Itse tehty joulusuklaa
Itse tehty joulusuklaa on vaivaton ruokalahja ja valloittava tarjottava kahvipöydässä.

Suklaa ja joulu on sanapari, joka saa monen hykertelemään onnesta. Villasukat, nojatuolinnurkka, hyvä kirja tai lempileffa ja vähän suklaata. Tämä joulusuklaa tuo hyvän maun lisäksi iloa – ketäpä lystikkäät porot eivät ihastuttaisi!
Menin tietenkin helpoimman kautta ja tein suklaasta hyvin yksinkertaista. Maitosuklaata sulatin alle ja hetken päästä valkosuklaata päälle. Sitten vaan poroja kyytiin! Maitosuklaan sijasta voi toki käyttää tummaa suklaata, ja sen voi maustaa mantelirouheella tai vaikka ripauksella kanelia.
Silminä on kaupasta hankitut, valmiit ja pienehköt sokerisilmät – niitä löytyy nykyisin isommista kaupoista aika helposti. Nenäksi käy mitkä tahansa punaiset karkit ja poron sarvet saa pienistä suolarinkeleistä eli pretzeleistä.

Itse tehty joulusuklaa sopii mainiosti myös pieneksilahjaksi. Ehkä muistat naapuria tai opettajaa tänä vuonna hyvän mielen tuovalla punakuonosuklaalla!
Kokeile myös näitä helppoja ruokalahjoja:
- Marmoroitu suklaa
- Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät
- Itse tehty Kinder-suklaa
- Punaviinisuola – helppo ruokalahja
- Gochujang-mantelit

Itse tehty joulusuklaa
Raaka-aineet
- 200 g maitosuklaata
- 200 g valkosuklaata
- sokerisilmiä
- punaisia karkkeja (esim. Smarties)
- suolarinkeleitä
Tee näin
- Sulata maitosuklaa vesihauteessa.
- Kaada suklaa leivinpaperille, levitä haluamaasi muotoon ja anna jähmettyä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada se maitosuklaan päälle. Levitä. Jos maitosuklaa ei ole täysin jähmettynyt, voit tehdä suklaista marmorimaista kuviota.
- Koristele sokerisilmillä, punaisilla karkeilla ja rikotuilla pienillä suolarinkeleillä.
- Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen lohkomista ja pakkaamista.