| |

Itse tehty joulusuklaa

Itse tehty joulusuklaa on vaivaton ruokalahja ja valloittava tarjottava kahvipöydässä.

Itse tehty joulusuklaa on kuvassa paloiteltuna. Suklaassa on maitosuklaata alla ja valkosuklaata päällä. Porokoristeiden silmät on tehty silmäkarkeita, nenät punaisista karkeista ja sarvet pienistä prezeleistä.

Suklaa ja joulu on sanapari, joka saa monen hykertelemään onnesta. Villasukat, nojatuolinnurkka, hyvä kirja tai lempileffa ja vähän suklaata. Tämä joulusuklaa tuo hyvän maun lisäksi iloa – ketäpä lystikkäät porot eivät ihastuttaisi!

Menin tietenkin helpoimman kautta ja tein suklaasta hyvin yksinkertaista. Maitosuklaata sulatin alle ja hetken päästä valkosuklaata päälle. Sitten vaan poroja kyytiin! Maitosuklaan sijasta voi toki käyttää tummaa suklaata, ja sen voi maustaa mantelirouheella tai vaikka ripauksella kanelia.

Silminä on kaupasta hankitut, valmiit ja pienehköt sokerisilmät – niitä löytyy nykyisin isommista kaupoista aika helposti. Nenäksi käy mitkä tahansa punaiset karkit ja poron sarvet saa pienistä suolarinkeleistä eli pretzeleistä.

Lähikuva joulusuklaasta.

Itse tehty joulusuklaa sopii mainiosti myös pieneksilahjaksi. Ehkä muistat naapuria tai opettajaa tänä vuonna hyvän mielen tuovalla punakuonosuklaalla!

Kokeile myös näitä helppoja ruokalahjoja:

Itse tehty joulusuklaa on kuvassa paloiteltuna. Suklaassa on maitosuklaata alla ja valkosuklaata päällä. Porokoristeiden silmät on tehty silmäkarkeita, nenät punaisista karkeista ja sarvet pienistä prezeleistä.

Itse tehty joulusuklaa

Helppo ja hauska itse tehty joulusuklaa on ihana lahjaidea!
Esivalmistelu20 minutes
jäähtyminen1 hour

Raaka-aineet

  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g valkosuklaata
  • sokerisilmiä
  • punaisia karkkeja (esim. Smarties)
  • suolarinkeleitä

Tee näin

  • Sulata maitosuklaa vesihauteessa.
  • Kaada suklaa leivinpaperille, levitä haluamaasi muotoon ja anna jähmettyä.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada se maitosuklaan päälle. Levitä. Jos maitosuklaa ei ole täysin jähmettynyt, voit tehdä suklaista marmorimaista kuviota.
  • Koristele sokerisilmillä, punaisilla karkeilla ja rikotuilla pienillä suolarinkeleillä.
  • Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen lohkomista ja pakkaamista.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Pinterestissä!