|

Salt & vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat näyttävät aivan tavallisilta paahdetuilta lohkoperunoilta, mutta ovat taivaallisia suolalla ja etikalla maustettuja perunoita. Näitä kannattaa kokeilla!

Salt & vinegar -perunat ovat valkoisella syvällä lautasella. Päällä on merisuolahiutaleita. Lautanen on tummalla pöydällä. Taustalla näkyy aioli-kulho, kynttilänjalka ja lehden kulma.

Rakastan etikkaisia asioita: salt & vinegar -sipsejä, pikkelöityjä kasviksia ja sieniä ja klassista, ärhäkän etikkaista vinaigrette-salaatinkastiketta.

Nämä salt & vinegar -perunat kuuluvat samaan vastustamattoman ihanaan sarjaan – perunat ovat koukuttavan hyviä. Etikkaisuus on sopivan lempeää, ei lainkaan päälletunkevaa, joten perunat sopivat myös niille, jotka eivät tujakasta etikasta välitä.

Herkullisuuden salaisuutena on perunoiden tuplakypsennys. Ensin perunalohkot keitetään etikalla ja suolalla maustetussa vedessä kypsiksi tai liki kypsiksi. Sitten perunat paistetaan kuumassa uunissa öljyn kanssa rapeiksi. Voit paistaa perunat myös kuumalla pannulla, mutta valitsin uunin sen vaivattomuuden vuoksi (jos oikotie onneen on, se käytetään).

Tarjoa perunalohkot siltään aiolin kanssa tai vaikka kalan kaverina. Voit paistaa myös klassiset kalapuikot (tai niiden mainiot vegeversiot) samalla pellillä perunoiden kanssa, jolloin saat fish & chips -tyyppisen annoksen.

Muista myös nämä alle linkkaamani herkulliset ja helpot perunaruoat tai -lisäkkeet, jotka sopivat illanistujaisiin tai lisäkkeiksi.

Salt & vinegar -perunat ovat valkoisella syvällä lautasella. Päällä on merisuolahiutaleita. Lautanen on tummalla pöydällä. Taustalla näkyy aioli-kulho, kynttilänjalka ja lehden kulma.

Salt & vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat ovat lempeän etikkaisia ja aivan täydellisen herkullisia.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys40 minutes
Valmistusaika50 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 600 g perunoita
  • 2 dl väkiviinaetikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 2 tl suolaa
  • vettä
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • majoneesia tai aiolia

Tee näin

  • Pese ja lohko perunat. Tee lohkoista kohtuullisen suuria.
  • Laita perunalohkot kattilaan.
  • Mittaa kattilaan etikka ja suola.
  • Kaada päälle vettä siten, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
  • Keitä perunat napakan kypsiksi (haarukka tai terävä veitsi saa upota perunaan).
  • Valuta perunat siivilässä kuiviksi.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Laita perunat leivinpaperin päälle pellille.
  • Huiski päälle oliiviöljyä ja sekoita.
  • Paista kunnes perunoissa on kaunis väri (20–30 min).
  • Ota uunista ja laita tarjollel. Ripottele päälle sormisuolaa.
  • Tarjoa majoneesin tai aiolin kanssa.

Seuraathan Kokkipottilaa Instagramissa! Muista tilata myös kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje!