syödä Petteri Punakuonoa:))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating