| | |

Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti

Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti on täynnä makua. Salaatti on ihanaa siltään, ja se sopii mainiosti pitaleipien väliin, osaksi noutopöytää tai riisin kanssa nautittavaksi.

Paahdettu munakoiso-kihernesalaatti on värikäs ja upean maukas ruoka.

Salaatti on vanhalla arabian soikealla tarjoiluvadilla, jonka reunoilla on kukka. Salaatin päällä on yrttisilppua. Pienellä lautasella klo yhdessä on saksanpähkinöitä.

Salaatti on ikään kuin syksyinen versio super suositusta paahdetusta kukkakaali-kikhernesalaatista, joka on yksi ruokaisista lempisalaateistani. Maut eivät ole samoja, mutta tunnelmassa ja tunteessa on samaa sävyä.

Uunissa valmistuva munakoiso-kikhernesalaatti on lempeän munakoison, napakoiksi paahtuneiden kikherneiden ja mehukkaiden tomaattien täysin vastustamaton yhdistelmä. Harissa antaa salaatille särmää. Uunissa voi paahtaa salaatin sekaan myös fetaa tai murustella vaikka vegaanista fetaa päälle kylmänä.

Paistos on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä – myös jääkaapista suoraan lusikoituna. Se on erinomainen tarjottava juhlien noutopöydässä, sillä salaatti kestää huoneenlämpöä hyvin.

Kokeile myös näitä munakoisoreseptejäni:

Paahdettu munakoiso-kihernesalaatti on värikäs ja upean maukas ruoka. Salaatti on vanhalla arabian soikealla tarjoiluvadilla, jonka reunoilla on kukka. Salaatin päällä on yrttisilppua. Pienellä lautasella klo yhdessä on saksanpähkinöitä.

Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti

Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti on ruokaisa ja täynnä makuja. Syö siltään, tarjoa noutopöydässä tai laita pitaleivän väliin.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 iso munakoiso
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl kypsiä kikherneitä (2 prk)
  • 250 g kirsikkatomaatteja

kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl harissa-tahnaa
  • 1–2 tl hunajaa tai agavesiirappia
  • 1–2 rkl punaviinietikkaa (tai vaaleaa mietoa etikkaa)

lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta chiliä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 1/2 sentin kuutioiksi.
  • Levitä leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele päälle noin puolet oliiviöljystä. Paahda munakoisoja noin 10 minuuttia.
  • Huuhdo ja valuta kikherneet.
  • Ota pelti uunista, lisää kikherneet ja tomaatit ja jatka paahtamista noin 15 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä ja myös kikherneet ovat kauniin paahtuneita sekä tomaatit ovat mehustuneet mukavasti.
  • Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi.
  • Sekoita loppu öljy sekä kaikki kastikkeen ainekset sekaisin.
  • Sekoita varovasti kastike kasvisten joukkoon.
  • Viimeistele persiljalla ja halutessasi tuoreella chilillä.

Vinkit!

Persiljan sijasta tai lisäksi salaatin päälle sopii myös hienonnettu minttu.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa! Liity seuraan!

Katso myös nämä reseptit:

4 Comments

  1. Niin se on. Ja niin on tämäkin. Eihän nämä nyt ole yhtään samanlaisia, mutta jotenkin tunne on sama. Ruokatunne, ymmärrät luultavasti oikein hyvin 🙂

  2. Ah miten ihanalta tämä kuulostaa, ihan niinkuin Lotan alkuperäinenkin resepti. TESTIIN!

  3. Se kukkakaali-kikhernesalaatti on aivan yyberherkullista, joten täytyy uskoa tähänkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating