Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti
Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti on täynnä makua. Salaatti on ihanaa siltään, ja se sopii mainiosti pitaleipien väliin, osaksi noutopöytää tai riisin kanssa nautittavaksi.

Salaatti on ikään kuin syksyinen versio super suositusta paahdetusta kukkakaali-kikhernesalaatista, joka on yksi ruokaisista lempisalaateistani. Maut eivät ole samoja, mutta tunnelmassa ja tunteessa on samaa sävyä.
Uunissa valmistuva munakoiso-kikhernesalaatti on lempeän munakoison, napakoiksi paahtuneiden kikherneiden ja mehukkaiden tomaattien täysin vastustamaton yhdistelmä. Harissa antaa salaatille särmää. Uunissa voi paahtaa salaatin sekaan myös fetaa tai murustella vaikka vegaanista fetaa päälle kylmänä.
Paistos on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä – myös jääkaapista suoraan lusikoituna. Se on erinomainen tarjottava juhlien noutopöydässä, sillä salaatti kestää huoneenlämpöä hyvin.
Kokeile myös näitä munakoisoreseptejäni:
- Munakoisoa teriyakikastikkeessa
- Täytetyt munakoisot – imam bayildi
- Munakoisopasta
- Melanzane alla parmigiana eli italialainen munakoisovuoka

Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti
Raaka-aineet
- 1 iso munakoiso
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 dl kypsiä kikherneitä (2 prk)
- 250 g kirsikkatomaatteja
kastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl harissa-tahnaa
- 1–2 tl hunajaa tai agavesiirappia
- 1–2 rkl punaviinietikkaa (tai vaaleaa mietoa etikkaa)
lisäksi
- tuoretta persiljaa
- tuoretta chiliä
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 1/2 sentin kuutioiksi.
- Levitä leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele päälle noin puolet oliiviöljystä. Paahda munakoisoja noin 10 minuuttia.
- Huuhdo ja valuta kikherneet.
- Ota pelti uunista, lisää kikherneet ja tomaatit ja jatka paahtamista noin 15 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä ja myös kikherneet ovat kauniin paahtuneita sekä tomaatit ovat mehustuneet mukavasti.
- Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi.
- Sekoita loppu öljy sekä kaikki kastikkeen ainekset sekaisin.
- Sekoita varovasti kastike kasvisten joukkoon.
- Viimeistele persiljalla ja halutessasi tuoreella chilillä.