|

Porokiusaus

Porokiusaus on helppo ja herkullinen ruoka, joka tekeytyy itsestään uunissa. Hurmaa reseptillä ruokavieraat tai omat muruset!

Porokiusaus

Hetki esivalmisteluja ja ruoka uuniin. Niin helppoa on kiusauksen teko! Jos haluaa tehdä kiusauksen kaikkein vaivatta, perunoina voi käyttää pakasteita, esimerkiksi peruna-sipulisekoitusta. Mutta ei perunoiden kuoriminen ja pilkkominenkaan iso homma ole.

Usein teen kiusauksen edellisenä iltana valmiiksi kylmään. Kun on ruokailun aika, vuoka vain työnnetään uuniin ja otetaan pienet ruoanlaittotirsat (jos ajattelit ruoanlaittoviiniä, on sekin aivan ookoo). Parasta uuniruoissa on juuri tämä: ruoka valmistuu itsestään. Porokiusaus valmistuu tunnissa, jos käytät raakoja perunoita.

Porokiusaus

Porokiusauksesta tulee mielestäni paras, kun sen tekee savupororouheesta. Savupororouhe on mahtava tuote, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa ja antaa tosi hyvin makua. Pussillinen riittää hyvin neljä, kuudenkin hengen ruokaan.

Savupororouheesta syntyy muuten myös mainio täyte uuniperunoille. Sama tahna sopii hyvin myös rapean leivän dipiksi tai saaristolaisleivän päälle.

Porokiusaus

Minä tykkään syödä savuporokiusauksen kanssa maustekurkkuja, jotkut vannovat puolukoiden tai puolukkahillon nimeen. Rosmariini sopii hyvin kuvaan molemmissa tapauksissa. Laitan rosmariinit monesti ripotellen päälle, jolloin jokainen syöjä saa valita mielipiteitä jakavan yrtin sopivuudesta omalle lautaselleen. Siinä missä yksi heittää rosmariinit sivuun kahmii toinen kaikki kiusauskasansa päälle.

Kokeile myös näitä pororuokia:

Porokiusaus

Porokiusaus on helppo uuniruoka, joka on täyteläinen.
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys1 hr
Annokset: 5

Raaka-aineet

  • 1 kg kiinteitä perunoita (tai 1 kg peruna-sipulisekoitusta)
  • 150 g savupororouhetta (1 pss)
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 100–150 g sulatejuustoa (koskenlaskija tai vastaava)
  • rosmariinia (noin 2–3 tl, jos hienonnat kiusauksen joukkoon)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori ja huuhdo perunat ja leikkaa ne joko ohuiksi siivuiksi tai ranskalaismaisiksi tikuiksi. Mandoliini helpottaa ja nopeuttaa siivuttamista merkittävästi.
  • Lado uunivuokaan vuorotellen perunalinttejä ja savupororouhetta.
  • Mittaa kattilaan kerma, maito, suola ja sulatejuusto.
  • Kuumenna ja sekoittele kunnes juusto on sulanut nesteen joukkoon.
  • Kaada juustokastike peruna-poroseoksen päälle.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos käytät peruna-sipulipakastetta noin 45 minuuttia riittää.
  • Peitä vuoka tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  • Anna kiusauksen asettua noin vartti ennen tarjoilua.

Seuraathan Kokit ja potit -ruokablogia myös Pinterestissä!

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

4 Comments

    1. Moikka Sanna!
      En ole tehnyt tätä maidottomana, mutta kokeilisin varmaankin niin, että vaihtaisin maidon ja kerman kauraversioihin ja sulatejuuston esim. Violifen Creamy Cheddar -vuustoon. Uskoisin, että toimii.

  1. Ai että näyttää hyvältä, melkein tunnen tuoksun tänne asti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti