Marmoroitu suklaa
Marmoroitu suklaa valmistuu vartissa ja ihastuttaa sekä kauneudellaan että helppoudellaan. Ihana ruokalahjaidea, joka on kiva tehdä myös lasten kanssa!

Kolmen suklaan marmorisuklaa tehdään uunissa lempeässä lämmössä. Sulaneet suklaat sekoitetaan tikulla marmorikuvioksi – niin helppoa se on!
Marmoroitua suklaata voi tehdä pellillisen kerrallaan – myös pienempi määrä toki onnistuu. 60 senttiä levän uunin pellille mahtuu seitsemän suklaalevyä. Voit laittaa suklaalevyt leivinpaperin päälle uunipellille kokonaisina tai paloina. Eri suklaalaatujen sekoittaminen helpottuu, jos paloittelet suklaita hieman.
Marmoroitu suklaa on hurmaava ruokalahjaidea. Halutessasi voit vielä koristella suklaata karkeilla, kuivattujen hedelmien paloilla tai pähkinöillä. Mutta kaunis, marmorikuvioitu suklaa on upea ja näyttävä lahja tai tuliainen myös ilman koristeita.
Muista myös nämä helpot ruokalahjat:
- Itse tehty joulusuklaa
- Portviinihyytelö
- Suolapähkinäcookiet purkissa
- Punaviinisuola – helppo ruokalahja

Marmoroitu suklaa
Raaka-aineet
- 1 osa valkoista suklaata
- 1 osa maitosuklaata
- 1 osa tummaa suklaata
Tee näin
- Kuumenna uuni 50 asteeseen.
- Laita suklaalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Voit laittaa levyt pellille joko kokonaisina tai paloiteltuina.
- Laita suklaat uuniin noin 10 minuutiksi. Kokeile, onko kaikki suklaat jo sulia. Suklaalaatujen välillä voi olla sulamisajassa eroja. Lisää tarvittaessa uuniaikaa parilla kolmella minuutilla.
- Sekoita suklaat marmorikuvioiseksi vetämällä tikulla suklaaseen vaaka- ja pystyvetoja.
- Voit halutessasi koristella suklaan esim. pähkinöillä tai muilla koristeilla.
- Anna suklaan kovettua huoneenlämmössä. Paloittele sopiviksi paloiksi ja anna vaikka ruokalahjana.