Tofuskagen
Tofuskagen on vegeversio klassisesta skagenrörasta. Nopeasti valmistuva tahna on paljon parempaa, mitä ennakkoon ajattelin. Se on suorastaan tyrmäävän hyvää.
Helppo ja aivan älyttömän herkullinen tahna sopii ihanasti saaristolaisleivän päälle tai perunoiden pariksi. Sekä joulupöydässä että juhannusjuhlissa viihtyvä skagen ei vierasta arkeakaan – kokeile tahnaa vaikka uuniperunoiden täytteenä.
Makumaailma on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen eli juuri sellainen, mikä tekee skagenista niin koukuttavaa. Sitruunaisuuden ja suolaisuuden säätäminen on tahnan maukkauden ydintä – kuten aika monesti muutenkin kokkailussa. Maistele ja lisää hapokkuutta ja suolaisuutta omaan makuusi sopiva määrä. Anna makujen tasoittua hetki, ja maista uudelleen. Siten saat ruoasta parasta.
Nämä reseptit kannattaa pitää mielessä, kun kokkaat tofuskagenia. Yhdistelmä on aivan lyömätön!
- Saaristolaisleipä
- Gluteeniton saaristolaisleipä
- Litistetyt perunat fetakastikkeella (tarjoa skagenia fetakastikkeen sijasta)
Tofuskagen
Raaka-aineet
- 300 g savutofua tai maustamatonta tofua (1 pkt)
- 1 salottisipuli
- 1 dl kaurafraichea
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1–2 tl sinappia (esim. Dijon täysjyväsinappi)
- puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
- 1/2–1 sitruunan mehu
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 1/2 dl merilevämätiä
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin
- Painele tofusta keittiöliinan tai talouspaperin avulla nestettä vähemmäksi.
- Murustele tofu haarukalla aivan pieneksi muruksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita tofu, sipuli, kaurafraiche, majoneesi ja sinappi.
- Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä.
- Raasta sitruunankuori (keltainen osa) ohuelti tahnan joukkoon.
- Purista sekaan sitruunamehua.
- Lisää myös hienonnettu tilli ja merilevämäti.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Säädä suolaisuuden ja hapokkuuden tasapaino kohdilleen.
- Anna maustua hetki (tai vaikka seuraavaan päivään).
- Koristele merilevämädillä ja tillillä.
Vinkit!
Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Instagramissa!