Savuporotahna
Savuporotahna on helppo ja nopea tehdä. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Tahna tai mousse on juhlien pelastaja ja täydellistä vaikka uuniperunoiden kanssa.

Savuporotahna sopii uuniperunoihin, palttoonnappeihin, rieskaan rullattavaksi, blinien päälle tai leivälle. Monikäyttöinen tahna on ihanaa myös tuulihattujen täytteenä. Tee tahna silloin smetanasta, jotta saat siitä mahdollisimman jähmeää.
Tahna syntyy kätevimmin pussissa myytävästä kylmäsavupororouheesta, joka on monikäyttöinen tuote. Tässä muutama ihana pororesepti rouheen käyttöön:

Savuporotahna
Savuporotahna on helppo ja nopea tehdä. Nauti uuniperunoiden, blinien tai palttoonappien kanssa.
Annokset: 4
Raaka-aineet
- 200 g smetanaa tai ranskankermaa
- 100 g kylmäsavupororouhetta
- 1 salottisipuli
- 1-2 tl sinappia
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Tee näin
- Kuori sipuli ja silppua se aivan pieneksi silpuksi.
- Yhdistä kaikki aineet.
- Anna savuporotahnan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia, että maut tasaantuvat.
Kiitos tiedosta!
Arvioisin, että tahnaa tulee noin 3,5 dl. Jos laittaisi ruokalusikallisen tahnaa per suupala, riittäisi se reilulle parillekymmenelle suulliselle.
Paljonko tuosta ohjeesta tulee määrällisesti valmista tahnaa? Ajatuksena olisi tehdä tahnaa tupareihin esim. ruisnappien tai maalaisleipäpalojen päälle laitettavaksi, joten mietin vain moneenko suupalaan tuo tahnamäärä riittäisi?
Juhlaa juhlan perään! Onnea ihanalle!
Sitäpaisi sairaan hyvvää! NAMMMMM! Johanna
Tämä lähti nyt valkopipulisten palttoonappien päälle täytteeksi. Jos ei ole tullut ajoissa ajatelleksi miten tuskallista on, kun lapsi on syntynyt pari päivää ennen joulua, joutuu turvautuun juuri näihin ÄLYHELPPOIHIN hommeleihin!!!:)Johanna
Poro on kyllä hyvvää!
Meillä menisi tämä varmasti hyvin, sillä emme arastele syödä Petteri Punakuonoa:))