|

Rocky road daim

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa

Rouskuvaa itse tehtyä daimia rocky road -täytteellä. Luit oikein. Tämä on joulun paras karkki.

Rocky road daim

JOULUKALENTERIN 11. LUUKKU

Tunnustan heti: Kuulun siihen pieneen osaan suomalaisista, jotka eivät tykkää suklaasta. Joskin poikkeus vahvistaa säännön. Tykkään aivan valtavasti daimista. Daim on karkki, joka saa sukat pyörimään vinhasti jaloissa. Nyt päällystin itse tehdyn daimin rocky roadista tutuilla herkuilla, ja käsissä oli jotain käsittämättömän hyvää. Jos teet yhtä joulukarkkia, tee tätä.

Rocky road daim

Keittelin rouskuvan daim-pohjan kermasta, sokerista ja Dansukkerin uudesta, aivan superhyvästä vaaleasta luomusiirapista. Tämä postaus onkin tehty kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa. Siirappi maistuu lempeästi toffeelta, ja sen pehmeä maku tuo daimiin samettisen makumaailman. Samettinen maku yhdistettynä rapeuteen on kuulkaas valloittava yhdistelmä! Me syötiin tätä siskon kanssa sohvan nurkassa viikonloppuna kilpaa – mieleenpainuva hetki, joka muistutti lapsuuden karkkipäivistä. Lisää joulun makeimpia muistoja löydät Dansukkerin sivuilta. Siellä on vaikka mitä herkkua.

Daimin teko ei ole lainkaan vaikeaa, mutta hieman tarkkuutta se vaatii, jotta siitä tulee juuri oikein rapeaa. Onnistut daimin tekemisessä parhaiten, jos käytät digitaalista lämpömittaria. Se on alle kahdenkympin satsaus, mutta helpottaa hommaa – ja montaa muutakin keittiöhommaa – aivan olennaisesti. Kaiken arvailun voi unohtaa, kun mittari huutaa sitten kun karkkimassa on aika ottaa kuumalta levyltä pois. Samaa mittaria voi käyttää myös kinkunpaistossa ja vaikka uuden vuoden friteetaushommissa.

Rocky road daim

Rocky road daim on mainio joululahjavinkki. Silloin sitä tosin kannattaa heti tehdä tuplasatsi, että herkkua jää kotiinkin. Päällisen kanssa voi revitellä muuten aivan mielen määrin. Minä laitoin suklaan päälle pieniä vaahtokarkkeja ja rouhittuja suolapähkinöitä sekä suklaapalloja, mutta myös kuivatut hedelmät, rouhitut suolakeksit tai karkit sopivat täytteeksi hyvin. Ainoa sääntö rocky roadin kanssa on, että mukana on jotain suolaista. Suolan ja makean yhdistelmä on nimittäin koukuttavan hyvä. 

Resepti

Rocky road daim

pellillinen

päälle

  • 200 g maitosuklaata
  • kourallinen suolapähkinöitä
  • kourallinen minivaahtokarkkeja
  • muita karkkeja tai kuivattuja hedelmiä paloina

  1. Mittaa siirappi, kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen kunnes massa on 140-asteista. Daim-massa paksuuntuu keittämisen aikana. Mausta suolalla. Huomaa, että massa palaa herkästi, jos lämpötila pääsee yli 140 asteen. Ole siis tarkkana!
  2. Levitä karkkimassa leivinpaperin päälle ohuelti. Anna kovettua.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa.
  4. Rouhi pähkinä ja hienonna tarvittaessa kuivatut hedelmät.
  5. Levitä suklaasula kovettuneen karkkimassa päälle ja ripottele päälle rocky road -ainekset.
  6. Laita jääkaappiin jähmettymään.