| | |

Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät

Kauniit sokerihuurteiset maapähkinät on oivallinen joulumuistaminen: 

pähkinöitä paahtuu kerralla iso satsi.

Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät

JOULUKALENTERIN 12. LUUKKU

Itse tehdyt ruokalahjat ovat jouluaikaan sykähdyttävä tapa muistaa ystäviä, opettajia, naapureita tai postipoikia. Sokerihuurrutettuja maapähkinöitä sain viime vuonna ystävältäni Marjalta ja kinusin heti reseptin, niin hyviä pähkinät olivat. Tässä loistoresepti tulee teillekin!

Paitsi että pähkinät ovat hyviä, on niissä kaksi ylivertaista ominaisuutta, jotka ovat etuna etenkin silloin, jos haluaa muistaa isompaa joukkoa tonttutovereita. Maapähkinät ovat nimittäin pähkinöiksi hyvin edullisia. Kilon pussin saa muutamalla eurolla. Ja puoli kiloa pähkinöitä paahtuu uunissa yhdellä kertaa. 

Ruokalahjoja annettaessa yritän pitää mielessä yhden perussäännön: Syötävän lahjan tulee olla pieni. Niin pieni, että lahjan saaja saa syötyä sen ennen pääsiäistä. Ja mielellään niin pieni, että saajalle jää hitusen sellainen olo, että tätä olisi voinut syödä enemmänkin. Poikkeuksena on tietysti ne lahjat, joista tietää ystävän pitävän aivan erityisen paljon. Toisen poikkeuksen muodostavat ruokalahjat, jotka kootaan purkkiin. Esimerkiksi pari vuotta sitten tein ehkä kolmisenkymmentä siemennäkkäriä purkissa –purkkia – tänä joulunakin taidan tehdä niitä muutaman. 

Sokerihuurrutetuissa maapähkinöissä jujuna on kananmunan valkuainen, joka yhdessä sokerin ja mausteiden kanssa muodostaa rapean ja makean huurteen. Aivan kuin pähkinät olisivat päässeet pakkasen puraisemiksi.

Resepti

Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät

  • 500 g maapähkinöitä
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 rkl vettä
  • 1 1/2 dl intiaanisokeria tai muscovadosokeria
  • 1/2 dl sokeria
  • 3/4 tl kanelia
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa valkuaiseen vesi ja vispaa kevyeksi (ei kovaksi) vaahdoksi.
  3. Kaada pähkinät valkuaisvaahdon sekaan ja sekoita huolellisesti.
  4. Sekoita sokerit ja mausteet toisessa kulhossa.
  5. Ripottele sokeriseos pähkinöiden päälle. Varmista, että pähkinät ovat sokerin peitossa.
  6. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle pellille.
  7. Paista noin 30–40 minuuttia 2–3 kertaa välillä sekoittaen kunnes pähkinät ovat rapeita.
  8. Anna jäähtyä ja pakkaa lasipurkkeihin tai pusseihin.

Similar Posts

One Comment

  1. Heippa,

    Mitea näiden säilytys ja toimitus paperipussissa? Kärsiikö? Vai pitääkö olla lasinen ja tiivis astia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.