Affogato – helppo italialainen jälkiruoka
Affogato on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Nick’sin kanssa.
On kaksi asiaa, jotka otan kaikkein mieluiten jälkiruoaksi: pallo jäätelöä tai kahvi. Siinä missä ne ovat erikseen hieman arkisia, saavat ne yhdessä aikaan wow-efektin.

Affogato on italialaista neroutta, sanoisin. Kahden yksinäänkin ihanan ainesosan yhdistelmä on aivan taivaallisen herkullinen, ehdottomasti enemmän kuin toistensa summa. Kuuma ja vahva kahvi pehmentää jäätelöä saaden jätskin maut aukeamaan ja kahvi taas saa jäätelöstä lempeyttä ja makeutta.
Tärkeää on, että kahvi on hyvin vahvaa, mielellään vastakeitettyä, tulikuumaa espressoa. Jäätelönä voi käyttää melkein minkä makuista jäätelöä vain. Minä pidän affogatossa ehkä eniten vaniljapohjaisista jäätelöistä, jotka antavat kahville tilaa. Tosin ei käy kieltäminen, että suklaiset jätskit ovat kahvin kanssa myös aivan ihania.
Affogaton kanssa kannattaa olla nopea, jotta jäätelö ei ehdi sulaa kokonaan kahvin sekaan. Annostele siis jäätelöt laakeisiin kulhoihin ja kaada kahvi sekaan vasta pöydässä.

Käytin jäätelönä mainioita Nick’s-jäätelöitä. Kahvin kanssa kuudesta mausta parhaiten minulle maistui Vanilla Caramel Crunch, jonka samettinen rakenne saa ryhtiä rouskuvista sattumista. Myös Nougat Swirl oli ihanaa affogatossa.
Herkullisen värisissä purkeissa myytävät Nick’sin jäätelöt on makeutettu mm. stevialla ja koivusokerilla – lisättyä sokeria tuotteissa ei ole lainkaan. Jätskit ovat saatavilla hyvin varustelluissa K-kaupoissa sekä Prismoissa.
Kokeile Nick’s-jäätelöitä myös toisen upean ja kahvisen jälkiruoan kanssa:

Affogato
Raaka-aineet
- 2 jäätelöpalloa
- 2 annosta vahvaa kahvia
Tee näin
- Annostele jäätelöt laakeisiin jälkiruokakulhoihin.
- Kaada päälle kuuma, vahva kahvi.
- Tarjoa heti.