|

DIY vartalokuorinta

Itse tehty vartalokuorinta on hauska lahjaidea. Ainekset joulun tuoksuiseen kuorinta-aineeseen löytyvät keittiöstä. Tämä tuote tuoksuu ja maistuu hyvälle!

DIY vartalokuorinta

Kukapa ei olisi joskus halunnut maistaa vartalokuorintaa. Tuoksuvat mokomat monesti niin herkuille! Tämän DIY kuorintatahnan voi halutessaan lusikoida vaikka suoraan suuhun – tai kipata kakkuun –, sillä piparkakuilta tuoksuva vartalokuorinta on tehty keittiössä käytettävistä aineksista. Sokerista ja mausteista on moneksi!

Olen testannut vartalokuorintaa monenlaisista sokereista, ja kaikissa on etunsa. Tavallinen valkoinen sokeri on edullista, mutta piparkakulle tyypillistä väriä siihen ei tietenkään saa. Ruokokidesokerista tulee isorakeinen, kauniin vaaleanruskea kuorinta-aine. Tietysti sokerin voi tehokkaalla blenderillä surauttaa hienojakoisemmaksi.

Minä päädyin tekemään kuorinnan kookossokerista, joka on aika hienojakoista ja upean tumman ruskeaa olematta tuoksultaan liian siirappista. Toisen satsin tein muscovadosokerista, joka on luontaisesti hieman tahmeaa, silloin öljyn määrää kannattaa arvioida sokerin kosteuden mukaan.

Joululta tuoksuva kuorinta-aine on helppo pakata pieneen pussiin tai purkkiin. Askartele kaunis etiketti tai kietaise paketin ympärille nauhaa. Joku tuoteselostus ja käyttötarkoitus lienee hyvä laittaa mukaan. DIY vartalokuorinta on mainio pieni lahja, joka saa taatusti hymyn vastaanottajan huulille. 

Näin teet DIY vartalokuorinnan

Piparkakun tuoksuinen vartalokuorinta

  • 2 dl tummaa sokeria
  • noin 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää

  1. Sekoita sokerin joukkoon öljy ja mausteet.
  2. Pakkaa pieniin purkkeihin tai pusseihin.
  3. Ilahduta DIY vartalokuorinnalla ystävää, opettajaa tai naapuria.