• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Karkit ja makeiset Leivonta

Rocky road daim

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa

Rouskuvaa itse tehtyä daimia rocky road -täytteellä. Luit oikein. Tämä on joulun paras karkki.

Rocky road daim

JOULUKALENTERIN 11. LUUKKU

Tunnustan heti: Kuulun siihen pieneen osaan suomalaisista, jotka eivät tykkää suklaasta. Joskin poikkeus vahvistaa säännön. Tykkään aivan valtavasti daimista. Daim on karkki, joka saa sukat pyörimään vinhasti jaloissa. Nyt päällystin itse tehdyn daimin rocky roadista tutuilla herkuilla, ja käsissä oli jotain käsittämättömän hyvää. Jos teet yhtä joulukarkkia, tee tätä.

Rocky road daim

Keittelin rouskuvan daim-pohjan kermasta, sokerista ja Dansukkerin uudesta, aivan superhyvästä vaaleasta luomusiirapista. Tämä postaus onkin tehty kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa. Siirappi maistuu lempeästi toffeelta, ja sen pehmeä maku tuo daimiin samettisen makumaailman. Samettinen maku yhdistettynä rapeuteen on kuulkaas valloittava yhdistelmä! Me syötiin tätä siskon kanssa sohvan nurkassa viikonloppuna kilpaa – mieleenpainuva hetki, joka muistutti lapsuuden karkkipäivistä. Lisää joulun makeimpia muistoja löydät Dansukkerin sivuilta. Siellä on vaikka mitä herkkua.

Daimin teko ei ole lainkaan vaikeaa, mutta hieman tarkkuutta se vaatii, jotta siitä tulee juuri oikein rapeaa. Onnistut daimin tekemisessä parhaiten, jos käytät digitaalista lämpömittaria. Se on alle kahdenkympin satsaus, mutta helpottaa hommaa – ja montaa muutakin keittiöhommaa – aivan olennaisesti. Kaiken arvailun voi unohtaa, kun mittari huutaa sitten kun karkkimassa on aika ottaa kuumalta levyltä pois. Samaa mittaria voi käyttää myös kinkunpaistossa ja vaikka uuden vuoden friteetaushommissa.

Rocky road daim

Rocky road daim on mainio joululahjavinkki. Silloin sitä tosin kannattaa heti tehdä tuplasatsi, että herkkua jää kotiinkin. Päällisen kanssa voi revitellä muuten aivan mielen määrin. Minä laitoin suklaan päälle pieniä vaahtokarkkeja ja rouhittuja suolapähkinöitä sekä suklaapalloja, mutta myös kuivatut hedelmät, rouhitut suolakeksit tai karkit sopivat täytteeksi hyvin. Ainoa sääntö rocky roadin kanssa on, että mukana on jotain suolaista. Suolan ja makean yhdistelmä on nimittäin koukuttavan hyvä. 

Resepti

Rocky road daim

pellillinen

  • 2 dl Dansukker vaaleaa luomusiirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa

päälle

  • 200 g maitosuklaata
  • kourallinen suolapähkinöitä
  • kourallinen minivaahtokarkkeja
  • muita karkkeja tai kuivattuja hedelmiä paloina

  1. Mittaa siirappi, kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen kunnes massa on 140-asteista. Daim-massa paksuuntuu keittämisen aikana. Mausta suolalla. Huomaa, että massa palaa herkästi, jos lämpötila pääsee yli 140 asteen. Ole siis tarkkana!
  2. Levitä karkkimassa leivinpaperin päälle ohuelti. Anna kovettua.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa.
  4. Rouhi pähkinä ja hienonna tarvittaessa kuivatut hedelmät.
  5. Levitä suklaasula kovettuneen karkkimassa päälle ja ripottele päälle rocky road -ainekset.
  6. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « DIY vartalokuorinta
Next Post: Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT