Mahdottoman maukkaat marinoidut valkopavut

Papuja ja muita palkokasveja käytetään Kokkien ja Pottien köökissä aivan liian vähän. Mitään erityistä saati järkevää syytä moiseen epäkohtaan ei ole, sillä pavut, linssit ja herneet maistuvat hyvinlaitettuina meille molemmille. Myöskään esimerkin puutteesta ei ole kyse; äidin keittiössä palkokasvit ovat ahkerassa käytössä.

Ainoa epämiellyttävä palkokasvikokemus on meillä molemmilla erään saarivaltion klassikkoruoka: muinoin brittikielikurssien aikana syödyt ketsuppimaisessa tomaattikastikkeessa lilluvat mauttomat valkopavut. Jäks. Mutta kun valkopapuja marinoi valkosipulisessa vaalean balsamicon terästämässä kastikkeessa, on lopputulos mauttoman vastakohta, mahdottoman maukas.

Marinoidut valkopavut sopivat pääruoan lisukkeeksi, tortillan tai pitaleivät väliinlaitettavaksi tai vaikka salaatin vahvistukseksi.

****

Marinoidut valkopavut
 
5 dl keitettyjä valkopapuja (vajaa 1/4 pussia) tai kaksi purkkia säilykepurkkipapuja
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
2 rkl vettä
1 tl mustapippuria rouheena
1 tl (yrtti)suolaa
4-5 valkosipulinkynttä

Liota valkopapuja 10 tuntia kylmässä vedessä, siivilöi vesi pois ja keitä puhtaassa vedessä tunnin verran. Siivilöi jälleen vesi pois. Vaihtoehtoisesti voit kumota pavun säilykepurkista siivilään ja huuhdella ja valuttaa ne huolella. Sekoita marinadin ainekset ja lisää (lämpimät) pavut. Pakkaa marinadissa uivat pavut vaikka isoon lasipurkkiin ja anna maustua kylmässä muutama tunti. Purkkia kannattaa käännellä välillä, jotta maut tasaantuvat. Voit myös ajoittain hölskytellä kevyesti tölkkiä. Pavut säilyvät jääkaapissa 3-4 vuorokautta.

****

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.