| | |

Parhaat juustoreseptit illanistujaisiin

Parhaat juustoreseptit illanistujaisiin – näillä resepteillä teet herkulliset tarjottavat helposti.

Vaahdotettu feta ja uunissa paahdetut tomaatit – helppo resepti illanistujaisiin.

Fetavaahto on pyöreässä kulhossa tarjoilulautasella. Lautasella on myös paahdettuja tomaatteja ja kapriksia. Vaahdon päällä on mustapippuria ja muutama oreganonkukka.

Illanistujaisten tarjottavat aiheuttavat usein päänvaivaa. Minkä herkun äärellä olisi kiva istua yhteisen pöydän äärellä? Kokosin yhteen parhaat juustoreseptit illanistujaisiin – näistä resepteistä saat ideoita esimerkiksi pikkujoulujen tarjottaviin.

Pimeän vuodenajan tarjottavaksi sopii ihanasti uunista lempeyttä saaneet juustot. Kokeile esimerkiksi näitä herkullisia reseptejä:

Suolainen juustokakku tapaksilla.

Juustokakku on valkoisella lautasella, jossa on punainen reuna. Kakun päällys on täynnä tapaksia: artisokkaa, kapriksia, kirsikkatomaatteja, oliiveja, yrttejä ja leikkeleitä.

Myös kaksi kovaa klassikkoa, juustofondue ja raclette, kannattaa muistaa. Hurmaavan herkulliset klassikkoruoat ovat yhteisen pöydän ja pitkän illan tarjottavia. Myöskään tartiflettea ei kannata unohtaa.

Yksi suosikkini juustoisista tarjottavisata on ehdottomasti vaahdotettu feta, joka sopii tapaspöytään tai esimerkiksi tuoreen patongin tai hyvän leivän kaveriksi. Paahda kaveriksi pieniä tomaatteja ja tarjoa lisäksi myös kapriksia. Vaahdotettu feta onnistuu hyvin myös kasvipohjaisesta fetasta (esim. Mö Kreikkalainen).

Juustolautanen – illanistujaisten klassikko. Juustolautanen on kuvattu ylhäältäpäin.

Yksi klassikko mahtuu vielä joukkoon: juustolautanen, tuo ikiaikainen illanistujaisten tarjottava, on helppo toteuttaa nykyisin esimerkiksi kasvipohjaisilla juustoilla. Perinteisten juustojen tai kasvipohjaisten juustojen rinnalle käyvät samat lisäkkeet. Ainakin nämä juustolautasen kaverit on hyvä laittaa talteen:

Pala herkullista juustoa ja itse tehty hillo tai vastaleivotut suolakeksit ovat muuten myös tykätty ja helposti toteutettava ruokalahja. Kaikki Kokkipottilan suositut ruokalahjat löydät ruokalahja-kategoriasta.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!