| | | |

Marmoroitu suklaa

Marmoroitu suklaa valmistuu vartissa ja ihastuttaa sekä kauneudellaan että helppoudellaan. Ihana ruokalahjaidea, joka on kiva tehdä myös lasten kanssa!

Marmoroitu suklaa on kolmesta suklaalaadusta tehtyä suklaata. Sekoittamalla sulatetuista suklaista syntyy marmorimainen pinta. Kuva on lähikuva suklaamarmorista.

Kolmen suklaan marmorisuklaa tehdään uunissa lempeässä lämmössä. Sulaneet suklaat sekoitetaan tikulla marmorikuvioksi – niin helppoa se on!

Marmoroitua suklaata voi tehdä pellillisen kerrallaan – myös pienempi määrä toki onnistuu. 60 senttiä levän uunin pellille mahtuu seitsemän suklaalevyä. Voit laittaa suklaalevyt leivinpaperin päälle uunipellille kokonaisina tai paloina. Eri suklaalaatujen sekoittaminen helpottuu, jos paloittelet suklaita hieman.

Marmoroitu suklaa on hurmaava ruokalahjaidea. Halutessasi voit vielä koristella suklaata karkeilla, kuivattujen hedelmien paloilla tai pähkinöillä. Mutta kaunis, marmorikuvioitu suklaa on upea ja näyttävä lahja tai tuliainen myös ilman koristeita.

Muista myös nämä helpot ruokalahjat:

Marmoroitu suklaa on kolmesta suklaalaadusta tehtyä suklaata. Sekoittamalla sulatetuista suklaista syntyy marmorimainen pinta. Kuva on lähikuva suklaamarmorista.

Marmoroitu suklaa

Marmoroitu suklaa tehdään kolmesta eri värisestä suklaasta. Upea suklaataide on helppo tehdä myös lasten kanssa.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins
Valmistusaika15 mins

Raaka-aineet

  • 1 osa valkoista suklaata
  • 1 osa maitosuklaata
  • 1 osa tummaa suklaata

Tee näin

  • Kuumenna uuni 50 asteeseen.
  • Laita suklaalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Voit laittaa levyt pellille joko kokonaisina tai paloiteltuina.
  • Laita suklaat uuniin noin 10 minuutiksi. Kokeile, onko kaikki suklaat jo sulia. Suklaalaatujen välillä voi olla sulamisajassa eroja. Lisää tarvittaessa uuniaikaa parilla kolmella minuutilla.
  • Sekoita suklaat marmorikuvioiseksi vetämällä tikulla suklaaseen vaaka- ja pystyvetoja.
  • Voit halutessasi koristella suklaan esim. pähkinöillä tai muilla koristeilla.
  • Anna suklaan kovettua huoneenlämmössä. Paloittele sopiviksi paloiksi ja anna vaikka ruokalahjana.

Vinkit!

60-senttisen uunin pellille mahtuu noin seitsemän suklaalevyä, joten voit tehdä ison määrän suklaata kerralla. Mutta yhtä hyvin voit tehdä myös pienemmän määrän marmoroitua suklaata. Laita suklaat tiiviisti vierekkäin leivinpaperille.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa! Tule mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti