Marinoidut pavut
Marinoidut pavut on helppo lisäke arkiruoille. Maukkaat pavut sopivat myös tapas-pöytään tai ruokaisaan salaattiin.

Voit marinoida lempeitä ja täyteläisiä valkopapuja, herkullisia kidneypapuja tai vaikka pienempiä mustapapuja. Myös kikherneet sopivat marinoitaviksi erinomaisesti.
Helpot pavut ovat erinomainen lisäke melkein mille tahansa arkiruoalle – makumaailmaa voi myös tuunata vaihtamalla yrttejä tai lisäämällä mausteita. Tai ehkä laitat papuja pitaleivän tai tortillan väliin. Myös ruokaisassa salaatissa maukkaat marinoidut pavut ovat ihania. Joskus laitan papuja myös esimerkiksi tomaattikeittoon krutonkien kanssa. Ihana idea on kattaa pavut tapas-pöytään muiden herkkujen seuraksi.
Muista myös nämä palkokasvireseptini:
- Paahdetut perunat papusalsalla
- Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti
- Tortillat uunifetalla ja paahdetuilla kikherneillä
- Lehtikaalisalaatti parmesaanikastikkeella

Marinoidut pavut
Raaka-aineet
- 1 prk valkopapuja (säilyke)
- 1 valkosipulinkynsi
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 2–3 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
Tee näin
- Huuhtele ja valuta pavut.
- Hienonna valkosipulinkynsi.
- Sekoita kaikki ainekset.
- Pavut ovat parhaimmillaan, kun ne saavat maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai vaikka yön yli, mutta pikamarinoidutkin pavut ovat hyviä. Persiljan voit halutessasi lisätä vasta tarjolle laitettaessa.
- Säädä maustumisen jälkeen suolan ja hapon eli sitruunan tasapaino sinun suulle sopivaksi. Usein lisään hieman molempia, kun maut ovat saaneet tasaantua.