| | | | |

Lantturieskat

Lantturieskat on nopea ja helppo tehdä, sillä tässä reseptissä lanttua ei tarvitse kypsentää. Löydät postauksesta vinkin myös siihen, miten teet lantturieskat lanttulaatikosta.

Lantturieskat

Lantturieskojen resepti kulkeutui keittiööni, kuten parhaat reseptit usein tekevät: ohje on kulkenut kodista toiseen hurmaavan herkullisten rieskojen perässä. Kun koukuttavan ihania rieskoja maistaa, haluaa heti tietää, miten rieskat valmistetaan. Niin minäkin olen tämän reseptiaarteen saanut.

Jos haluat tehdä lantturieskat lanttulaatikosta, suosittelen tekemään leipäset perunarieskojen ohjeella. Korvaat vain perunamuusin lanttulaatikolla.

Tässä reseptissä lanttu käytetään leipäsiin tuoreena. Raastettu lanttu tuo taikinaan mehevyyttä ja juurevaa makeutta. Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, mutta ne sopivat myös taitettavaksi ja syötäväksi täytteiden kanssa.

Kokeile myös näitä helppoja leivontareseptejä:

Lantturieskat valmistuvat helposti muutamasta raaka-aineesta. Rieskat ovat kuvassa pinossa valkoisen leipälautasen päällä. Taustalla näkyy epätarkkana voikippo sekä puinen voiveitsi.

Lantturieskat

Helpot lantturieskat valmistuvat nopeasti ja ovat herkullisia esimerkiksi iltapalalla tai keiton kanssa.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 12 kpl

Raaka-aineet

  • 5 dl lantturaastetta (noin 300 g lanttua)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kauramaitoa
  • 3 rkl öljyä
  • 1–2 rkl siirappia

Tee näin

  • Kuori ja raasta lanttu.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  • Lisää lantturaaste sekä maito, öljy ja siirappi. Sekoita nopeasti.
  • Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Taputtele jauhoitetuilla käsillä leivinpaperille 10–12 noin puolen sentin paksuisia rieskoja.
  • Paista kuumassa uunissa 12–16 minuuttia uunista riippuen. Rieskat ovat valmiita, kun niiden väri on kauniin kullanruskea.

Vinkit!

Kokeile vaihtaa osa lantturaasteesta porkkanaraasteeseen.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan ruokaseikkailuihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti