| | | |

Tofuskagen

Tofuskagen on vegeversio klassisesta skagenrörasta. Nopeasti valmistuva tahna on paljon parempaa, mitä ennakkoon ajattelin. Se on suorastaan tyrmäävän hyvää.

Tofuskagen – helppo vegeversio skagenrörasta.

Tahna on valkoisella lautasella. Päällä on pieni tillinoksia sekä merilevämätiä. Kuvan tausta on tumma.

Helppo ja aivan älyttömän herkullinen tahna sopii ihanasti saaristolaisleivän päälle tai perunoiden pariksi. Sekä joulupöydässä että juhannusjuhlissa viihtyvä skagen ei vierasta arkeakaan – kokeile tahnaa vaikka uuniperunoiden täytteenä.

Makumaailma on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen eli juuri sellainen, mikä tekee skagenista niin koukuttavaa. Sitruunaisuuden ja suolaisuuden säätäminen on tahnan maukkauden ydintä – kuten aika monesti muutenkin kokkailussa. Maistele ja lisää hapokkuutta ja suolaisuutta omaan makuusi sopiva määrä. Anna makujen tasoittua hetki, ja maista uudelleen. Siten saat ruoasta parasta.

Nämä reseptit kannattaa pitää mielessä, kun kokkaat tofuskagenia. Yhdistelmä on aivan lyömätön!

Tofuskagen – helppo vegeversio skagenrörasta. Tahna on valkoisella lautasella. Päällä on pieniä tillinoksia ja merilevämätiä. Kuvan tausta on tumma.

Tofuskagen

Tofuskagen on vastustamattoman hyvää! Nauti saaristolaisleivän tai perunoiden kanssa.
Esivalmistelu15 mins
Valmistusaika15 mins
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 300 g savutofua tai maustamatonta tofua (1 pkt)
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl kaurafraichea
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1–2 tl sinappia (esim. Dijon täysjyväsinappi)
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • 1/2–1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1/2 dl merilevämätiä
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

  • Painele tofusta keittiöliinan tai talouspaperin avulla nestettä vähemmäksi.
  • Murustele tofu haarukalla aivan pieneksi muruksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Sekoita tofu, sipuli, kaurafraiche, majoneesi ja sinappi.
  • Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä.
  • Raasta sitruunankuori (keltainen osa) ohuelti tahnan joukkoon.
  • Purista sekaan sitruunamehua.
  • Lisää myös hienonnettu tilli ja merilevämäti.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Säädä suolaisuuden ja hapokkuuden tasapaino kohdilleen.
  • Anna maustua hetki (tai vaikka seuraavaan päivään).
  • Koristele merilevämädillä ja tillillä.

Vinkit!

Voit tehdä tofuskagenin joko savutofusta tai maustamattomasta tofusta. Molemmista tulee yhtä hyvää!

Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti